Pudingový zákusok s piškótami

Popis

Fantastický koláč na horúce letné dni s kyslou smotanou a tvarohom a piškótami močenými v káve s rumom.

Pudingový zákusok s piškótami - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Korpus
6kusyvajcia
6polievkové lyžicehladka muka
6polievkové lyžicekryštálový cukor
2balíkyvanilkový cukor
1⁄2deciliterteplá voda
1⁄2deciliterolej
Tmavý krém
2balíkyčokoládový puding
150gramovčokoláda (kľudne 200, podľa chuti)
1literplnotučné mlieko
3polievkové lyžicekryštálový cukor
1balíkjemne mletá želatína na stuženie krémov
400gramovpochúťková smotana kyslá 18 percent
Svetlý krém
1literplnotučné mlieko
3balíkyzlatý klas (120 gram)
3polievkové lyžicekryštálový cukor
500gramovtvaroh jemný
1balíkjemne mletá želatína na stuženie krémov
Dokončenie
  kyselkavý džem
1 1⁄2balíkokruhle piskoty
3decilitresilnej uvarenej kávy
1deciliterrum alebo amaretto
  cokolada na postruhanie

Inštrukcie

Korpus:

Kľudne si spravte taký aký vám chutí.Ja robím tak že vyšľahám celé vajcia s cukrom až do svetlej penovej hmoty, prilejem olej a vodu, znížim otáčky na minimum a primiešam múku.Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov asi 15-18 minút.

 

Tmavý krém:

Z cukru, mlieka a pudingu uvaríme puding, ešte do horúceho zamiešame polámanú čokoládu, za občasného miešania necháme vychladnúť ale nie úplne.Práškovú želatínu necháme napučať v hrnčeku s 3 polievkovými lyžicami vody asi 5 minút, dáme na oheň a miešame a zahrievame aby sa rozpustila - vznikne nám z toho taká biela, nepriesvitná kaša, vtedy je rozpustená.(postupujte podľa návodu).Do pripravenej želatíny dáme pár lyžíc pudingu a poriadne rozmiešame a potom to celé zamiešame do pudingu.Ja to normálne prešľahám.Nakoniec primiešam kyslú smotanu.

 

Svetlý krém:

Zo zlateho klasu, cukru a mlieka uvaríme puding, za občasného miešania necháme chladnúť, pripravíme si práškovú želatínu podľa návodu.Skoro vychladnutý puding vymiešame s tvarohom a pár lyžíc tejto hmoty pridáme do pripravenej želatíny, dobre premiešame a potom to celé vylejeme do toho pudingu s tvarohom.(je to podrobne rozpísané na obale zo želatíny)

 

Ja si najprv uvarím tmavý puding, kým chladne, upečiem piškótu.

Upečenú a vychladnutú piškótu natriem džemom, na to dám tmavý krém.Na to poukladáme piškóty močené v uvarenej káve s rumom alebo amarettom a dám zachladiť.Kým sa chladí, pripravím si svetlý krém.Svetlý krém vylejeme na piškóty, necháme stuhnúť.Nakoniec posypeme postrúhanou čokoládou.

Krémy, keď ich dávate na koláč, sú skoro liate, ja ich dávam naberačkou, oni stuhnú až po pár hodinách v chladničke.

Ak do čokoládového pudingu nechcete už lámať čokoládu, určite použite dva balíky práškovej želatíny.

Ak varíte svetlý puding z nízkotučného alebo polotučného mlieka, tiež by bolo dobré dať dva balíky práškovej želatíny.

Ak sa vám lepšie robí s plátkovou želatínou, kludne môžete použiť aj tú.Ak so želatínou neviete robiť vôbec, použite Želatínový stužovač za studena Dr.Oetker.

Tvaroh kupujem v Lidli vo vedierku a kyslú smotanu tiež, tú veľkú červenú. 

 

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.