
Kamila | Dvojfarebná čokoládová torta
Recept s fotopostupom na čokoládovú tortu na sviatočné chvíle s bielou a tmavou čokoládou.
Korpus: | ||
2 | kusy | vajce |
100 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
75 | gramov | hladká múka |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | kus | vanilkový cukor |
50 | gramov | čokoláda |
čajová lyžička | prášok do pečiva | |
Krém z tmavej čokolády: | ||
300 | gramov | tmavá čokoláda |
300 | millilitrov | šľahačková smotana |
50 | gramov | maslo |
Krém z bielej čokolády: | ||
150 | gramov | biela čokoláda |
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
50 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
tmavá čokoláda | ||
biela čokoláda |
Deň vopred roztopíme nad parou v jednom hrnci tmavú čokoládu, šľahačku a maslo, v druhom bielu čokoládu so šľahačkou a maslom. Dôkladne premiešame a na noc uložíme do chladničky.
Na cesto vyšľaháme do peny zmäknuté maslo s práškovým cukrom, pridáme po jednom vajíčka izbovej teploty a dôkladne prešľaháme. Ak sa náhodou hmota trošku "zrazí", pri studených vajíčkach sa také stáva, nevadí po zašľahaní múky zmiešanej s práškom do pečiva a kakaom sa to spraví. ;)
Na záver ručne primiešame strúhanú čokoládu, alebo čokoládové zdobenie. Cesto rozotrieme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút pri teplote cca 180°C. Upečený korpus necháme vychladnúť, oddelíme od formy, prevrátime a dáme dole papier na pečenie.
Tmavú náplň vyberieme z chladničky a vyšľaháme ju do krémovej konzistencie, pozor na prešľahanie, hneď ako začne hustnúť prestaneme šľahať. To isté spravíme s bielou náplňou. Tiež pozor, prestávame šľahať včas. Ak by sa vám náhodou zrazila, nevadí, stačí na chvíľu zohriať nad parou, alebo v mikrovlnke, záleží akú máte misku a ešte raz prešľaháte. Pri čokoládovom kréme pomôže prišľahať zmäknuté maslo.
Zdobiace vrecko naplníme tmavým krémom, na konci odstrihneme otvor a cesto striekame na korpus do troch kruhov. Medzi ne nastriekame svetlý krém, ktorým sme naplnili druhý sáčok. Dáme schladiť do chladničky aspoň na pol hodiny.
Na záver povrch aj boky potrieme tmavým krémom a ozdobíme čokoládovými hoblinami. Tie si môžeme pripraviť tak, že roztopíme čokoládu takú i takú, rozotrieme ju v hrubej vrstve na papier na pečenie a po stuhnutí škrabkou na zeleninu vytváram hobliny. Ozdobíme nimi tortu zhora. Boky môžeme posypať strúhanou čokoládou. Fantázii sa medze nekladú.
Ja som sa trochu ponáhľala, krém som mala hodinu v mrazničke, veľmi neodporúčam. Aj krému a hoblín som už mala pomenej tak som trochu improvizovala. Všetkým však torta veľmi chutila, aj keď sa viac hodí na chladnejšie dni. Treba ju uskladniť v chladničke a veľa jej naraz nezjete.;)

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
vyzerá veľmi dobre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá to prudko jedlé musím skúsiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá skvelé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto musí byť iná mňamka , určite vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to vyzerá chutneeeee,dík,isto vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty