Popis
gaštanovo - čokoládová torta

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 2 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 2 hod |
Ingrediencie
Inštrukcie
KORPUS:
čokoládový 3vajcia, 135g cukru, 135g hl.múka, 60g čokoláda, 3PL masla, štipka pr. do pečiva 3bielka vyšľaháme do peny, pomaly postupne pridávame cukor, žĺtka a roztopenú čokoládu s maslom, nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva. (namiesto masla sa dá použiť aj olej.)
KRÉM: čokoládovo-gaštanový 50g smotany 33%, mrazené gaštanové pyré alebo pyré z uvarených gaštanov 200g, 150g pravá mliečna čokoláda, 2cl baileys likér (kto doma práe nemá, može použiť rum) smotanu prevaríme,vlejeme do čokolády, tak aby sa rozpustila, pridáme zmäknuté gaštanové pyré a zmäknuté maslo. Vyšľaháme.
TIP NA OZDOBENIE: použila som bielu pravú čokoládu- z nej som spavila "mantinely" okolo torty (naniesla na fóliu,krátko nechala na mramore a hneď priložila na tortu), čoko hoblinky a na zmrznutej naberačke ktorú som postriekala natemperovanou čokoládou som vytvorila takú "mištičku" a do jej stredu dala na ozdobu jedlý kvietok?- physalis.
Pravú horkú čokoládu som vytemperovala a nastriekala na pripravenú fóliu, krátko položila na mramor a hneď dala po obvode torty na "biele mantinely". Na vrch torty som naliala miror. Môžeme dozdobiť upečenými gaštanmi. Pred jedenímm je lepšie tortu nechať trošku vonku, aby krém nebol úplne tuhý Prajem dobrú chuť :)

Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 12119x
Komentáre
Vyzera vyborne
a gratulujem k umiestneniu 

Vyzerá výborne, šľahačky stačí len tých 50g? A dať celé maslo.
Dík
dakujem
drzim palce 
prepacte ze som skor neodpisala: ano slahacka len 50g, masla ide 150g - ta napln sa dava skor do praliniek a ja som len skusala ju dat do torty - na mna bola dost tuha ja mam radsej lahsi krem takze skus dat viac slahacky menej masla...
vyzerá skvele

















mňam, gaštany a gaštanové koláčiky mám rada











