
Rezy z makového cesta, vanilkového krému s citrónovou polevou.
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
250 | gramov | cukor |
200 | gramov | mletý mak |
5 | polievkové lyžice | voda |
150 | gramov | hladká múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
trocha | rum | |
2 | balíky | Zlatý klas |
250 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
Citrónová poleva: | ||
250 | gramov | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | voda |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
Cesto:
Bielky vyšľaháme, postupne primiešame cukor, vodu, žĺtky, pomletý mak, múku s kypriacim práškom.
Menší plech vystelieme papierom na pečenie, pomastíme ho a pomúčime. Cesto rovnomerne rozotrieme a upečieme.
Krém:
Z mlieka, trošky rumu a Zlatých klasov uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej postupne zapracujeme maslo vymiešané s práškovým a vanilkovým cukrom.
Plnku necháme vychladnúť.
Cesto prekrojíme (po dĺžke) na polovice a každú ešte na dva tenšie pláty. Dva natrieme plnkou a zakryjeme. Polejeme ich polevou, ktorú sme vymiešali z 250 g práškového cukru, 1 lyžice vriacej vody a 2 lyžíc citrónovej šťavy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty