
Bejč
Korpus: | ||
4 | kusy | Vajcia |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | malinový puding |
1 | polievková lyžica | polohrubá múka |
1⁄2 | balík | kypriaci prášok |
Krém: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | Zlatý klas |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | vanilkový tvaroh 480gr |
450 | gramov | maslo |
Na dokončenie: | ||
1 | balík | detské piškóty |
150 | millilitrov | malinový sirup |
400 | millilitrov | voda |
džem | ||
fondánová poleva |
Ružové korpusy:
Rozdelíme si vajcia. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, pridáme cukor a šľaháme kým sa nám cukor nerozpustí, pridáme žĺtky a vyšľaháme do tuhej peny.
Cez sitko preosejeme múku, puding a kypriaci prášok a zľahka ručne zamiešame do vaječnej peny. Pečieme na plechu o rozmere 30x40 cm na papieri na pečenie 10 minút pri 200°C
Upečieme si dva korpusy.
Krém:
Mlieko si rozdelíme na 2 časti. V jednej časti rozmiešame Zlatý klas a druhú časť dáme variť s cukrom. Uvaríme si puding z oboch častí. Do horúceho pudingu zamiešame vanilkový cukor. Do vychladnutého pudingu zamiešame prešľahané maslo a vyšľaháme hladký krém do ktorého pridáme jemný vanilkový tvaroh a keď máme môžeme použiť aj malinovú arómu.
Dokončenie:
Zmiešame sirup so studenou vodou.
Prvý plát si otočíme, natrieme džemom a nanesieme polovicu krému. Detské piškóty močíme v sirupe a ukladáme na krém. Druhú polovicu krému jemne roztrieme na poukladané piškóty a položíme plát ktorý sme tiež potreli džemom.
Necháme poriadne zatuhnúť. Zákusok otočíme, polejem polevou , môžeme použiť fondánovú polevu, bielu alebo ruby čokoládu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty