Schwarzwaldská višňová torta

Popis

Torta z Čierneho lesa

Schwarzwaldská višňová torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojrecept je možné nájsť v mnohých knihách a časopisoch, všade iný...
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

Korpus
100gramovmaslo
100gramovkrupicový cukor
4kusyvajcia
100gramovčokolády
1balíkvanilkový cukor alebo dreň z 1/2 vanilkového struku
70gramovpomletých mandlí alebo orechov
50gramovmúky
50gramovmaizeny
1balíkkypriaci prášok do pečiva
plnka
1kuspohár višňového kompótu
40gramovcukor
1kusškoricová tyčinka
2čajové lyžičkyvrchovaté maizeny /gustin, môže byť aj solamyl/
750millilitrovsmotany na šľahanie
60gramovpraskový cukor
3balíkysmeta-fix alebo 1ks želatínový stužovač /obe dr.oetker/
  griotka /príp. čerešňovica/
  čokoládove hoblinky
  kokteilové čerešne

Inštrukcie

Všetky suroviny musia byť izbovej teploty.

Korpus:

Maslo, cukor, vanilku vymiešame do penista, pridáme rozpustenú čokoládu /nie horúcu/. Postupne pridáme vajcia, mandle, preosiatu múku s maizenou a práškom do pečiva.

Cesto dáme do 26 cm tortovej formy a pečieme 30 - 40 min. Upečený korpus necháme odležať 12 hodín, potom ho 2x vodorovne rozrežeme.

 

Višňová zmes:

Višne precedíme. 1/4 l šťavy z kompótu povaríme chvíľu s cukrom a škoricou, ktorú nakoniec vyberieme. Maizenu zmiešame s troškou studenej vody a zahustíme ňou šťavu. Zmes necháme zovrieť. Višne pridáme do vriacej šťavy a opatrne premiešame. Prevaríme, odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.

 

Šľahačka:

Natuho vyšľaháme smotanu s cukrom a so Smeta-fixom /alebo použijeme želatínový stužovač podľa návodu/.

Plnenie:

Spodný plát cesta pokropíme griotkou, natrieme tenkou vrstvou šľahačky. Na túto vrstvu nastriekame vreckom od okraja po stred 4 šľahačkové kružnice, medzi ktoré potom naukladáme višňovú zmes. Prikryjeme druhým plátom a všetko zopakujeme. Priložíme tretí plát, potrieme ho šľahačkou rovnako ako aj boky torty.

Na vrch nastriekame 16 šľahačkových kopčekov, na ktoré položíme koktailové čerešne, prípadne višne z kompótu alebo v sezóne čerstvé višne.

Boky a stred torty ozdobíme čokoládovými hoblinami.

Poznámky

Aby nás neotravovali kôstky z višní, tak som ich odkôstkovala, v receptoch však všade pracujú s celými višňami. Už som tiež videla v Lidl kompót z odkôstkovaných višní.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Toto je senzačná torta. Občas si ju doprajem v cukrárni.

Ďakujem za recept, podarilo sa a veru aj veľmi chutilo. Slnko

idem sa podeliť so skusenostou, ide ma poraziť, mne sa korpus vôbec nepodaril, išla som presne podla receptu a korpus ked som vytiahla z rury, tak mi cely stred spadol dovnutra,a ked som ju rozrezala tak cela sa rozpadavala a ked som ju naplnila, tak mi všetky boky z tej torty odpadli, čo som spravila zle? lebo išla som presne podla navodu, a piekla som 40 min na 180 stupnov, ale ten korpus je cely rozpadnuty. poradte do buducna!dakujem SmútokSmútokSmútok

ja presne po týchto skúsenostiach si cesto rozdelím podľa množstva a pečiem každý korpus osobitne. Len musím pri prvom odhadnúť čas pečenia. Ani s rezaním nemám dobré skúsenosti - niesom až taká šikovná, tak to pečiem zvlášť všetko a vyhovuje mi to tak. Vyhnem sa týmto problémom.

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.