Pomôžete nám s tortou?
Pozrite si aj
No ja osobnre by som v prvom rade korpus nekupovala ale upiekla, podľa toho akú veľkú tortu chciet robiť: na jedno vajce 30 g PH múky, 30 Práš. cukru, 1 PL teplej vody. Sneh vyšľaháte na penu, pridáte práškový cukor, vodu-to misérom a ptom pomaly vmiešavate múku. Vylejet doformy vystlanou papierom na pečenie a dáte do trúby, pečiete na 150-180 stupňov, pokiaľ nie je upečené, to poznáte tak, že pichnete napríklad ihlicu na pletenie do stredu korpusu a keď ostane suchá, tak je to hotovo. Necháte vychladiť prekrojíte a naplníte.
Krrém by som dala trasený s mandarinkami ten je taký šťavnatý. Ale potom by bolo ešte upiecť jeden korpus na plech, ktorým by ste obalili okrajetorty pretože smotana apoťahovky sa nemajú rady a vedia sa pod smotanovým alebo šľahačkovým krémom topiť, takže obaliť, natrieť okraje pudingovým krémom, potiahnuť poťahovkou, natrieť rub oplátky gelom, prilepiť na tortu, natrieť vrch oplátky gelom a okraje môžete olemovať len rozgúľaným hadom z poťahovky a prípadne niečím spraviť vzor, pozrite moje fotky tortu s BMW na oplátke, pár kvietkov a dielko je hotové
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak nemas vyskusany ziaden krem tiez odporucam traseny s mandarinkami
1 slahacka, 1 mandarinkovy kompot, 1 puding bez varenia creme ole od Dr. Oetker
Vsetky 3 suroviny vylejes a vysypes ( nic neslahas, nemiesas, nekrajas) do uzatvaratelnej nadoby, zatvoris a trasies asi 2 minuty, krem je hotovy ked je husty a netecie.
Boky torty potri maslovym kremom. V archive najdes Nadstavovany krem od Adriany. Nemusis na boky torty davat dalsi korpus. Ci budes polievat cokoladou, alebo pohahovat marcipanom je na Tvojom rozhodnuti a sikovnosti a chuti skusit to. Ked sa rozhodnes pre jedno, alebo druhe urcite tu najdes konktretne rady. Ako tortu dozdobit si tiez mozes vybrat sama podla fotiek, ktore najdes na tejto stranke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
s upečením korpusu doma súhlasím, robím podobne, ale na polievkové lyžice: na okrúhlu formu spriemerom asi 24 cm ti stačí 4 - až 5 vajec. Žltky oddel od bielkov, pridaj do nich 1 vanilku, 5 pol. lyžíc práškového cukru a šľahaj, postupne pridaj 5 pol. lyžíc teplej vody a jednu oleja. zvlášť vyšľahaj bielky do tuha. Do žltkov pridaj 5 pol. lyžíc polohrubej múky, , prášok do pečiva zamiešaj,a pridaj sneh z bielkov, vylej do formy vystlanej papierom na pečenie, daj piesť do vyhriatej rúry na tých 150 stupňov asi na 45 -50 minút. po vychladnutí prekroj napoly.
Plnka: 1 pochuťková smotana, jedny šľahačková, 1 jemný tvaroh pol balíčka želatíny Dr. Oetker, 1 broskyňový alebo iný kompót, 5 pol. lyžíc práškového cukru, 2 vanilky.Vyšľahaj šľahačku do tuha. Poch. smotanu zmiešaj s cukrom, ovocím odkvapkaným a želatinou pripravenou podľa návodu - použi šťavu z kompótu. Tamiešaj šľahačku a nechaj postáť hodinku v chlade. Naplň korpus, nechaj zatuhnúť aspoň 2-3 hod. Potom potri dzžemom., poťahovka sa určite neroztopí na ňom, mám odskúšané
Marcipán: 1 cera, 250 g prášk. cukru, 150g sušeného mlieka , zmiešaj, rozvaľkaj medzi kuchynskou foliou, podľa formy vykroj kruh,, vrchnú fóliu odober a na spodnej daj na na tortu, potom odtiahni. Tak podobne urob boky - 1 pás, spoje pekne vyhladíš nožom a je to . no a z oblátkou asi tak, ako radila mimulinka.Marcipán sa dá aj zafarbiť, trebárs aj kakaom, múžeš urobiť bielo hnedého krúteného hada okolo oplátky aj okolo spodku torty. Nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Vám za cenné rady!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chceme s mladším bratom urobiť tortu rodičom k ich 20temu výročiu svadby.
Ešte sa bojím pustiť do veľkého vypekania a zdobenia. Na tejto stránke sú samí šikovný ludia dúfam, že sa niekto nájde kto by nám vedel poradiť.
Predstavovala by som si to asi takto:
S internetu si objednám fotku rodičov na jedlom papieri+gél aby sa papier na torte nerozmočil.
Kúpim si naozaj výborný čokoládový korpus.
Nastáva problém 1, neviem čo s krémom.
Mohol by byť jogurtový, alebo tvarohovo-smotanový s čerstvým ovocím?Aby bola proste šťavnatá.
Problém číslo 2: Čo ako podklad pod papier. Biela, čierna čokoláda, alebo želatína, marcipán.? Neviem čo bude najlepšie a ešte niečo na dozdobenie po okrajoch aby nebolo vidno papier. Ak mi budete vedieť poradiť, alebo vylepšiť naše riešenie dajte vedieť.Poprípade iný, lepší, rýchlejší recept na tortu.
Budem len rada!
S pozdravom Katka/patizonik