reklama

Malinový rez

Pridal/a Bejč dňa 21. 04. 2025 - 10:17 - Recepty Bejč
Malinový rez, Recepty na zákusky, Bejč

Bejč


reklama
Ingrediencie
Korpus:
4 kusy Vajcia
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
4 polievkové lyžice malinový puding
1 polievková lyžica polohrubá múka
1⁄2 balík kypriaci prášok
Krém:
400 millilitrov mlieko
200 gramov kryštálový cukor
2 kusy Zlatý klas
1 kus vanilkový cukor
1 kus vanilkový tvaroh 480gr
450 gramov maslo
Na dokončenie:
1 balík detské piškóty
150 millilitrov malinový sirup
400 millilitrov voda
  džem
  fondánová poleva
Postup

Ružové korpusy:

Rozdelíme si vajcia. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme cukor a šľaháme kým sa nám cukor nerozpustí, pridáme žĺtky a vyšľaháme do tuhej peny. 

Cez sitko preosejeme múku, puding a kypriaci prášok a zľahka ručne zamiešame do vaječnej peny. Pečieme na  plechu o rozmere 30x40 cm na papieri na pečenie 10 minút pri 200°C

 

Upečieme si dva korpusy. 

Krém: 

Mlieko si rozdelíme na 2 časti. V jednej časti rozmiešame Zlatý klas a druhú časť dáme variť s cukrom. Uvaríme si puding z oboch častí. Do horúceho pudingu zamiešame vanilkový cukor. Do vychladnutého pudingu zamiešame prešľahané maslo a vyšľaháme hladký krém do ktorého pridáme jemný vanilkový tvaroh a keď máme môžeme použiť aj malinovú arómu.

Dokončenie: 

Zmiešame sirup so studenou vodou. 

Prvý plát si otočíme, natrieme džemom a nanesieme polovicu krému. Detské piškóty močíme v sirupe a ukladáme na krém. Druhú polovicu krému jemne roztrieme na poukladané piškóty a položíme plát ktorý sme tiež potreli džemom. 

Necháme poriadne zatuhnúť. Zákusok otočíme, polejem polevou , môžeme použiť fondánovú polevu, bielu alebo ruby čokoládu. 

Výnos
48 ks

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama