reklama

Maruškin jahodový sen

Pridal/a keli62 dňa 25. 10. 2011 - 23:52 - Recepty keli62
Maruškin jahodový sen, Recepty na zákusky, keli62

keli62 | Maruškin jahodový sen


reklama

Osviežujúci zákusok,pre tých čo milujú jahody a já ich velmi milujem......

Ingrediencie
Piškóta:
8 kusy bielok
8 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 čajové lyžičky ocot
6 polievkové lyžice olej
8 polievkové lyžice polohrubá múka
2 čajové lyžičky prášok do pečiva
Ovocná plnka:
500 gramov jahody
200 millilitrov jahodový sirup
  trocha kyselina citrónová
  voda
2 kusy Zlatý klas
Žĺtkový krém:
700 millilitrov mlieko
8 kusy žĺtok
75 gramov maizena
2 balíky vanilkový cukor
250 gramov rastlinná smotana
100 gramov kryštálový cukor
1 balík puding Ole
Šľahačka:
300 millilitrov rastlinná šľahačka
1 balík stužovač šľahačky
Postup

Piškóta: 8 bielkov, 8 PL kryštálového cukru, 2 ČL octu, 6 PL oleja, 8 PL polohrubej múky, 2 ČL prášku do pečiva.

Bielky vyšľaháme, pridáme cukor, ocot, olej a zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva. Vylejme na hlboký plech s papierom. Pečieme 150 °C asi 12-15 min. Po upečení olúpeme kôrku, zákusok je potom krajší v reze. 

Ovocná plnka: 500 g jahôd alebo iného ovocia rozmixujeme a pridáme 200 ml jahodového sirupu, alebo iného sirupu podľa zvoleného ovocia. Pridáme trochu kyseliny citrónovej, ochutnáme a dochutíme podľa vlastného vkusu. Pridáme toľko vody, aby bol výsledný objem 750-800 ml. Do tejto tekutiny primiešame 2 balíčky Zlatého klasu a následne zo zmesi uvaríme puding.  

Na bielkové cesto rovnomerne rozložíme asi 300 g mrazených alebo čerstvých jahôd. Na jahody nalejeme teplý puding z jahodami a necháme stuhnúť v chlade. 

Žĺtkový krém: 700 ml mlieka, 8 žĺtok, 75 g Maizeny, 2 balíčky vanilkového cukru, 250 ml rastlinnej smotany, 100 g kryštálového cukru, 1 balíček pudingu Olé.

Žĺtky a Maizenu, rozmiešame v asi 250 ml mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme žĺtkovú zmes a uvaríme na krém. Necháme vychladnúť. 

Vyšľaháme 250 ml rastlinnej šľahačky, opatrne pridáme Olé puding a pomaly stierkou primiešame uvarenú žĺtkovú zmes. Vylejeme na ovocnú plnku.

Šľahačka: 300 ml rastlinnej šľahačky a stužovač vyšľahám a natrieme na vrch koláča. Ozdobíme podľa fantázie.

 

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

... ďakujem za recept a ak by bolo možné ešte pidať recept na ambróziu...

dadka1, St, 26. 10. 2011 - 15:54

super tie tvoje zakusky nemaju chybu..a pekne aj s obrazkom tak to ma byt ..recept je potom viac originalny..diky Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

keli62, St, 26. 10. 2011 - 21:10

Dadka já sa snažím vždy pridať foto,ale ked som písala višnové kocky nejako mi blbol počítač a fotku mi nedalo pridať.Ked som ho večer otvorila už to bolo reálne.Takže ešte raz Soryyyy. Bozkávam

EmilyM, Po, 31. 10. 2011 - 11:56

Ďakujem za recep. Robila som ho cez víkend a bol super. Áno Áno Áno Áno Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

sintias, Po, 16. 07. 2012 - 08:48

Vyzerá nádherne,určite vyskušam. Najradšej robím ovocné,lebo tie majú u nás velký uspech a zjedia sa do poslednej omrvinky. Dakujem za recept Bozkávam Bozkávam Bozkávam

vynikajuce behom par minut bolo vsetko prec,dakujem za vsetky recepty,ktore dufam niekedy vyskusam Bozkávam a tu moje podanie

angi81, Ut, 01. 07. 2014 - 08:31

Ďakujem za recept, krásny ale hlave veľmi chutný zákusok! Tlieskam Slnko Tlieskam Slnko Tlieskam Slnko Tlieskam Slnko Áno Áno Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama