
Niečo ako medové rezy, ale ešte lepšie.
Cesto: | ||
200 | gramov | Palmarin |
500 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | med |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
2 | polievkové lyžice | mlieko |
Plnka: | ||
250 | gramov | orechy nasekané |
80 | gramov | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | med |
125 | gramov | Palmarin |
Krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
150 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | hrubá múka |
250 | gramov | maslo |
Cesto:
Sodu rozpustime v mlieku, pridame do muky a zmiesame s ostatnymi pisadami. Vymiesime cesto ktore rozdelime na dve casti.
Jednu cast vygulame dame na plech este pod dame papier na pecenie. Druhu cast ties vygulame tak isto ,len ju potrieme plnkou, papier dame do plechu na to cesto a pecieme cca 15 min.
Plnka: Cukor a med na ohni roztopime, pridame Heru, orechy a este horuce natrieme na surove ceto.
Krém: Z mlieka, cukru a muky uvarime hustu kasu, po vychladnuti zaslahame maslo.
Natrieme plát bez orechov a na to položíme ten z orechmi. Necháme aspon pol dna odstat aby zmakol a nakrajame.
foto pridamked to upeciem len teraz nemam stihu na to
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
najskôr dáme piecť čisté cesto samotné a potom cesto s plnkou a potom po vychladnutí naplníme krémom? Dobre som tomu rozumela?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak dobre si rozumela
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..nie som síce autorka receptu, ale jarka 622 rozumieš tomu dobre.Tieto rezy pekávam dosť často, sú ozaj veľmi dobré aj sa z nich veľa nakrája. Najlepšie sú až na druhý deň, keď medové pláty zmäknú. Ja mám recept z jednej českej stránky, je to to isté, akurát plnku robím zo Zlatých klasov. Najskôr teda upečieš čistý plát, potom na druhý plát ešte surový natrieš tú orechovú masu a dáš piecť. V ychladnutý prvý plát natrieš plnkou, na to priložíš plát z orechami, dobre pritlačí, môžeš aj zaťažiť a dáš odpočívať do chladu, nalepšie do druhého dňa. Sú to výborné rezy, doporučujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
da sa to piecť aj ako rezy do kartonov na svadby
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano daju a da sa nakrajat na vela kusov len je to troske fadne nie take farebne ako sa zvykne piect na svadbu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sú to tieto rezy, len sa ináč volajú a sú fantastické
http://www.mamincinyrecepty.cz/zakusky/nebe-v-hube
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no tak môžem potvrdiť... sú to fantastické rezy... a veľká výhoda je, že si pláty môzete upiecť aj pár dní vopred a až potom naplniť... ja ich mám pod názvom orechová karamelka a poznám ich aj ako famózne orechové rezy... a sú fakt famózne... odporúčam... ja ich robím často...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pridaj foto..