
keli62 | Maruškin jahodový sen
Osviežujúci zákusok,pre tých čo milujú jahody a já ich velmi milujem......
Piškóta: | ||
8 | kusy | bielok |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | čajové lyžičky | ocot |
6 | polievkové lyžice | olej |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
Ovocná plnka: | ||
500 | gramov | jahody |
200 | millilitrov | jahodový sirup |
trocha | kyselina citrónová | |
voda | ||
2 | kusy | Zlatý klas |
Žĺtkový krém: | ||
700 | millilitrov | mlieko |
8 | kusy | žĺtok |
75 | gramov | maizena |
2 | balíky | vanilkový cukor |
250 | gramov | rastlinná smotana |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | puding Ole |
Šľahačka: | ||
300 | millilitrov | rastlinná šľahačka |
1 | balík | stužovač šľahačky |
Piškóta: 8 bielkov, 8 PL kryštálového cukru, 2 ČL octu, 6 PL oleja, 8 PL polohrubej múky, 2 ČL prášku do pečiva.
Bielky vyšľaháme, pridáme cukor, ocot, olej a zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva. Vylejme na hlboký plech s papierom. Pečieme 150 °C asi 12-15 min. Po upečení olúpeme kôrku, zákusok je potom krajší v reze.
Ovocná plnka: 500 g jahôd alebo iného ovocia rozmixujeme a pridáme 200 ml jahodového sirupu, alebo iného sirupu podľa zvoleného ovocia. Pridáme trochu kyseliny citrónovej, ochutnáme a dochutíme podľa vlastného vkusu. Pridáme toľko vody, aby bol výsledný objem 750-800 ml. Do tejto tekutiny primiešame 2 balíčky Zlatého klasu a následne zo zmesi uvaríme puding.
Na bielkové cesto rovnomerne rozložíme asi 300 g mrazených alebo čerstvých jahôd. Na jahody nalejeme teplý puding z jahodami a necháme stuhnúť v chlade.
Žĺtkový krém: 700 ml mlieka, 8 žĺtok, 75 g Maizeny, 2 balíčky vanilkového cukru, 250 ml rastlinnej smotany, 100 g kryštálového cukru, 1 balíček pudingu Olé.
Žĺtky a Maizenu, rozmiešame v asi 250 ml mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme žĺtkovú zmes a uvaríme na krém. Necháme vychladnúť.
Vyšľaháme 250 ml rastlinnej šľahačky, opatrne pridáme Olé puding a pomaly stierkou primiešame uvarenú žĺtkovú zmes. Vylejeme na ovocnú plnku.
Šľahačka: 300 ml rastlinnej šľahačky a stužovač vyšľahám a natrieme na vrch koláča. Ozdobíme podľa fantázie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veľká vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super tie tvoje zakusky nemaju chybu..a pekne aj s obrazkom tak to ma byt ..recept je potom viac originalny..diky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dadka já sa snažím vždy pridať foto,ale ked som písala višnové kocky nejako mi blbol počítač a fotku mi nedalo pridať.Ked som ho večer otvorila už to bolo reálne.Takže ešte raz Soryyyy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujeme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujeme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za recep. Robila som ho cez víkend a bol super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá nádherne,určite vyskušam. Najradšej robím ovocné,lebo tie majú u nás velký uspech a zjedia sa do poslednej omrvinky. Dakujem za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vynikajuce behom par minut bolo vsetko prec,dakujem za vsetky recepty,ktore dufam niekedy vyskusam a tu moje podanie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za recept, krásny ale hlave veľmi chutný zákusok!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... ďakujem za recept a ak by bolo možné ešte pidať recept na ambróziu...