
Najlepší je keď 2-3 dni postojí. Ale treba ho dobre ukryť:)
Korpus: | ||
9 | kusy | bielok |
9 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | hladká múka |
3 | polievkové lyžice | strúhanky |
1 1⁄2 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | balík | strúhanky |
Náplň: | ||
1 | liter | mlieko |
9 | kusy | žĺtok |
9 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 1⁄2 | balíky | vanilkový puding |
300 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | polievkové lyžice | cukor |
1 | balík | stužovač šľahačky |
kakao |
Plnka:
Z 1 l mlieka, 9 ks žĺtkov, 2,5 vanilkových pudingových práškov a 9 PL lyžíc kryštálového cukru uvaríme puding. Vo vodnom kúpeli ochladíme a po častiach primiešavame k 300 g rozšľahaného masla. Do polovice krému vmiešame kakao.
Cesto:
9 ks bielok so štipkou soli vymiešame na tuhy sneh, do ktorého pridáme 9 PL ( polievkových lyžíc) kryštálového cukru, 3 PL hladkej múky, 3 PL strúhanky , 1,5 PL oleja a 1/2 balička prášku do pečiva. Plech na pečenie vystelieme papierom a potrieme ho olejom. Na spodok rozvrstvíme na hrubo nasekane vlašské orechy a vylejeme cesto. Pri teplote 180° C upečieme do ružova. Po upečení koláč vyberieme, odstránime papier a koláč vložíme do plechu tak, aby orechy boli na vrchu. Ešte teplý povrch koláča potrieme čokoládovým krémom (100g nugeta, nutela) a necháme vychladnúť.
Pripravenú plnku po kopčekoch striedavo ukladáme na koláč. Rozotrieme a uhladíme.
Šľahačka: Nakoniec si vyšľaháme 2 čerstvé šľahačky s 2PL cukru a 1 stužovačom šľahačky a rozotrieme na povrch. Posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou.
Ja som namiesto vlašských orechov pouzila lieskove... nabudúce, ale vyskúšam opražené lieskové orechy a do krému som si pridala cukor podla chuti.
mnam,vyzera dobre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tych 100g cokoladoveho kremu-aky je to krem?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nugeta, nutela
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem velmi pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzera super, mnam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som ho robila z polovicnej porcie vo forme stvorec 25 x 25cm. Vsetko som dala na polovicu, akurat vajec som dala 5.