
veľmi chutný zákusok
5 | kusy | bielok |
100 | gramov | kryštálový cukor |
5 | kusy | žĺtok |
100 | gramov | práškový cukor |
6 | polievkové lyžice | voda |
160 | gramov | polohrubá múka výberová |
1 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
1 | liter | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
2 | kusy | žĺtok |
250 | gramov | Palmarin |
250 | gramov | práškový cukor |
2 | balíky | prášková šľahačka |
Bielka vyšľaháme s kryš.cukrom na tuhý sneh. Žltka šľaháme s práš.cukrom do peny,pridáme vodu a potom múku s práškom do pečiva,primiešame sneh a dáme upiecť.
Z mlieka, zlatých klasov, múky a žltok uvaríme puding, keď vychladne primiešame palmarin vymiešaný s prášk. cukrom.
Plnku natrieme na korpus a navrch dáme vyšľahanú šľahačku, môžme ozdobiť strúhanou čokoládou. výborný!
ovocie nedávam,je potom trochu kyslejší. Miesto plnky môžme dať kyslú smotanu so šľahačkou a pod to ovocie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
my tento zákusok voláme OBLIŽ PRST
a Floridu mám fakt aj ja s broskyňami
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte babenky Mate veľmi pekne torty ja tiež pečiem , ale v tortach ešte nemám takú zručnosť
, ale za to zákusky mi idú od ruky
. Chcem vedieť čo najčastejšie používate na obaľovanie tôrt, či je dobré na to aj sušené mlieko ako na dvojfarebnú kocku
Ďakujem za radu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mirka,ja poťahujem iba touto hmotou a zatiaľ bol každý spokojný
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
foto nie je??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
MirkaS,ano, maju ludia radi tuto hmotu,susene mlieko,cera,preskovy cukor ....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Janka nezabudla si náhodou na ovocie?
Ja robím Florida tortu,tam idú pod krém marhule alebo broskyne,šlahačku dávam "normálnu"je to ešte lepšie.