Popis
žltky..........

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | od priatelky už asi 20 ročný |
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 5 minút |
Ingrediencie
15 vajička | |
120 g hrubej muky | |
40g kakao | |
1 prasok do peciva | |
260g prašk.cukor | |
4 dl mlieka | |
100g hladkej muky | |
2čokolády na varenie | |
450 g masla | |
250g pr.cukru |
Inštrukcie
2 cesta:z 5 vajicka,60 g hrubej muky,20 g kakao,pol prašku do peciva,130 g praš.cukru. krem: 4 dl mlieka rozdelim, pol dam do hrnca na mlieko a dam roztopit s polamanou 1 čokoladou v druhej polovičke rozmiešam 5 žltkov a 100 g hladkej muky precedim cez cednik a uvarim s mliekom a čokol. / Cesto,pol plnky,cesto,pol plnky na vrch sneh.
Sneh: 5 bielkov šlahame nad parou s 250g kryštal.cukru.Na vrch čokoladova poleva
sorry(giggle) (giggle) erika
Recepty:
Bez hodnotení
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
- prečítané 11130x
Komentáre
Fajn,ze to mas s fotkou.Lebo vo vete-- cesto pol plnky..... si nedavala ciarky a ja som to nemohla hned na rychlo pochopit(rofl)Ale podla fotky som na to prisla
.Dakujem za recept,vyzera byt chutny a moji chlapi take vysoke a kremove radi.B-] 

DOPORUCUJEM SU VYBORNE DA SA POVEDAT ZE JE TO M"J NAOBLUBENEJSI ZAKUSOK A SOM CUKRARKA

PEKNE SI ICH UROBILA(clap) 



Toto poznam a vrele odporucam.















Já moc nerozumím tomu krému. Proč to dělíš na dvě části? Ty žloutky vaříš v mléce s moukou a čokoládou? To se musí srazit, ne? Nebo to šleháš nad parou? Můžeš to popsat podrobněji? Moc díky.(flower)
To sa vari ako puding,v polovičke studeneho mlieka rozmiešam žltky a muku a druha polovička ked je horuca a čokolada rozpustena tak tam vliať mlieko s žlt.a mukou.Miešať to sa všetko pekne spoji.
super..vyskusam..niekedy..(heart)



ja ich pečiem stále sú fantasticke ale do peny davam praš. cukor tak neviem
A ja davam praškovy ale som opisala ten recept ktory som dostala.Kto veľa pečie asi si potom aj upravuje recept podľa chuti a potreby(cake)
vypadaju fakt skvele ale naozaj neviem ako si na snehovú penu poliala čokoládu a tak pekne rovno

No to by som aj ja chcela vediet.Asi si prizvem Vanilku na konzultaciu,ked ich budem robit.(giggle)

.Naozaj vyzeraju super
Ked sa slaha sneh je dobre dat kr.cukor pretoze sa dlhsie rozpusta a je viac casu naslahat do bielov vzduch,ked das pr.cukor sneh hned zostava tazky a uz sa tak nenapeni.Ale toto neplatí ked mas priemyselny robot.(flower)
..ja ked polievam zákusok polevou, tak poprosím ešte niekoho aby mi koláč nahol tak aby mal spád, čiže aby mohla poleva stekať voľne, polevu lejem z vyvýšeného konca, krásne steká, je hladučká, nemá žiadne stopy po roztieraní nožom, samozrejme koláč pred poliatím dám stuhnúť. Ked som sama a nemá mi kto pomôcť, tak jeden koniec koláča niečím podložím aby mal spád, musí byť na nejakej podložke aby sa s ním dobre narábalo, len neviem ako by sa polieval takto ten sneh, to som ešte nerobila, ale myslím si, že by nemal byť problém, len sneh musí byť do hladka natretý.

To je super nápad
s čokoládou. Ja to vyrovnávam fénom, ak mám nerovnosti. 
