Medovníčky

Popis

perníčky podľa Vanesky

Medovníčky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojšvagriná Drahuška
Čas prípravy
3 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
3 hod

Ingrediencie

80dekagramyhladkej múky
32dekagramypráškového cukru
1čajová lyžičkasódy bicarbóny
1balíkperníkového korenia /najlepší je od vitany/
1polievková lyžicakakaa /ak chceš aby boli perníčky tmavšie/
250gramovsmetol
4kusyvajcia
4polievkové lyžicezohriateho medu

Inštrukcie

Sypké ingrediencie premiešam a pridám smetol, vajcia a med. Vymiesim cesto /dlho som to robila rukou, ale poslednú dobu na to používam mixér s vidličkami na miesenie cesta, je to rýchlejšie a nebolia ma ruky/. Možeme nechať postáť v chlade.

Cesto si rozdelím približne na 4 časti a postupne po jednu časť spracuvávam t. j. rozvaľkám na potrebnú hrúbku a vykrajujem a pečiem v rúre na 200 stupňov.

Ak chceš perníčky na jedenie, pečiem menej, aby sa veľmi nevysušili, ak na zdobenie a dekoráciu nechávam v rúre trocha dlhšie sušiť, aby neboli veľmi krehké a nelámali sa mi pri balení.

Po upečení ich potieram rozšľahaným vajíčkom, alebo 1 bielok a 2 žĺtky /čím viac žĺtka, tým efekt lepší/.Želám veľa zdaru(y) .

Poznámky

tých 100 ks je z vykrajovačkami na linecké cesto

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Ahoj yvka! Pozdravuj svoju švagrinku. Medovníky podľa nej a vďaka Tebe, že si ich sem pridala, sú úžasné. Recept je dokonalý, veľké 12cm srdiečka na stužkovú sa mi vydarili.Odporúčam tento recept aj svojim kamarátkam.(sun)

Teším sa že ti vyšli a že ti "môj" recept pomohol. Veľa zradu!!!(sun)

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.