reklama

Želatínové trojfarebné kocky

Pridal/a silviaš dňa 30. 10. 2008 - 23:46 - Recepty silviaš
Želatínové trojfarebné kocky, Recepty na zákusky, silviaš

reklama

osviežujúci zákusok

Ingrediencie
Korpus:
5 kusy vajce
250 gramov práškový cukor
250 gramov výberová múka
1 balík prášok do pečiva
1 deciliter voda
1 deciliter olej
Náplne:
4 balíky želatína
3 kusy smotana 33%
  cukor
Postup

Bude sa vám zdať že je to veľmi zložité ale nie je. Tento zákusok sa robí opačne- od želatiny až po piškotu.

Želé

Najprv som si dala napučať 2 balenia želatiny/ je v bielom balení a na ňom sú rôznofarebné kocky od výrobcu Liana/ do 7 dcl vody do ktorej som dala červený sirup a cukor podľa chuti a nechala som to napučať 30 min. Potom som to dala variť do vodného kúpeľa pokiaľ sa tá želatina nerozpustila./ pozor nesmie to vrieť- držať to v kúpeli na takú teplotu akú znesie váš prst/. Plech som vystlala potr. foliou aj po bokoch a naliala som želatinu a dala do Chladničky zatuhnúť.

Náplň 1:

Potom som dala napučať ďalšie balenie želatiny do 4,5 dcl vody a po 30 min. znova do kúpeľa aj s cukrom podľa chuti a nechala som to vychladiť. Medzitým som vyšľahala 1,5 trv. smotany na šľahanie a dala som to do chladnej želatiny a poriadne premiešala aby sa to spojilo. Potom som to vyliala na stuhnutú červenú želatinu a nechala som to znova stuhnúť asi tak 30 min.

Náplň 2:

A do tretice znova napučať balenie želatiny do 4,5 dcl vody/ buď ju zafarbíte farbou alebo dáte sirup aby bola rúžová/ na 30 min. a potom znova do kúpeľa + cukor . vyšľahať zasa 1,5 trv. šľahačky a zasa spojiť so studenou želatinou a zasa vyliať na stuhnutú hmotu.

Koprus:

Tradične si upečieme piškotu z hore uvedených ingrediencií , vychladnutú potrieť džemom a prilepiť to na stuhnutú želatinu. na vrch som dala papier na pečenie a zaťažila som to od večera do rána.

Na záver sa to už len všetko otočí opačne a odstráni sa folia opatrne a zákusok je na svete. Porezať na kocky a ľubovoľne ozdobiť. Snažila som sa to čo najpresnejšie opísať. Medzi tým ako mi chladli želatiny som robila inú prácu takže je to trošku dlhšia príprava ale výsledok stojí za to .

Prajem nech sa vydarí a dobrú chuť Slnko

Celkový čas
2 hod, 25 minút
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
25 minút
Priemer 4.8 (5 hlasov)

reklama


reklama

adika, Pi, 14. 11. 2008 - 12:05

chcem sa opytat a mozem pouzit aj iny druh zelatiny napr.Dr.Oetker?

to netuším vyskúšaj to veď želatina musí byť asi rovnaká .ja si myslím že len obal je iný- len aby to boli granulky a nie plátky. daj vedieť ako si dopadla.

Sissi36, Pi, 06. 03. 2015 - 00:05

Váľam sa od smiechu po podlahe zaujímavé a velmi dobre vyzerá,vyskušam dcéra má na buducí týžden narodky a dakujem TlieskamÁnoTlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama