Popis
Skvelý osviežujúci zákusok

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
1 | liter | mlieka |
9 | kusy | vajec |
2 | balíky | vanilkového pudingového prášku |
100 | gramov | vlašských orechov |
300 | gramov | masla |
20 | polievkové lyžice | kryštalového cukru |
3 | polievkové lyžice | hladkej múky |
2 | polievkové lyžice | kakaa |
3 | polievkové lyžice | strúhanky |
1 | polievková lyžica | oleja |
100 | gramov | nutely |
1 | balík | kypriaci prášok do pečiva |
2 | balíky | šľahačky Dr.Oetker |
Inštrukcie
Plnka:
Z 1 l mlieka, 9 ks žĺtkov, 2 vanilkových pudingových práškov a 9 PL lyžíc kryštálového cukru uvaríme puding. Vo vodnom kúpeli ochladíme a po častiach primiešavame k 300 g rozšľahaného masla.
Do polovice krému vmiešame kakao.
Cesto:
9 ks bielok so štipkou soli vymiešame na tuhy sneh, do ktorého pridáme 9 PL ( polievkových lyžíc) kryštálového cukru, 3 PL hladkej múky, 3 PL strúhanky , 1,5 PL oleja a 1/2 balička prášku do pečiva.
Plech na pečenie vystelieme papierom a potrieme ho olejom.
Na spodok rozvrstvíme na hrubo nasekane vlašské orechy a vylejeme cesto. Pri teplote 180° C upečieme do ružova.
Po upečení koláč vyberieme, odstránime papier a koláč vložíme do plechu tak, aby orechy boli na vrchu. Ešte teplý povrch koláča potrieme nutelou a necháme vychladnúť.
Pripravenú plnku po kopčekoch striedavo ukladáme na koláč. Rozotrieme a uhladíme. Nakoniec si vyšľaháme 2 šľahačky podľa návodu a rozotrieme na povrch.
Posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou.
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 10621x
Komentáre
super koláč, kedysi dávno som ho tiež sem vložila, len množstvo surovín bolo trochu odlišné, ale fajne chutí, to musí človek uznat :) :) :)
ten kolac vyzera super,len sa neviem v nom nejako vyznat,teda v tej plnke.ta nutela co je v rozpise sa natiera na tie orechy alebo kam?
a potom na nutelu sa dava striedavo biela a kakaova plnka? 
tá nutela sa dáva rovno na horúci korpus, ktorý upečieš. najskôr ho musíš pretočiť aby orechy boli na vrchu. a na nutelu sa dáva za lyžicu kopček bielej plnky a vedľa tmavu tak isto bude to vyzerať ako šachovnica, keď sa to bude striedať.
chxem a spýtať, ako si vyrobila tie hnedé pásiky na šľahačke ?
dala som pruzky nastrihaneho alobalu na kocku a pokakaovila. potom opatrne odstranila pruzky.