
Vynikajúci orechový zákusok
Cesto: | ||
30 | dekagramov | kryštálový cukor |
30 | dekagramov | mleté vlašské orechy |
8 | kusy | bielok |
Plnka: | ||
8 | kusy | žĺtok |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
4 | decilitre | mlieko |
1 1⁄2 | kusy | maslo |
Cesto:
Bielka, vyšľaháme s cukrom, cukor začíname nasýpať, keď sú už bielka čiastočne našľahané - hotové musí tvoriť špičky a je poriadne husté - pridať a pomaly zamiešať orechy.
Rozdeliť na dva plechy /zošuchovacie/ vystlané papierom. Upiecť pri 180 stupňoch do ružova - je to výborné, krehké cesto. Nechať na papieri - odstrániť ho len po naplnení.
Plnka:
žĺtka, kryšt. cukor, vanilk. cukor, múka hladká - zmiešať s mliekom a šľaháme - varíme nad parou do zhustnutia.
Po vychladnutí vmiešavať do masla (môže byť aj Hera) po častiach a naplniť zákusok
Plnenie:
Spodné cesto, plnka, vrchné cesto - čokoládová poleva, krájame na úzke rezy!
Vyzera lakavo,vyskusam.