Popis
Recept s foto postupom na výborný kokosový nepečený zákusok. Opäť si môžete užiť "pečenie" s deťmi.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
80 | gramov | práškového cukru |
400 | gramov | strúhaného kokosu |
150 | gramov | sušeného mlieka |
50 | millilitrov | šľahačkovej smotany (mlieko) |
1 | plechovka | kondenzovaného sladeného mlieka |
krém | ||
200 | millilitrov | slahackovej smotany |
200 | gramov | horkej čokolády |
1 | balík | piškóty |
Inštrukcie
Zmiešame cukor, kokos a sušené mlieko. Pridáme kondenzované mlieko, smotanu (mlieko) a vymiešame. Kokosovú hmotu uložíme na pár hodín do chladničky. Naša stála v chladničke cez noc.
Smotanu s čokoládou zohrejeme nad parou, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme chvíľu vychladnúť a potom dáme stuhnúť na dve hodiny do chladničky.
Formičku z vnútra posypeme práškovým cukrom. Zo stuhnutej hmoty vytvarujeme niečo čo sa podobá na kužeľ a hmotu natlačíme do formičky a na stromček (úlik), Koncom varešky alebo inou pomôckou vytvoríme v hmote hlbší otvor na krém. Formičku otvoríme a opatrne vyberieme stromček. Pokračujeme kým sa hmota neminie.
Stuhnutým čokoládovým krém (ganache) naplníme zdobiace vrecko s tenkým zdobiacim nadstavcom. Krémom plníme otvory v stromčekoch a zároveň prilepíme piškótu, oblou stranou hore. Stromčeky ešte môžeme dať stuhnúť do chladničky.












Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 37167x
Komentáre
ďakujem za recept,už dávno som to chcela skúsiť ale mám len recept kde idú surové žĺtka a tým je neverím,taže určite vyskúčam tento
aj ja kramky aj ja


Skúste pár stromčekov poliať trošku čokoládou bielou a hneď posypať kokosom...../.zasnežené stromčeky/