reklama

Poznáte Marcipán "Varna"

Pridal/a Bohus_L dňa 17. 06. 2008 - 15:31 - Recepty Bohus_L
obrázok k receptu

reklama

Recept na super marcipán vhodný na poťahovanie tort alebo na figúrky. Oproti mliečnemu vyjde podstatne lacnejšie. Avšak na kvety nie je celkom vhodný. Odporúčam vyskúšať.

Ingrediencie
150 millilitrov voda
70 gramov maslo
150 gramov hladká múka
500 gramov práškový cukor
Postup

Vodu a maslo dáme v hrnca zohrievať, a čakáme aby tekutina začala vrieť. Potom naraz pridáme všetku múku a nepretržite to miešame až sa hmota začne odeľovať od stien hrnca. Vyklopte na dosku aby rýchlejšie vychladla a už studenou spracujeme s práškovým cukrom do hladkej a lesklej hmoty. Farbíme podľa potreby.

Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 4 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

adika, Ut, 17. 06. 2008 - 17:39

no je to rozhodne lacnejsie ,ale mas to odskusane?

lydia, Ut, 17. 06. 2008 - 21:22

Tak to som zvedavá Chichocem sa v piatok varím a potom šup na tortu, všetci ľudia, všetko vedia ! ÁnoTlieskam

adika, St, 18. 06. 2008 - 10:19

Bohus tak si dal zas dobry receptik,a mas uz aj s nim potiahnutu nejaku tortu zeby som sa mrkla na nu?SlnkoSlnkoSlnkoSlnko

pekná tortička, ale chcem sa opýtať, mal si to tak na tenko že to trošku presvitalo, alebo je to stále také trošku priehľadné?
ÚsmevMrkámTortaPrekvapenie

KŘENIK, Št, 19. 06. 2008 - 15:09

ahoj .v pátek budu dělat dort dětem k hasičskému turnaji a chtěla bych jí potáhnout a přemíšlím co bude lepší ještě sem to nedělala.buď hmotu z bombónu a nebo bych skusila ten novej recept z mouky.nechcete mi poradit.Máte už hodně odskoušíno dííííkTorta

konopka, Po, 23. 06. 2008 - 22:38

Tá tortička je krásna! V živote by som neverila, že tam môže byť múka a hmota je taká bielučká Prekvapenie

Ja robím marcipán zo sušeného mlieka 150g, práškového cukru 300g, vody cca.0,5dl, 1čL medu a mandľová aróma! robím z neho aj ružičky aj poťahujem. Voda je vždy podľa potreby!Úsmev

ja robím klasicky marcipán 100g práškového cukru, 50g suš.mlieka, 1PL oleja a 2PL vody alebo podla potreby a mandlová aroma tu ja dávam vždy a nemožem sa stažovat kvietky aj potahovanie je perfektné , ale som aj za MMF pretože aj stým som robila a tiež som bola nadovšetko spokojná. Chcela by som sa spítat ako to chutí s tou múkou lebo ja čo mám zákazníkov sú asi všetci na marcipán Chichocem saChichocem saChichocem saChichocem sa

Verka, St, 17. 09. 2008 - 16:27

Dakujem za tvoj recept cukrikmiska, vyborny! chutovo aj tym ako sa s nim pracuje. Akurat ho musim valkat na hrubsie, lebo inak ho neviem preniest na tortu. Co davas na tortu ako podklad po marcipan? Ja som spravila tvarohovy krem, na ktory sa to hned prilepilo a bol z toho dost problem Smútok

lydia, Št, 26. 06. 2008 - 13:58

Bohuš prosím ak môžeš pomôž, tá Varna letela minulý týždeň do košaPlačem a teraz som zmenila druh múky a je to podobné, mám to dosť riedke a podobné farbou ako odpaľované cesto, čo mám spraviť aby to bolo biele ako si mal Ty? MrkámPohoda

ivkahru, Št, 26. 06. 2008 - 15:45

nedalo mi to a vyskusala som. vyzera dobre(elasticka) ale farba nie je biela. treba pridat viac cukru alebo tam davas Bohus belobu?

Bohus_L, Pi, 27. 06. 2008 - 07:34

dievčatá nie je to celkom biele, rovnako ako marcipán.
Lýdia dala si tam všetok cukor? a nedala si viac vody?
Ivkahru a ako si bola spokojná s chuťou? bolo cítiť múku?Úsmev
Belobu som zatiaľ neskúšal. Je to svetlejšie ako mliečny marcipán ale zase nie celkom biele.

"Piecť môže každý!"
http://picasaweb.google.com/Bohus73

ivkahru, Pi, 27. 06. 2008 - 09:56

Bohus zabudla som dat sice prichut ale chutilo to celkom fajn, mne to nevadilo. myslim ze ten co nevie z coho to je robene tak na to ani nepride. hmota bola dobra, elasticka ale po krajoch mi popraskala (take male prasklinky, mozno je to tym ze potahujem celu tortu naraz, niekde tu ktosi pisal, ze urobi pasik na bok a potom koliesko navrch). hned ako najdem kablik od fotaku ukazem ako to vysloÚsmev
Bohus dakujem za tvoje recepty a hlavne za rady KvietokSlnko

lydia, Pi, 27. 06. 2008 - 13:03

Bohuš, odstálo to v chladne, hustota a elesticita sa dostavila a hmota mala aj lesk a ako píše ivkahru kto nevie z čoho je to robené tak mu to nevadí, lebo múku neni cítiť. Ja so to farbila, dík za Tvoju ochotu poradiť Tlieskam

amercy, Pi, 27. 06. 2008 - 13:06

Vsetkym prajem krasny dnicek!! Preliezla som cely cesky living.cz a to som netusila, ze aj tu mame velmi dobru diskusiu na temu pecenie Hambím sa Som amaterka co rada experimentuje. A aby som nadviazala: tiez som skusala Varnu od natalyni. Chutit mi chutila, bola taka do zlto-hneda, dala sa valkat, ale ozdoby mi z toho moc nesli - nedrzali tvar ... mozno je to dobre na 2D ozdoby, ale 3D a ruzicky sa mi nedarili. Prvu potahovanu tortu som robila s praveho marcipanu - kupila som v cukrarni Danela v BA a potom som zistila, ze existuje K2. 1x to bolo uzsane, no na2x - od toho isteho dodavatela uz som to nemophla vyvalkat - stale bola tuha ... tak som to vyriesila tak, ze som vykrajvala kolieska ... poslem... chcem skusit zelatinovu pastu a MMF. Celkom sa tesim - iba sa bojim, ci mi to v mikrovlnke "nestreli" Váľam sa od smiechu po podlahe Vsetkym drzim palce!Áno

amercy, Pi, 27. 06. 2008 - 13:08

...myslim, ze ponahlat sa nie je niekedy to najlepsie ...Smútok ... asi pomaha citat to, co napisem ...ale urcite porozumiete ... Slnko

adika, Pi, 27. 06. 2008 - 13:13

ja sa chcem opytat ako dlho vydrzi tento marcipan ,ci sa da skladovat v chladnickeÚsmev

lydia, Pi, 27. 06. 2008 - 16:42

amercy, držím Ti palce s tou mkrovlnkou, neboj však teraz beží tá reklama čo mužovi strelili v mkrovlnke vajíčka Plačem a poiťovňa všetko vybavilaVáľam sa od smiechu po podlahe ale neboj, nič sa nestane Bohuš má pravdu Áno

amercy, Po, 30. 06. 2008 - 15:40

... no vidíte, človek oddychuje, keď pečie, ale robota ho dobehne .... robim v oblasti reklamy a táto reklama ma minule celkom pobavila .... Naopak, môj brat asi nie je fanúšik televízie, alebo natáčal druhý diel - tiež to u neho dopadlo rovnako ... ešte šťastie, že hneď nevytáčal danú inštitúciu ... aspoň toľko rozumu má Chichocem sa

sonika, Po, 30. 06. 2008 - 16:19

chcem sa spytať,na com valkate tento marcipan?medzi mikrotenovymi sačkami?

Ahojte chcem sa opýtať skúšala som to urobiť ale má to tiež takú skorej žltú farbu ako bielu a ked som ho vaľkala dosť sa mi práskal po krajoch a ešte ani to nebolo elastické skorej tuhé. Som skúšala marcipán prvý krát v živote a hned to dopadlo zle asi cukrárka zo mňa nebude. PlačemPlačem A ešte ako sa s tým potom robí ked sa to vytiahne s chladničky má sa ešte premiesiť alebo hned vyvalkať či ako? Som hroznáPlačem

mariad, Po, 14. 07. 2008 - 17:08

Gulicka neplac nahrieva sa to po 5 az 10 sekundach v mikrovlnke znovu sa to premiesi ak myslis marcipan

InaIna, St, 23. 07. 2008 - 22:08

Je tu tolko vela informacii ci dat marcipan a ako ho ziskat...no nieco vyskusam ked budem mat dovolenkuÚsmev
Som tu nova vedeli by ste mi upresnit skratky MMF a K2?
dakujeeeeeeeeeeeeemmmmmSlnko

ahoj Bohus,práve si pozerám stránky s tortami a akurát pečiem tortu na svadbu-bude to nevesta a chcela by som svadobné šaty obaliť marcipánom Varna,čo myslíš dalo by sa to?bude sa tento marcipán dať tvarovať na šaty?a bude dosť biely?napíš mi prosím,alebo poraď čo by bolo lepšie.si super.ďakujem.Macka(cakeVyplazený jazykpivo )

Bohus,mne ostal MMF ruzovy od pouzitych cukrikov. A to boli bieloruzove cukriky.

ahojÚsmev
poprosim o radu, ci mozem do varnej potahovej hmoty na torticku pridat kakao, aby bola tmava. nenarusi sa ? mozem si ju pripravit tyzdnen vopred? valkat ju treba za studena? dakujem.

Ja som do varny dala kakao a nič sa nestalo, zafarbilo mi to pekne rovnomerne, pozri do mojich obrázkov ak ťa to zaujíma, stačí ťuknúť na moje meno a potom na obrázky, je tam košík, ten som celý poťahovala varnou.Úsmev A kľudne si ju môžeš pripraviť aj týždeň vopred, ako písal Bohuš niekde vyššie, v chladničke vydrží 2-4 týždne a vyvaľkať ju je tiež dobré hneď ako to vyberieš s chladničky, ale ja si ju zvyknem len trošku premiesiť a potom s ňou hneď pracujem. Veľa zdaru a daj vedieť ako si dopadla.SlnkoTortaKvietok

Ancuska, Ne, 15. 03. 2009 - 14:58

ja som varnu uz tiez skusala celkom sa mi podarila ale nebola biela ako mam docielit aby bola?a nestvrdla mi uplne spravila som nieco zle?

Ja som do Varny do varenia dala čokoládu a dopadlo to výborne, inak chcem Bohušovi za ten recept poďakovať. Som úplná amatérka a ako som sa dala na pečenie, poťahujem len Varnou, alebo MMF(neviem robiť marcipán a nechutí mi sušené mlieko) a z MMF si robím aj ozdoby.

AnaP, Ne, 29. 03. 2009 - 01:56

Včera som sa pokúšala spraviť poťah z varny podľa Bohuša,Ale zostal mi
nepeknej žltošpinavej farby,hoci plastický.V čom som urobila chybu?Išla som presne podľa návodu.Žeby múka?Dá sa ešte nejako zachrániť-zafarbiť alebo je odsúdený do koša!Prosím,poraďte.

Ono ti to nikdy nezostane biele ako sú napríklad k2 alebo icing, dá sa to vybieliť, aj keď tá farba nebude äplne biela, ale záleží od toho koľko dáš beloby. A zafarbiť sa dá na akúkoľvek farbu, takže to ide. Dúfam že som ti pomohla.Mrkám

Vie mi prosím niekto poradiť? Táto dávka čo je hore stačí aj na veľkú knihu alebo by som ju mala zdvojnásobiť ? Doteraz som poťahovala nepravým marcipánom ale fakt des. Stým sa pekne zle poťahuje.NO aspon vyskúšam niečo nove. Ďakujem

Mala by vyjsť, ale ja by osm osobne dala 1 a pol dávky, to by malo stačiť. A keď budeš chcieť farbiť, tak je dobré dať farbu ešte pred tým ako dáš múku, ale záleží zas koľko farieb budeš potrebovať. Mrkám

kacatko, St, 22. 04. 2009 - 17:33

ahojte
Zajtra sa chcem pokúsiť o túto varnu a chcem sa opýtať že ako mám primiešať farbivo, kedže som len začiatočníčka v pečení??? Dakujem
Veľký úsmev

Ahoj kacatko, dúfam že ešte nie je neskoro, ale ja farbím varnu ešte pred tým ako dávam múku, teda keď máš roztopené maslo vo vode, tak pridám trošku práškovej farby, pekne sa rozpustí a efekt je perfektný, len opatrne aby si neusypala,pridať môžeš, ale ubrať už nie, jedine druhou dávkou a primiešať nefarbenú aby bola bledšia. Dúfam že som pomohla.Hambím sa

kacatko ja som pouzila praskove farbivo. trosku som posypala hmotu a miesila az kym sa to cele nezafarbilo. ale myslim, ze ak zmiesas prasok s par kvapkami vody a tak pridas do hmoty, nic by sa nemalo stat. ale s tou vodou ti neradim na sto percentMrkám

kacatko, So, 25. 04. 2009 - 07:50

Dakujem skúšala som to tak ako ty a bolo to super len sa mi tá hmota nejak trhala, asi som dala až moc cukru, ale čo už nabudúce to bude hádam lepšie.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama