reklama

Pomôžete nám s tortou?


reklama

TortaPotrebovala by som pomoc ohľadne torty.Torta
Chceme s mladším bratom urobiť tortu rodičom k ich 20temu výročiu svadby.
Ešte sa bojím pustiť do veľkého vypekania a zdobenia. Na tejto stránke sú samí šikovný ludia dúfam, že sa niekto nájde kto by nám vedel poradiť.
Predstavovala by som si to asi takto:
S internetu si objednám fotku rodičov na jedlom papieri+gél aby sa papier na torte nerozmočil.
Kúpim si naozaj výborný čokoládový korpus.
Nastáva problém 1, neviem čo s krémom.
Mohol by byť jogurtový, alebo tvarohovo-smotanový s čerstvým ovocím?Aby bola proste šťavnatá.
Problém číslo 2: Čo ako podklad pod papier. Biela, čierna čokoláda, alebo želatína, marcipán.? Neviem čo bude najlepšie a ešte niečo na dozdobenie po okrajoch aby nebolo vidno papier. Ak mi budete vedieť poradiť, alebo vylepšiť naše riešenie dajte vedieť.Poprípade iný, lepší, rýchlejší recept na tortu.
Budem len rada!
S pozdravom Katka/patizonik ÚsmevZlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

No ja osobnre by som v prvom rade korpus nekupovala ale upiekla, podľa toho akú veľkú tortu chciet robiť: na jedno vajce 30 g PH múky, 30 Práš. cukru, 1 PL teplej vody. Sneh vyšľaháte na penu, pridáte práškový cukor, vodu-to misérom a ptom pomaly vmiešavate múku. Vylejet doformy vystlanou papierom na pečenie a dáte do trúby, pečiete na 150-180 stupňov, pokiaľ nie je upečené, to poznáte tak, že pichnete napríklad ihlicu na pletenie do stredu korpusu a keď ostane suchá, tak je to hotovo. Necháte vychladiť prekrojíte a naplníte.
Krrém by som dala trasený s mandarinkami ten je taký šťavnatý. Ale potom by bolo ešte upiecť jeden korpus na plech, ktorým by ste obalili okrajetorty pretože smotana apoťahovky sa nemajú rady a vedia sa pod smotanovým alebo šľahačkovým krémom topiť, takže obaliť, natrieť okraje pudingovým krémom, potiahnuť poťahovkou, natrieť rub oplátky gelom, prilepiť na tortu, natrieť vrch oplátky gelom a okraje môžete olemovať len rozgúľaným hadom z poťahovky a prípadne niečím spraviť vzor, pozrite moje fotky tortu s BMW na oplátke, pár kvietkov a dielko je hotové Úsmev Mrkám Slnko

Spagi, Ut, 02. 06. 2009 - 20:54

Ak nemas vyskusany ziaden krem tiez odporucam traseny s mandarinkami
1 slahacka, 1 mandarinkovy kompot, 1 puding bez varenia creme ole od Dr. Oetker
Vsetky 3 suroviny vylejes a vysypes ( nic neslahas, nemiesas, nekrajas) do uzatvaratelnej nadoby, zatvoris a trasies asi 2 minuty, krem je hotovy ked je husty a netecie.
Boky torty potri maslovym kremom. V archive najdes Nadstavovany krem od Adriany. Nemusis na boky torty davat dalsi korpus. Ci budes polievat cokoladou, alebo pohahovat marcipanom je na Tvojom rozhodnuti a sikovnosti a chuti skusit to. Ked sa rozhodnes pre jedno, alebo druhe urcite tu najdes konktretne rady. Ako tortu dozdobit si tiez mozes vybrat sama podla fotiek, ktore najdes na tejto stranke.

ketrin, Ut, 02. 06. 2009 - 20:55

s upečením korpusu doma súhlasím, robím podobne, ale na polievkové lyžice: na okrúhlu formu spriemerom asi 24 cm ti stačí 4 - až 5 vajec. Žltky oddel od bielkov, pridaj do nich 1 vanilku, 5 pol. lyžíc práškového cukru a šľahaj, postupne pridaj 5 pol. lyžíc teplej vody a jednu oleja. zvlášť vyšľahaj bielky do tuha. Do žltkov pridaj 5 pol. lyžíc polohrubej múky, , prášok do pečiva zamiešaj,a pridaj sneh z bielkov, vylej do formy vystlanej papierom na pečenie, daj piesť do vyhriatej rúry na tých 150 stupňov asi na 45 -50 minút. po vychladnutí prekroj napoly.
Plnka: 1 pochuťková smotana, jedny šľahačková, 1 jemný tvaroh pol balíčka želatíny Dr. Oetker, 1 broskyňový alebo iný kompót, 5 pol. lyžíc práškového cukru, 2 vanilky.Vyšľahaj šľahačku do tuha. Poch. smotanu zmiešaj s cukrom, ovocím odkvapkaným a želatinou pripravenou podľa návodu - použi šťavu z kompótu. Tamiešaj šľahačku a nechaj postáť hodinku v chlade. Naplň korpus, nechaj zatuhnúť aspoň 2-3 hod. Potom potri dzžemom., poťahovka sa určite neroztopí na ňom, mám odskúšané
Marcipán: 1 cera, 250 g prášk. cukru, 150g sušeného mlieka , zmiešaj, rozvaľkaj medzi kuchynskou foliou, podľa formy vykroj kruh,, vrchnú fóliu odober a na spodnej daj na na tortu, potom odtiahni. Tak podobne urob boky - 1 pás, spoje pekne vyhladíš nožom a je to . no a z oblátkou asi tak, ako radila mimulinka.Marcipán sa dá aj zafarbiť, trebárs aj kakaom, múžeš urobiť bielo hnedého krúteného hada okolo oplátky aj okolo spodku torty. Nech sa darí

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama