reklama

Orlík

Pridal/a Martina S dňa 30. 01. 2010 - 10:05 - Recepty Martina S
obrázok k receptu

reklama

Niečo ako medové rezy, ale ešte lepšie.

Ingrediencie
Cesto:
200 gramov Palmarin
500 gramov hladká múka
200 gramov práškový cukor
2 polievkové lyžice med
2 čajové lyžičky sóda bikarbóna
2 polievkové lyžice mlieko
Plnka:
250 gramov orechy nasekané
80 gramov kryštálový cukor
3 polievkové lyžice med
125 gramov Palmarin
Krém:
500 millilitrov mlieko
150 gramov práškový cukor
150 gramov hrubá múka
250 gramov maslo
Postup

Cesto:

Sodu rozpustime v mlieku, pridame do muky a zmiesame s ostatnymi pisadami. Vymiesime cesto ktore rozdelime na dve casti.

Jednu cast vygulame dame na plech este pod dame papier na pecenie. Druhu cast ties vygulame tak isto ,len ju potrieme plnkou, papier dame do plechu na to cesto a pecieme cca 15 min.

Plnka: Cukor a med na ohni roztopime, pridame Heru, orechy a este horuce natrieme na surove ceto.

Krém: Z mlieka, cukru a muky uvarime hustu kasu, po vychladnuti zaslahame maslo.

Natrieme plát bez orechov a na to položíme ten z orechmi. Necháme aspon pol dna odstat aby zmakol a nakrajame.

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

najskôr dáme piecť čisté cesto samotné a potom cesto s plnkou a potom po vychladnutí naplníme krémom? Dobre som tomu rozumela?Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie

Korona, So, 30. 01. 2010 - 15:33

..nie som síce autorka receptu, ale jarka 622 rozumieš tomu dobre.Tieto rezy pekávam dosť často, sú ozaj veľmi dobré aj sa z nich veľa nakrája. Najlepšie sú až na druhý deň, keď medové pláty zmäknú. Ja mám recept z jednej českej stránky, je to to isté, akurát plnku robím zo Zlatých klasov. Najskôr teda upečieš čistý plát, potom na druhý plát ešte surový natrieš tú orechovú masu a dáš piecť. V ychladnutý prvý plát natrieš plnkou, na to priložíš plát z orechami, dobre pritlačí, môžeš aj zaťažiť a dáš odpočívať do chladu, nalepšie do druhého dňa. Sú to výborné rezy, doporučujem.Tlieskam Áno Tlieskam Áno Tlieskam Áno

ano daju a da sa nakrajat na vela kusov len je to troske fadne nie take farebne ako sa zvykne piect na svadbu

nanya, Ne, 31. 01. 2010 - 21:40

no tak môžem potvrdiť... sú to fantastické rezy... a veľká výhoda je, že si pláty môzete upiecť aj pár dní vopred a až potom naplniť... ja ich mám pod názvom orechová karamelka a poznám ich aj ako famózne orechové rezy... a sú fakt famózne... odporúčam... ja ich robím často...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama