
Cokoladovy kolac robeny s mascarpone
150 | gramov | hladká múka |
175 | gramov | práškový cukor |
1 | kilogram | vanilkový cukor |
75 | gramov | maslo |
5 | kusy | vajce |
350 | gramov | čokoláda |
300 | gramov | mascarpone |
150 | gramov | kyslá smotana |
1 | kus | čokoládový puding |
150 | gramov | smotana na šľahanie |
soľ | ||
kakao | ||
tuk | ||
hrubá múka |
Potrebujeme (16 Kusov): 150 g hladkej múky 175 g práškového cukru 1 vanilínový cukor 75 g studeného masla 5 vajec 350 g čokolády na varenie 300 g syra mascarpone 150 g plnotučnej kyslej smotany 1 čokoládový pudingový prášok 150 ml smotany na šľahanie soľ kakao na posypanie tuk na vymastenie a hrubá múka na posypanie tortovej formy
Postup: V mise krátko šľaháme 150 g múky, 75 g cukru, vanilínový cukor, štipku soli, nasekané maslo a 1 vajce. Potom cesto spracujeme rukami, zabalíme do fólie a na 30 minút dáme do chladničky. Nad horúcim vodným kúpeľom rozpustíme 200 g čokolády a necháme 5 minút chladnúť. Mascarpone, kyslú smotanu a 100 g cukru spolu vyšľaháme, pridáme 4 vajcia a postupne aj pudingový prášok a aj rozpustenú tekutú čokoládu.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na kruh s priemerom asi 30 cm a vložíme ho do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy. Cesto na bokoch dobre popritláčame, dno cesta popicháme vidličkou. Na cesto navrstvíme čokoládovú plnku. Koláč pečieme pri teplote 175 ºC asi 65 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť vo forme a po vychladnutí ho nakrájame a posypeme práškovým cukrom.
Slahacka sa moze pouzit na zdobenie na vrch alebo ku kolaciku dame na tanierik....kto ako chce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a smotana na šľahanie bola použitá kde?