
Rýchlo hotový zákusok, nie je krémový a príliš sladký. Pôvodne to bol klasický rez, ja som ho trocha vylepšila. Názov zmenila, lebo mi pripomínal zákusok z detstva Slovan. V origináli ho mám ako Nugátový rez.
Korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
250 | gramov | kryštálový cukor |
250 | gramov | polohrubá múka |
150 | millilitrov | olej |
200 | millilitrov | voda |
trocha | kakao | |
1 | balík | vanilkový cukor |
Pudingový krém: | ||
750 | millilitrov | voda |
200 | millilitrov | kryštálový cukor |
3 | kusy | Zlatý klas |
3 | kusy | vanilkový cukor |
7 | kusy | bielok |
trocha | rum | |
Karamelová šľahačka: | ||
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
300 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | prášková šľahačka |
Cesto:
Vymiešame žĺtky s cukrom, vodou, vanilkou. Potom vmiešame múku, olej, kakao a nakoniec sneh. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech piecť (ja dávám na papier).
Puding:
Vytrepeme sneh s 1dcl kryštálového cukru a jednou vanilkou. Dáme variť 7 1/2 dcl vody, 1dcl kryštálového cukru, 2 vanilky, 3 zlaté klasy a varíme do zhustnuia. Horúcu masu vtrepeme do snehu, pridáme trochu rumu.
Na vychladnuté cesto vylejeme polovicu masy teplej, do druhej polovice pridáme kakao a vylejeme na cesto. Posledná vrstva je karamelová šľahačka.
Karamelová šľahačka: 4 PL kryštálového cukru skaramelizujeme, zaliať 3dcl mliekom. Keď vychladne pridať 2 práškové šľahačky.
Trocha pripomína krémeš. Je to lahôdka. Skúste. Karamelová šľahačka bola s čerstvej šľahačky, ale mne sa stalo, že sa mi zrazili, tak som ich zamenila za práškové.
Ja to poznám ako francúzke karamelové kocky. A dávno som to nerobila. Vďaka, že si mi to pripomenula.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano,tiez to poznam ako francuzske karamelove kocky,su vyborne.Slovan kocky tiez poznam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pridaj foto ..ak sa da..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
foto je v mojich obrazkoch ako zakusky 2
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ho tiez mam ako francuzske karamelove kocky a peciem ho casto, je to synov oblubeny zakusok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem,urcite ho spravim
