reklama

Kysnutý "zákusok"

Pridal/a tiny dňa 24. 04. 2010 - 19:47 - Recepty tiny
Kysnutý "zákusok", Recepty na zákusky, tiny

reklama

Výborný a jednoduchý koláčik.

Ingrediencie
Cesto:
600 gramov polohrubá múka
42 gramov droždie čerstvé
2 čajové lyžičky cukor
1 deciliter mlieko
75 gramov cukor
70 gramov Palmarin
  štipka soľ
2 decilitre mlieko
Plnka:
2 balíky vanilkový puding
1 liter mlieko
100 gramov cukor
30 gramov Palmarin
1 balík vanilkový cukor
Postup

Cesto:

Do vlažného mlieka dať 2 lyžičky cukru a rozdrobiť tam droždie, prikryť a nechať vykysnúť.

Zatiaľ si preosiať do misy múku (ja miešam hladkú a polohrubú), cukor a soľ. Keď je kvások "nabobtnaný", priliať ho do múky, do tej istej misky si môžte dať zohriať aj ostatné mlieko (ja do mlieka nakrájam aj Palmarin a spolu to dám do MW na 30 sek).

Potom pridať do múky a vymiesiť vláčne cesto. Ak je treba, pridať ešte trochu mlieka, cesto ale nemá byť riedke.

Vymiesené cesto posypať trošku múkou, prikryť utierkou a dať na teplé miesto vykysnúť cca na 30 min.

Plnka: Kým cesto kysne, uvariť puding ,do uvareného pridať ten kúsok Palmarinu a trochu vychladiť. Puding nemusí byť len vanilkový, ale je veľmi chutný.

Dokončenie:

Keď je cesto dobre vykysnuté, ešte ho premiesiť, rozdeliť na polovicu. Jednu polovicu vyvaľkať, dať na vymazaný plech, naliať puding (môže byť aj teplý, ale nie horúci), vyvaľkať 2. cesto - zase na plát a preniesť na plech (čiže prikryť puding).

Takto pekne spolu upiecť cca na 190 st. nie do hneda.

Tak toto je očividne kysnutý koláč, ale kooopec ľudí si myslelo, že je to nejaký zákusok. Takže verím, že skúsite a neobanujete. Dobrú chuť!!!;-)

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

tiny, Ne, 25. 04. 2010 - 18:43

rado sa stalo.Ja som skusala miesto vanilkoveho pudingu uz aj kakaovy,ale myslim,ze vanilkovy je lepsi,a nabuduce urcite skusim mandlovy,alebo karamelovy,to musi byt bomba...Váľam sa od smiechu po podlahe

Korona, St, 28. 04. 2010 - 19:41

...to vyzerá super, ja som myslela, že to je medový krémeš, musím ho vyskúšať.Veľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama