reklama

Kakaové rezy s bielkovým snehom

Pridal/a vanilka52 dňa 04. 01. 2010 - 22:26 - Recepty vanilka52
Kakaové rezy s bielkovým snehom, Recepty na zákusky, vanilka52

reklama

Výborné rezy, ktoré zachutia každému.

Ingrediencie
Na 2 cestá:
10 kusy vajce
120 gramov hrubá múka
40 gramov kakao
260 gramov práškový cukor
1 balík prášok do pečiva
Krém:
400 millilitrov mlieko
100 gramov čokoláda
5 kusy žĺtok
100 gramov hladká múka
450 gramov maslo
Sneh:
5 kusy bielok
250 gramov kryštálový cukor
Dokončenie:
  čokoládová poleva
Postup

Upečieme 2 cestá. Jedno cesto upečieme z -  5 vajec, 60 g hrubej muky, 20 g kakao, pol prašku do peciva,130 g praš.cukru.

krem: 4 dl mlieka rozdelim, pol dam do hrnca na mlieko a dam roztopit s polamanou 1 čokoladou v druhej polovičke rozmiešam 5 žltkov a 100 g hladkej muky precedim cez cednik a uvarim s mliekom a čokol. /

Cesto,pol plnky,cesto,pol plnky na vrch sneh.

Sneh: 5 bielkov šlahame nad parou s 250g kryštal.cukru.Na vrch čokoladova poleva

Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

erika43, Po, 04. 01. 2010 - 23:01

Fajn,ze to mas s fotkou.Lebo vo vete-- cesto pol plnky..... si nedavala ciarky a ja som to nemohla hned na rychlo pochopitVáľam sa od smiechu po podlaheAle podla fotky som na to prisla Váľam sa od smiechu po podlahe .Dakujem za recept,vyzera byt chutny a moji chlapi take vysoke a kremove radi.Pohoda Slnko Pohoda

DOPORUCUJEM SU VYBORNE DA SA POVEDAT ZE JE TO M"J NAOBLUBENEJSI ZAKUSOK A SOM CUKRARKA Tlieskam Tlieskam Tlieskam PEKNE SI ICH UROBILATlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Kvietok

Já moc nerozumím tomu krému. Proč to dělíš na dvě části? Ty žloutky vaříš v mléce s moukou a čokoládou? To se musí srazit, ne? Nebo to šleháš nad parou? Můžeš to popsat podrobněji? Moc díky.Kvietok

To sa vari ako puding,v polovičke studeneho mlieka rozmiešam žltky a muku a druha polovička ked je horuca a čokolada rozpustena tak tam vliať mlieko s žlt.a mukou.Miešať to sa všetko pekne spoji.

ja ich pečiem stále sú fantasticke ale do peny davam praš. cukor tak neviem

A ja davam praškovy ale som opisala ten recept ktory som dostala.Kto veľa pečie asi si potom aj upravuje recept podľa chuti a potrebyTorta Torta

vypadaju fakt skvele ale naozaj neviem ako si na snehovú penu poliala čokoládu a tak pekne rovno Prekvapenie Prekvapenie

No to by som aj ja chcela vediet.Asi si prizvem Vanilku na konzultaciu,ked ich budem robit.Chichocem sa Chichocem sa Veľký úsmev Veľký úsmev .Naozaj vyzeraju super

Ked sa slaha sneh je dobre dat kr.cukor pretoze sa dlhsie rozpusta a je viac casu naslahat do bielov vzduch,ked das pr.cukor sneh hned zostava tazky a uz sa tak nenapeni.Ale toto neplatí ked mas priemyselny robot.Kvietok

Korona, So, 19. 01. 2013 - 11:24

..ja ked polievam zákusok polevou, tak poprosím ešte niekoho aby mi koláč nahol tak aby mal spád, čiže aby mohla poleva stekať voľne, polevu lejem z vyvýšeného konca, krásne steká, je hladučká, nemá žiadne stopy po roztieraní nožom, samozrejme koláč pred poliatím dám stuhnúť. Ked som sama a nemá mi kto pomôcť, tak jeden koniec koláča niečím podložím aby mal spád, musí byť na nejakej podložke aby sa s ním dobre narábalo, len neviem ako by sa polieval takto ten sneh, to som ešte nerobila, ale myslím si, že by nemal byť problém, len sneh musí byť do hladka natretý. Mrkám Kvietok

To je super nápad Úsmev s čokoládou. Ja to vyrovnávam fénom, ak mám nerovnosti. Váľam sa od smiechu po podlahe Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama