reklama

Koláč s mascarpone

Pridal/a zuzana1102 dňa 05. 11. 2011 - 20:40 - Recepty zuzana1102
obrázok k receptu

reklama

Cokoladovy kolac robeny s mascarpone

Ingrediencie
150 gramov hladká múka
175 gramov práškový cukor
1 kilogram vanilkový cukor
75 gramov maslo
5 kusy vajce
350 gramov čokoláda
300 gramov mascarpone
150 gramov kyslá smotana
1 kus čokoládový puding
150 gramov smotana na šľahanie
  soľ
  kakao
  tuk
  hrubá múka
Postup

Potrebujeme (16 Kusov): 150 g hladkej múky 175 g práškového cukru 1 vanilínový cukor 75 g studeného masla 5 vajec 350 g čokolády na varenie 300 g syra mascarpone 150 g plnotučnej kyslej smotany 1 čokoládový pudingový prášok 150 ml smotany na šľahanie soľ kakao na posypanie tuk na vymastenie a hrubá múka na posypanie tortovej formy

Postup: V mise krátko šľaháme 150 g múky, 75 g cukru, vanilínový cukor, štipku soli, nasekané maslo a 1 vajce. Potom cesto spracujeme rukami, zabalíme do fólie a na 30 minút dáme do chladničky. Nad horúcim vodným kúpeľom rozpustíme 200 g čokolády a necháme 5 minút chladnúť. Mascarpone, kyslú smotanu a 100 g cukru spolu vyšľaháme, pridáme 4 vajcia a postupne aj pudingový prášok a aj rozpustenú tekutú čokoládu.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na kruh s priemerom asi 30 cm a vložíme ho do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy. Cesto na bokoch dobre popritláčame, dno cesta popicháme vidličkou. Na cesto navrstvíme čokoládovú plnku. Koláč pečieme pri teplote 175 ºC asi 65 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť vo forme a po vychladnutí ho nakrájame a posypeme práškovým cukrom.

Celkový čas
2 hod, 5 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod, 5 minút

reklama


reklama

Slahacka sa moze pouzit na zdobenie na vrch alebo ku kolaciku dame na tanierik....kto ako chce Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama