
Vynikajúce orechové rezy.
250 | gramov | kryštálový cukor |
1 | deciliter | olej |
1 | deciliter | voda vlažná |
Cesto 1: | ||
4 | kusy | vajce |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Cesto 2: | ||
7 | kusy | bielok |
250 | gramov | kryštálový cukor |
250 | gramov | orechy |
100 | gramov | maslo rozpustené |
Cesto 3: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
Plnka: | ||
200 | millilitrov | mlieko |
7 | kusy | žĺtok |
1 | polievková lyžica | polohrubá múka |
1 | balík | vanilkový cukor |
250 | gramov | maslo |
150 | gramov | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
ríbezľový lekvár | ||
čokoláda |
1.Cesto:
4 bielka šľahať a do snehu pridáme 25 dkg kryš.cukor, zamiešame 4 žĺtka ,1 dcl oleja premiešame a 1 dcl vlažnej vody, 1/2 praš.do pečiva, 20 dkg polohr.muky. Cesto dame na pomastený a pomúčený plech. Upečieme do polovice, ked začne vrch trošku hnednúť vyberieme z rúry von a natrieme ríbezľovým lekvárom a dáame druhé cesto.
2.Cesto:
7 bielkov šľaháme s 25 dkg kryš.cukor nad parou do teplého pridáme 25 dkg orechov 10 dkg rozpusteného masla nie horúce to dáme ma ten lekvár a pridáme 3. cesto
3. cesto:
4 bielka šľahať pridáme 4 polievkové lyžice kryš.,cukor, zašľahať 4 žĺtka, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice polohr.muky vyliať na cesto a dopiecť (ked sa bude dopekať stiahneme aspom na 170 C a sem tam pichnem šparatkom či je už upečené a pečiemé na hlbokom plechu )
Plnka :
2 dcl mlieka, 7 žĺtkov, 1 poliev. lyž polohr.muky, 1 vanilka toto uvarime v "piskacom" hrnci aby sa vám nespravila praženica alebo vo vodnom kúpeli po vychladnutí zmiešame 25 dkg masla a 15 dkg praš.cukor a polejeme čokoládou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Elenka, ďakujeme za recept, určite bude mňamkový, keď je dobrý aj pre ministra, nie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veru aj ministri by si oblízali prsti je výborní
a hlavne tie orechy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem hned ho upečem mňam už teraz sa teším
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super - ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujéééééééémmmmmmmm
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
určite výborný - ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vdaka.A ta poleva je ako zrkadlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Elena z Detvy nejako si nepresne popísala ingrediencie, aj ked si každá cukrárka domyslí, ako to je, keď v postupe uvádzaš ďalšie suroviny, takže to len tak na okraj.Neberte to prosím , že tu chcem rýpať. Keďže nie som začiatočníčka v pečení, tak si neviem predstaviť,ako bude upečené to prvé cesto. Pretože keď ho vytiahneš z rúry napoly upečené a kým na to navrstvíš všetko ostatné, čo uvádzaš,trvá nejaký čas.Keď ho dáš znovu do rúry sa už asi ťažko dopečie,jedine spodok cesta sa pripečie, kým tie dve cestá budú hotové.Ja by som to piekla zvlášť, prvý plát by som dopiekla tak ako treba, potrela lekvárom a tie dve cestá by som piekla spolu tak ako píšeš,(ale na papieri na pečenie- pre lepšiu manipuláciu pri plnení) Po upečení by som rezy dokončila podľa toho ako píšeš....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jubka ja som takto robila ako som písala a bolo to v pohode ved vidno ako je upečene a bolo to v pohode ved vela koláčov sa na dva krát dopeká a upečie sa ale skusiť možeš zato nič nedaš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
určite je super
skúsim a vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som tiez puk z toho hehe, ze stiahnut na 170 stupnov ,...z kolko z200? nevidim na kolko stupnoch piect od zaciatku...uvarime v piskacom hrnci...akoze tlakovom? A ako? Vsetko picnut dnu a ako dlho varit...pre mna nezrozumitelne sorry meeeeeeen :) vyzera skvele, ufff ale s takymto navodom by som sa do toh nepustila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem kde je problém,pre mna je to zrozumitelné.Vyskúšam!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerajú výborne Elenka
, a ktorýže to minister a kedy príde k Tebe okoštovať ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerajú super a určite aj sú
pošli na koštovku vyskúšam ich, ja nevidím žiaden problém v postupe ani v surovinách .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
idem ho vyskušať vyzerá mňamkovo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem babenky za podporu ktoré rozumiete môjmu receptu možte piecť a ktorá nie nemusí a nemusí sa tu načapovať Elenka a Ti rozumieš
Ja som takíto recept dostala a podla toho som piekla a ktorá nepochopila nemusí piecť a nemusí sa tu načapovať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nacapovat? Elenka ja som to nemyslela zle, opytam sa inak na kolkych stupnoch to pecies na zaciatku,2. Ked navrstvim druhe cesto, hned na to aj tretie, ci znova zapeciem aj s druhym vyberiem a nanesiem tretiu vrstvu cesta..., a tu plnku akym sposobom, prepac, v tomto som lajik, nerobim napr. Ani slahane vajecne nad parou cize technologicky postup pripravy tvojej plnky neviem Budem rada ak mi to vysvetlis
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A do druheho cesta ide 7 vajec? Teda bielkov bez zltkov? Lebo tam nevidim dalej v navode zltka...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..ja si myslím, že recept je napísaný zrozumiteľne. Adeluška, pískací hrniec je taký , v ktorom sa varievalo mlieko, mal zdvojené dno, takže mlieko neprihorelo ani nevykypelo, lebo ked sa začalo variť, tak hrniec začal pískať, lebo na boku hrnca bol otvor- píšťalka, preto pískací hrniec. Pnka - mlieko, žltka , múku , van.cukor rozmiešaš, dáč variť, stále miešaš, po uvarení necháš vychladnúť a postupne pridávaš do vymiešaného masla s cukrom, nehovor mi, že si ešte takúto plnku nerobila, to je ako plnka z pudingu. Tu sú použité aj tie žltka. Ja som tento zákusok ešte tiež nerobila, ale receptu rozumiem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Korona dakujem za vysvetlenie tej plnky a hrnca, ja som mladsi rocnik, zas nie az tak mlady 83ka, piskaci ako ho opisujes si pamatam od mojej babicky ako 4-6rocna, takze princip dvojiteho dna neviem..., a takuto plnku s mukou som ver-never nerobila, robim parizsku alebo klasika len puding maslo, alebo rozne tvarohovo-smotanove, som ako vidim v tomto neandrtalec, ospravedlnujem sa za svoju negramotnost, aj za to, ze som niekoho urazila svojimi komentarmi, nikdy inde na nete som ministerske rezy nenasla, kde by som nasla odpovede na moje otazky, inak hladam jak somar vzdy, kym polozim nejaku otazku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Koronka dakujem konečne sme sa rozumeli adeluška plnku si môžeš dať aj pudingovú maslovú ja som ho robila prvý krát tak som chcela sa pochváliť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ok sefe
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
adeluška, všetko je OK.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jakááááá žranica
vyzerá to neskutočne, zasa kilečká navrch?????Ďakujem za receptík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Elenka dakujem za koláč , bol výborný ako náhle my to čas dovolí upečim ho .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
adeluska, ja som tiez 83 rocnik a piskaci hrniec si domyslim co je, nepouzivalo sa dvojite dno len u nasich babiciek, je to asi vybava kazdej baby, ktora pecie zakusky a torty, treba trosku aj porozmyslat nad tym co citam a potom mozno nemusim davat zbytocne otazky, ktore ale naozaj su k pousmiatiu. vsak precitam aj cely recept - porozmyslam hlavne a potom viem, kde je tych 7 zltkov. a ked niekto napise: 2 dcl mlieka 7 žĺtkov 1 poliev.lyž polohr.muky 1 vanilka toto uvarime v piskacom hrnci = tak to je zrozumitelne, ze vsetko spolu, pokial by to malo byt postupne nieco s niecim, tak to tam asi autor napise, tak netreba na to poukazovat. ked sa ti ten recept nepozdava, nepaci, tak ho nerob, ale nemusis mat naozaj zbytocne komentare, ktore ani nie tak pokazuju na recept, ale skor na to, ako to ze ti nedoslo, co je piskaci hrniec s dvojitym dnom, v ktorom sa popisuje robenie plnky. tak asi plnka nejde do tlakoveho hrnca, pripadne na gril. ale ze uplne si odviedla pozornost od receptu, trosku sa teda treba aj zamysliet adeluska a potom sa ked tak pytat otazky, nie komentovat, clovek sa snazi podelit s receptom a pochvalit svoju sikovnost ako sa to podarilo a potom zbytocne niekto kazi naladu, ale ako si sama napisala, problem bude skor v tej negramotnosti. recept je jasny, idem ho dnes vyskusat. skusim mozno aj podla jubky, to bol dobry komentar, ten moze pomoct.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ospravedlnujem sa Elenke, ktora dala tento recept, ze som si vyliala svoj nazor v komentaroch, ale nedalo sa, recept ma potesil, vyzera to super, idem na to, dufam ze to bude tiez tak uzasne vyzerat.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pardon pani dokonala, sorry ze neviem aky je piskaci hrniec, zijem v nemecku, nemam sa koho hned opytat -ani na postup plnky,ked som takuto plnku ani podobnu nerobila, ked mam otazku opytam sa ako sa vravi za opytanie nebiju a nebudem sa hrat na chytru ked nepoznam vsetko, niekto asi dnes vstaval hore zadkom...Elenku si nadovsetko vazim, vela mojich toriet okomentovala milymi smajlikmi, tak tu nerob zo mna nevdacnicu, keby som nechcelaskusitten kolac upiect tak kycham na to a nepytam sa...Korona mi to milo vysvetlila, tak co riesis?A piskaci hrniec ked ma kazda baba tak potom som asi naozaj nenormalna lebo ja ho nemam, alebo som chlap a este som na to pri dvoch detoch neprisla.Tak ty si pre zmenu dnes pokazila den mne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
adeluska, velmi sa ti ospravedlnujem, ze som ta urazila, len mi to prislo skor ako komentovanie, aky je recept nezrozumitelny - zly, nez pytanie sa otazok. a to mi pride ako nevdacne voci tomu, kto bol ochotny sa podelit o super recept s ostatnymi, aby aj oni mohli urobit skvely zakusok. Inak aj ja som robila dnes tu plnku prvy krat, podarila sa, tak ako cely kolac {uz som ochutnala, neodolala som}, uz mi tuhne v ladnicke a radim sa medzi zaciatocnicky, tak ma velmi potesi, ked sa mi podla receptu podari ak profesionalny zakusok. Dufam ze dnes stihnem pridat aj jeho fotku, dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kaslem na to, moj muz vravi, vy zeny riesite stale take pi...oviny, my muzi riesime podstatne veci, tak idem aj ja riesit svoju safari tortu a deturence a hadam najblizsi tyzden aj elenkin kolacik a nehnevam sa, len som si z tvojho komentara pripadala ako totalna talpa neschopna, srac na to, idem si dat kaficko a pokukam ten tvoj vytvor to si pis cakam foto;)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
baby ste supeeeer,tak krasne ste sa pomerili...kolacik vyzera mnam, ale ja davam dolu kilecka...ale rodinka si zgustne, mozno aj ja, ked neodolam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...adeluska, a tvoj muz ma pravdu, ze vsetko riesime emotivne, niekedy nam na skodu. No co uz s nami zenami
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Do pečeniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,ved život je tak krásnyyyyyyyyyy
,Elenka z Detvy je jednička
Každému z nás pridáva neúnavne svoje smajlíky, za čo ju mám velmi rada a to je podstatné.Ona je jedna krásna ,milá,jednoduchá,nekonfliktná,ústretová, dušička,ktorú poznám len s telefonátov a predsa možem tvrdiť o nej len to najlepšie.Je to človek s velkým Č a pridala recept pre radosť ,lebo aj ona sa s neho tešila,že je fantastický a chcela ho dať nám.A verte, že ju táto polemika okolo tohto nedorozumenia velmi mrzí.Myslím,že bi bolo fajn porozmýšlať,kde sa podeli tie skvelé ženy,ktoré tu začínali.Myslíte že ich ešte nájdeme? Aj Elenka je jedna s nich,tak si ju vážme,že nám chce urobiť radosť a že nezatvorila svoje dlane a dáva nám svoje skúsenosti zo srdca,hoci jednoducho,po svojom...Helka Dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...dievčence, klídek, veď nejde o život
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Po tomto všetkom čo sa tu popísalo si myslím že Elenka z Detvy nám už nepridá žiaden recept a nedá príležitosť takejto diskusii ,mňa to osobne nemrzí lebo sme v osobnom kontakte .Je určite veľa dievčeniec ktoré sa budú báť pridať recept potom všetkom čo sa tu prediskutovalo je to veľká škoda lebo takýmto spôsobom nás tátá stránka nespája ale rozdeluje a určite to nebol zámer tých ktorý túto stránku vytvorili ,je veľká škoda že si nevážime ženy ktoré si nájdu čas a chcú svoje skúsenosti podať dalej.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Elenka napiš ďalši recept a nevšimaj si nejakej ... ktora mala asi zly deň.Veď aj moja 9 ročna vnučka tomu receptu pochopila tak neviem s čim ma cukrarka ktora pečie torty problem?Ja velmi rada pečiem aj podľa Tvojich receptov lebo su už odskušane a keď nam tu nepridaš už žiaden recept tak si myslim, že nebudem iba ja smutna,ale nas bude viac čo nam budu chybať.Tak hlavu hore a piš ďalši recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Boze dievcata, to az tak sa vas moja neschopnost dotkla? Nabuduce napisem osobne radsej ked nebudem niecomu rozumiet, tusim len Korona ma pochopila Monika H. elenka Durkovska, nie je tato stranka aj o pomoci, davani rad ako na to, ked mame nejaky dotaz?Viac sa veru v komentaroch nebudem k nicom vyjadrovat, som tu viac ako 2roky, sama som davala rady, fotila do fotopostupov...Korona mi to vysvetlila, pochopila ma, ze mi neslo o vyryvanie, aj Elenka nakoniec povedala, nech urobim pudingovu plnku, tak viac to netrebalo rozmazavat si myslim...ale ak ste mali potrebu sa vyjdarit k mojej "hluposti" nech sa paci
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Z KOMARA JE SOMAR!!!ja sa do diskusii zapajam malo,lebo clovek nikdy nevie kedy dostane po hube,ale myslim,ze toto uz je vela,pani Elena ako pisu dievcata je dobry clovek a dobry clovek sa proste nebude hnevat na blbosti,ja nevidim nic zaco by sa tu niekto mohol hnevat!Adeluska nepochopila pytala sa,ja mam kamosku ktora sa pyta aj ze ci kokosova mucka a struhany kokos je to iste...skratka kazdy sme nejaky,takze klidek nik nech sa nikoho nehneva,ved nieje zaco,nech nam to pecie dievcence
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja to mám dnes lekvárovým do piesku a prišla som sa tu odreagovať. Adeluška, keby si vedela ako sa rehocem na tom pískacom hrnci. To ani nemožeš poznať, to bola "elektronika" z čias mojej mladosti a povinná výbava gazdiniek z čias keď tvoj tatko ešte čúral do plienok. Moja kámoška je v Nemecku vydatá niekedy od 1975 a nedávno si s manželom kúpili taký starý domisko niekde v nemecko-ceskom pohraničí po dákej 90.ročnej babke. Zostalo tam kopec kuchynského zariadenia a medzi iným aj pískací hrniec - kámoška sa mu veľmi potešila. Vidíš, aj v Nemecku ho majú, stačí sa len na správnom mieste opýtať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Elenka ďakujem za ministrove rezy,určite ich vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Elenka , hlavu hore , máš krásnu robotu , perfektné recepty tak nech Ťa prosím nenapadajú zlé myšlienky
A už teraz sa teším ako sa budem zas kochať Tvojimi nádhernými koláčikmi, slinky sa mi zbierajú len pri pomyslený na ne
Držím palčeky a teším sa na ďalšie recepty a krásne výtvory
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty