reklama

Pudingový zákusok s piškótami

Pridal/a aramana dňa 05. 07. 2020 - 10:00 - Recepty aramana
Pudingový zákusok s piškótami, Recepty na zákusky, aramana

reklama

Fantastický koláč na horúce letné dni s kyslou smotanou a tvarohom a piškótami močenými v káve s rumom.

Ingrediencie
Korpus:
6 kusy vajce
6 polievkové lyžice hladká múka
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 balíky vanilkový cukor
1⁄2 deciliter voda teplá
1⁄2 deciliter olej
Tmavý krém:
2 balíky čokoládový puding
200 gramov čokoláda
1 liter mlieko plnotučné
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
1 balík prášková želatína
400 gramov kyslá smotana
Svetlý krém:
1 liter mlieko plnotučné
120 gramov Zlatý klas
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
500 gramov tvaroh jemný
1 balík prášková želatína
Dokončenie:
  džem
1 1⁄2 balíky detské okrúhle piškóty
3 decilitre káva
1 deciliter rum
  čokoláda
Postup

Korpus:

Kľudne si spravte taký aký vám chutí.Ja robím tak že vyšľahám celé vajcia s cukrom až do svetlej penovej hmoty, prilejem olej a vodu, znížim otáčky na minimum a primiešam múku.Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov asi 15-18 minút.

 

Tmavý krém:

Z cukru, mlieka a pudingu uvaríme puding, ešte do horúceho zamiešame polámanú čokoládu, za občasného miešania necháme vychladnúť ale nie úplne.Práškovú želatínu necháme napučať v hrnčeku s 3 polievkovými lyžicami vody asi 5 minút, dáme na oheň a miešame a zahrievame aby sa rozpustila - vznikne nám z toho taká biela, nepriesvitná kaša, vtedy je rozpustená.(postupujte podľa návodu).Do pripravenej želatíny dáme pár lyžíc pudingu a poriadne rozmiešame a potom to celé zamiešame do pudingu.Ja to normálne prešľahám.Nakoniec primiešam kyslú smotanu.

 

Svetlý krém:

Zo zlateho klasu, cukru a mlieka uvaríme puding, za občasného miešania necháme chladnúť, pripravíme si práškovú želatínu podľa návodu.Skoro vychladnutý puding vymiešame s tvarohom a pár lyžíc tejto hmoty pridáme do pripravenej želatíny, dobre premiešame a potom to celé vylejeme do toho pudingu s tvarohom.(je to podrobne rozpísané na obale zo želatíny)

 

Ja si najprv uvarím tmavý puding, kým chladne, upečiem piškótu.

Upečenú a vychladnutú piškótu natriem džemom, na to dám tmavý krém.Na to poukladáme piškóty močené v uvarenej káve s rumom alebo amarettom a dám zachladiť.Kým sa chladí, pripravím si svetlý krém.Svetlý krém vylejeme na piškóty, necháme stuhnúť.Nakoniec posypeme postrúhanou čokoládou.

Krémy, keď ich dávate na koláč, sú skoro liate, ja ich dávam naberačkou, oni stuhnú až po pár hodinách v chladničke.

Ak do čokoládového pudingu nechcete už lámať čokoládu, určite použite dva balíky práškovej želatíny.

Ak varíte svetlý puding z nízkotučného alebo polotučného mlieka, tiež by bolo dobré dať dva balíky práškovej želatíny.

Ak sa vám lepšie robí s plátkovou želatínou, kludne môžete použiť aj tú.Ak so želatínou neviete robiť vôbec, použite Želatínový stužovač za studena Dr.Oetker.

Tvaroh kupujem v Lidli vo vedierku a kyslú smotanu tiež, tú veľkú červenú. 

 

 

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama