Dvojfarebná čokoládová torta

Popis

Recept s fotopostupom na čokoládovú tortu na sviatočné chvíle s bielou a tmavou čokoládou.

Dvojfarebná čokoládová torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
ZdrojPečieme s láskou
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

75gramovhladkej múky (cesto)
1polievková lyžicakakao (cesto)
 čajová lyžičkaprášok do pečiva (cesto)
50gramovstrúhanej čokolády, alebo čokoládove zdobenie (cesto)
 kustmavje a bielej čokolády na hobliny
300gramovtmavej čokolády (tmavý krém)
300millilitrovsmotany na šľahanie (tmavý krém)
50gramovmasla (tmavý krém)
150gramovbielej čokolády (svetlý krém)
100millilitrovslahackovej smotany (svetlý krém)
50gramovmaslo (svetlý krém)
100gramovpráškového cukru (cesto)
100gramovzmäknutého masla (cesto)
1kusvanilkový cukor (cesto)
2kusyvajicka (cesto)

Inštrukcie

Deň vopred roztopíme nad parou v jednom hrnci tmavú čokoládu, šľahačku a maslo, v druhom bielu čokoládu so šľahačkou a maslom. Dôkladne premiešame a na noc uložíme do chladničky.

Na cesto vyšľaháme do peny zmäknuté maslo s práškovým cukrom, pridáme po jednom vajíčka izbovej teploty a dôkladne prešľaháme. Ak sa náhodou hmota trošku "zrazí", pri studených vajíčkach sa také stáva, nevadí po zašľahaní múky zmiešanej s práškom do pečiva a kakaom sa to spraví. ;) Na záver ručne primiešame strúhanú čokoládu, alebo čokoládové zdobenie. Cesto rozotrieme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút pri teplote cca 180°C. Upečený korpus necháme vychladnúť, oddelíme od formy, prevrátime a dáme dole papier na pečenie.

Tmavú náplň vyberieme z chladničky a vyšľaháme ju do krémovej konzistencie, pozor na prešľahanie, hneď ako začne hustnúť prestaneme šľahať. To isté spravíme s bielou náplňou. Tiež pozor, prestávame šľahať včas. Ak by sa vám náhodou zrazila, nevadí, stačí na chvíľu zohriať nad parou, alebo v mikrovlnke, záleží akú máte misku a ešte raz prešľaháte. Pri čokoládovom kréme pomôže prišľahať zmäknuté maslo.

Zdobiace vrecko naplníme tmavým krémom, na konci odstrihneme otvor a cesto striekame na korpus do troch kruhov. Medzi ne nastriekame svetlý krém, ktorým sme naplnili druhý sáčok. Dáme schladiť do chladničky aspoň na pol hodiny.

Na záver povrch aj boky potrieme tmavým krémom a ozdobíme čokoládovými hoblinami. Tie si môžeme pripraviť tak, že roztopíme čokoládu takú i takú, rozotrieme ju v hrubej vrstve na papier na pečenie a po stuhnutí škrabkou na zeleninu vytváram hobliny. Ozdobíme nimi tortu zhora. Boky môžeme posypať strúhanou čokoládou. Fantázii sa medze nekladú.

Poznámky

Ja som sa trochu ponáhľala, krém som mala hodinu v mrazničke, veľmi neodporúčam. Aj krému a hoblín som už mala pomenej tak som trochu improvizovala. Všetkým však torta veľmi chutila, aj keď sa viac hodí na chladnejšie dni. Treba ju uskladniť v chladničke a veľa jej naraz nezjete.;)

Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 1
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 2
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 3
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 4
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 5
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 6
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 7
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 8
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 9
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 10
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 11
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 12
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 13
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 14
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 15
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 16
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 17
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 18
Dvojfarebná čokoládová torta - recept postup 19

Základné ingrediencie: 

Recepty: 

Komentáre

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk vyzerá veľmi dobre TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

vyzerá to prudko jedlé musím skúsiť ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk vyzerá skvelé ÁnoÁnoÁnoZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceTlieskamTlieskamTlieskamTortaKvietok

toto musí byť iná mňamka Vyplazený jazyk , určite vyskúšam Úsmev

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

to vyzerá chutneeeee,dík,isto vyskúšam Áno

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.