Karmélia rezy

Popis

skrátka... dobrota!!

Karmélia rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
26
Zdrojstarí recept v mojej zbierke.
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Korpus
8kusybielky
200gramovkryštálový cukor
90gramovpolohruba muka
40gramovsolamylu (maizena)
40gramovkakao
2čajové lyžičkyprášok do pečiva
2čajové lyžičkyocot
2polievkové lyžicerum
100millilitrovolej
krém
800millilitrovmlieka
10polievkové lyžicekryštálový cukor
8kusyžltka
2balíkykaramelový puding
20gramovželatíny
150millilitrovsmotany na šľahanie
5polievkové lyžicevody

Inštrukcie

Cesto:

  • 8 ks bielky /xl/
  • 200 gr.kr.cukor
  • 90 gr.pol.múky
  • 40 gr. solamilu,/alebo inú maizénu/
  • 40 gr. kakao
  • 2 kl. pr.do peč.
  • 2 kl. octu
  • 2 pl rumu
  • 100 ml.oleja

Vyšlaháme bielky/nie nad parou/s cukrom,a octom.V miske si zamiešame suché prísady dohromady /čiže múka,maizéna,kakao a pr.do peč.Pomaly zamiešame do vyšľahaných bielkov a nakoniec pridáme rum a olej.

Rozdelíme na dva plytké plechy s papierom.Upečieme.Nezlaknite sa cesto je trochu také gumové a nízke./tak to má byť./Kedže já mám v reze 4 cestá,treba tieto dva pláty prerezať na polovicu a naskladať na seba ,aby boli 4 v reze.

Krém:

  • 800 ml.mlieka
  • 10 pl.kr.cukor
  • 8 žltkov
  • 2 ks karamelový puding
  • 20 gr.želatíny /já som dala tú s tými kockami/
  • 150 ml. smotany
  • 5 pl.vody

Postup: želatínu dáme napučať do 5pl.vody...V 200ml.mlieka rozmiešame karamelový puding a 8žltkou...10pl.kr.cukru skaramelizujeme,zalejeme 600ml.mlieka a pridáme puding so žltkami,uvaríme. Trochu ochladíme a primiešame želatínu,miešame kým sa v teplom pudingu nerozpustí.Necháme celkom vychladiť pri izbovej teplote,zakryté foliou.

Vyšlaháme si šlahačku.Karamelový krém po vychladnutí prešlaháme,mixerom a pomaly pridáme do krému šlahačku lopatkou,ak nepojde tak aj mixérom.

Postup plnenia:

Cesto,krém, cesto ,krém,cesto krém,cesto krém.na krém čokopruhy /ako na Giovany rezoch,pomožte si papierovými pásikmi/s bielej a tmavej strúhanej čokolády.

 

Poznámky

Samozrejme dá sa tento rez robiť aj tak, aby ste mali viac rezov,/čiže 4 cestá na velkosť celého plytkého plechu/.Len si musíte dávku zdvojnásobiť a to je už trochu drahšia záležitosť. Myslím že sa vám ochutnávači určite podakujú,lebo moje mnamky zmizli ako hmla.Ak nebudete niečo vedieť pýtajte sa.

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Moooooc dakujem Keli! Ukladam... TlieskamÁnoZlomené srdceObjímam

dakujem Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Chichocem sa keli, ty si provokatér a to chcem od nového roka zmeniť stravovanie, samozrejme za účelom zmeny váhy Vyplazený jazyk ale mám ťa rada ObjímamZlomené srdceObjímam

Ďakujeme Kelinka Zlomené srdce :-*Jedna vec ma zaujima,kde chodiš na tie napady MrkámObjímam

Magduška veľká vďaka BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceKvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

Elenka už pečie Chichocem sa ako prva. BozkávamChichocem sa

Mila Ruth ešte nie teraz mam prázdniny Chichocem saVeľký úsmevChichocem saVeľký úsmevChichocem saBozkávamBozkávam

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

ÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskam vyzerajú skvele Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskam

TlieskamTlieskamTlieskam

ÁnoÁnoÁnoÁno skvelo vyzerajú a určite ešte lepšie chutia

ÁnoÁnoÁno

Úsmev

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Áno

Vyzerajú zaujímavo tie rezy a iste aj skvele chutia,ja som amaterka,pečiem viac zákusku,ale aj torty,no podľa tych čo sú tu prezentované sa moje ani neodvažujem sem dať,moje take jednoduche

ÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

KvietokKvietokKvietok

Áno

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnko

Vyzerajú skvele Kvietok

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.