Anjelské rezy

Popis

Originálny zákusok dokonca bez múky

Anjelské rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

20kusyvajec
4kusyčokoládové pudingy Oetker
4kusyjahodové pudingy O
1kusprášok do pečiva
20polievkové lyžicekryštalového cukru
3kusyvanilkoveho cukru
1kusjahodovy dzem
20gramovprášková želatina
3kusysmotany na šľahanie
1kusjemny tvaroh

Inštrukcie

Upečieme 2 čokoládové pláty:

Na jeden plát použijeme: 5 vajec šľaháme s 5 lyžicami kryštálového cukru po vyšľahaní pridáme 1 moca lyžičku prášku do pečiva a jemne primiešame 2 oetker pudingy čokoládové. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 170 ˚C asi 15 minút.

Upečieme 2 jahodové pláty:

Na jeden plát použijeme: 5 vajec šľaháme s 5 lyžicami kryštálového cukru po vyšľahaní pridáme 1 moca lyžičku prášku do pečiva a jemne primiešame 2 oetker pudingy jahodové. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 170 ˚C asi 15 minút. 

Jahodové pláty zvinieme do rolády a po vychladnutí ich natrieme jahodovou želatinou..

 Jahodovou želatinou natrieme aj čokoládové pláty.

Jahodová želatina: 

Jahodový kompót dolejeme jahodovým sirupom do 8dcl, pridáme cukor podľa chuti a uvaríme s jahodovým pudingom.Po vychladnutí rozdelíme na 4 časti a natrieme jahodové a čokoládové pláty.Necháme stuhnúť a vychladnúť.

Krém:

Želatinu dáme napučať do 1dcl mlieka. V mixéri vyšľaháme 3 smotany s vanilínovým cukrom, pridáme asi 3 polievkové lyžice jahodového džemu, nakoniec vmiešame tvaroh . Namiesto džemu zvyknem pridať jahodový kompót bez šťavy a trošku práškového cukru. Túto zmes rozdelíme na dve časti.

Zatočené roláday nakrájame na rezy.

Na čokoládový plát natretý želatinou dáme prvú časť vyšľahanej smotany, do ktorej sme pridali polovicu želatiny. Na to poukladáme roládové rezy (dáme ich ľahnúť), na celú plochu čokoládového plátu a natrieme druhú časť smotany so zvyšnou želatínou. Na to položíme druhý čokoládový plát potrety džémom, tak aby natretá časť bola položená na šľahačke. Nechala som trochu stuhnúť, potom som koláč zaťažila, aby sa nám všetko pekne spojilo. Najlepšie od večera do rána. Na vrch som dala polevu s čokotransférom. Pekne to stuhlo a dobre sa krájalo...., všetkým chutil.

Anjelské rezy - recept postup 1

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

vyzera úžasne,,, aj ten čokotransfer.... PrekvapenieÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

nádhera Vyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoZlomené srdceZlomené srdceTlieskamTlieskam

PrekvapeniePrekvapeniePrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie parádny TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Hambím sa prepáč za blbé otázky ale neviem ako... Hambím sa tú roládu nakrájame na aké hrubé rezy?A dáme ich ľahnúť? Hambím sa

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazyk

parádne rezy - ďakujeme za recept TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

ale vyzera čertovsky dobre ÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykZlomené srdceKvietokZlomené srdce

rolády som krájala na hrúbku cca 2 cm a ukladajú sa poležiačky

Áno Ďakujem Úsmev

tomuto postupu ani boh nerozumie!

Ten nemusí, ten nepečieVyplazený jazyk

Stačí slušne napísať a spýtať sa čomu konrétne nerozumieš, viď vyššie a zvyknú tu žienky slušne aj odpovedať a poradiť vo veci, ktorej nerozumiešÁno

Kazdy to pecie, co len trochu, pochopi....co je na tom postupe nezrozumitelne...

mńamVyplazený jazykSlnkoVyplazený jazykSlnkoVyplazený jazykVyplazený jazyk

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.