Maruškin jahodový sen

Popis

Osviežujúci zákusok,pre tých čo milujú jahody a já ich velmi milujem......

Maruškin jahodový sen - recept

Zhrnutie

Výnos
35
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Korpus
8kusybielka
8polievkové lyžicekryšt. cukru
2čajové lyžičkyoctu
6polievkové lyžiceoleja
8polievkové lyžicepolohrubej múky
2čajové lyžičkyprášku do pečiva
Žltkový krém
700millilitrovmlieka
8kusyžĺtok
75gramovmaizeny
2balíkyvanilkový cukor
250gramovrastlinnej smotany
100gramovkryštálový cukor
1balíkpuding Ole

Inštrukcie

Myslím že som na tento recept narazila tu na stránke, ale už neviem kto ho pridával. Piekla som ho na stretko v Šuranoch. 

Bielková piškota:

8 bielkov, 8 pl.kr.cukor, 2 kl.octu, 6 pl.oleja, 8 pl.pol.múky 2pl.pr.do peč.

Bielky vyšlahať, pridať cukor, ocot, olej a zlahka múku s pr.do peč.Vyliať na plech s papierom/hlboký/ upiecť 150 °C asi 12-15 min. Po upečení olúpať korku, je to krajšie na reze.

Plnka ovocná: 500gr. jahod /ovocia,maliny ,višne /rozmixovať pridať 2dcl jahodový sirup alebo iný podla ovocia, trochu kyselky alebo kysel. citronovej /treba to ochutnať a prichutiť podla chuti možno ešte aj trochou cukru, je to na vašej chuti/ pridať ešte vodu, lebo všetko do kopy by malo mať 750-800ml tekutého stavu aj s jahodami. Primiešať 2 zl.klasy a uvariť na puding.

Na bielkové cesto rovnomerne rozložíme ešte asi 300gr. mrazených jahod alebo čerstvé a na to nalejeme nie studený ale teplý puding s jahodami. Nechať stuhnúť v chlade. Na toto príde dalšia plnka č.2.

Plnka č.2

700 ml. mlieka 8 žltok, /čo zostali s bielkovej piškoty/ 75 gr. maizeny, 2ks vanilka, 250 ml. rastlinnej smotany, 100 gr. kr.cukor. 1 ks puding Olé. Žltky, maizénu, rozmiešať asi 250 ml. mlieka , ostané mlieko dáme variť s cukrom a vanilkami, pridáme žlkovú zmes a uvaríme na krém.Vychladiť.

Vyšlahať 250 ml. rastl.šlahačky, pridať opatrne olé puding a pomaly stierkou primiešať uvarenú žltkovú zmes.Vyliať na plnku č.1

Plnka č.3 300 ml. rastlinnej šlahačky, stužovač. pridať na vrch koláčika. Ozdobiť podla fantázie.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)

Komentáre

... ďakujem za recept a ak by bolo možné ešte pidať recept na ambróziu...

Vyplazený jazykVyplazený jazykTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁno

Veľká vďaka BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce dakujem Bozkávam

super tie tvoje zakusky nemaju chybu..a pekne aj s obrazkom tak to ma byt ..recept je potom viac originalny..diky Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Dadka já sa snažím vždy pridať foto,ale ked som písala višnové kocky nejako mi blbol počítač a fotku mi nedalo pridať.Ked som ho večer otvorila už to bolo reálne.Takže ešte raz Soryyyy. Bozkávam

TlieskamTlieskamTlieskam

ďakujem ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

ďakujeme Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

KvietokKvietok ďakujeme KvietokKvietok

Ďakujem za recep. Robila som ho cez víkend a bol super. ÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

ÁnoÁnoÁno

Vyzerá nádherne,určite vyskušam. Najradšej robím ovocné,lebo tie majú u nás velký uspech a zjedia sa do poslednej omrvinky. Dakujem za recept BozkávamBozkávamBozkávam

vynikajuce behom par minut bolo vsetko prec,dakujem za vsetky recepty,ktore dufam niekedy vyskusam Bozkávam a tu moje podanie

ÁnoÁnoÁno

TlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÁnoKvietokKvietokKvietokKvietok

Ďakujem za recept, krásny ale hlave veľmi chutný zákusok! TlieskamSlnkoTlieskamSlnkoTlieskamSlnkoTlieskamSlnkoÁnoÁnoÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.