reklama

Falošná piškóta

Pridal/a Emily76 dňa 28. 05. 2010 - 13:37 - Recepty Emily76
obrázok k receptu

reklama

Recept na nadýchanú piškótu z troch vajec a minerálky.

Ingrediencie
3 kusy vajce
100 millilitrov olej
250 gramov kryštálový cukor
1 balík prášok do pečiva
350 gramov polohrubá múka
1 deciliter minerálna voda
Postup

Vajcia, olej a cukor - dobre vyšľaháme na penu. Pridáme prášok do pečiva zmiešaný s múkou a postupne prilievame minerálku. Keď chceme kakaovú piškótu, pridáme kakao. Pečieme ako riadnu piškótu.

Doplňujúce poznámky

Je veľmi ľahučká, nadýchaná a z 3 vajec je taká hrubá ako keď spravíte riadnu piškótu zo 6 vajec. Oplatí sa vyskúšať. Pasuje s rôznymi plnkami.

Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Emily76, Pi, 28. 05. 2010 - 21:41

napíš prosím či chutila. Mojej rodine chutí, ale
chcela by som vedieť aj názor nezaujatej osoby.
ďakujem

nanaa, So, 29. 05. 2010 - 13:58

to stoji za to vyskusat. prosim ta, mineralka ma byt aka? perliva asi, ze? alebo moze byt aj jemne perliva? diky.

Sausen, So, 29. 05. 2010 - 17:02

emily ja robim podobnu,ale s mliekom tiez z 3vajec a tiez je dost velkaMrkám
3vajcia,pohar {250ml}cukru vymiesat,pridat pol pohara oleja,pol pohara mlieka,alebo vody,ci inej tekutiny,ak chces pomarancovu tak pomarancovu stavu,ci dzus,atd,alebo mlieko ine,napr.kokosve,sojove atd a 2pohare muky s pr.d.p,ak chces kakao pridat 2lyzice kakaa ak orechovu tak zase orechy,ci kokos...velmi jednoduche a netreba oddelovat biely od zltkov a takChichocem sa,robim ju veeelmi casto a ludom velmi chuti aj len potreta lekvarom poliata cokoladou so slahackou,ci kopcekom zmzlinyMrkám nech sa dariKvietok

Emily76, So, 29. 05. 2010 - 19:01

Čo sa týka minerálnej vody, ja dávam čo najviac perlivú. Väčšinou robím z čistej minerálky, ale skúšala som aj z citrónovej a rozdiel nebolo vidieť. Práve táto perlivosť minerálky spôsobuje rast tejto piškóty. Keď som dala neperlivú, tak mi toľko nenarástla.

Skúšala som aj z ďžusom - pomarančovým ale nie do torty, ale len ako dezert s lekvárom a chutila aj tak.Úsmev

dnes som ju robila na domaci kinder mliecny rez...vyrastla krasne vsetko ok, len sa mi zda taka tuhsia ako klasicka piskota, neverila som velmi pomeru surovin-cukor dost vela sa mi zdalo ale nakoniec nebola az taka sladka ako som cakala, ja som si bielky vyslahala s polovicou cukru-neboli take tuhe asi koli cukru-nevyslahalo sa to uplne do tuha...zltky tiez so zvysnym cukrom zltky som vyliala do snhu pridala postupne muku s praskom do peciva-dala som len pol prsku do peciva a jemne perlivu mineralku 1.5dcl a olej podla recpetu. povrch mi po upeceni na povrchu praskal bola tam jemna akoby bielkova skrupinka-viete co myslim? tak ten povrch sa lamal inak vyrastla krasne...nieco som asi urobila zle... piekla som pri 175stuppnoch na plechu 30x30cm 45minut.
ta jemne perliva mineralka je ako u nas perliva a perlivu ani nevypijete tolko ma bublinChichocem sa

ja som ju robila presne ako pise emily vajcia cukor a olej slahat, potom muku a pdp a mineralku budisku a vobec nepukala a bola superÁno

no asi to bola chyba ze som bielka a zltka slahala zvlast a to treba spolu...Mlčím

Aliss, Po, 31. 05. 2010 - 19:51

robila som ju včera,je super,už som rozdala recepty ďalejSlnko ,vďaka

no dnes som ju skusala znova...a vysla robila som aj jahodovu verziu-miesto mineralky som dala jahodovy kompot aj so stavou na syl ako sa robi rychly kolac...je bombovyyyyyyyyyy vlasny...a robila som aj vanilkovu aj kakaovu verziu s mineralkou, vjacia som slahla naraz a ziadna skrupinka sa neurobila...Tlieskam vdkaaaaa

kovka, Po, 31. 05. 2010 - 23:20

ja robim takmer totoznu na babovku a bublaninu a je super nadychana...
4 vajcia, 20dkg cukru, 20dkg muky, 1/2pdp, 1dcl vody a 1dcl oleja... pouzivam ju aj na zakladnu piskotu napr. s trasenym kremom.. je dobraVyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

likerik, Ut, 23. 11. 2010 - 16:03

ahoj, ja by som sa chcela opytat, keby chcem tuto falosnu piskotu spravit orechovu, ako nato?
Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie

dzejn, Št, 21. 03. 2013 - 19:40

Práve peciem falošnu piškotu, uvidim, aky bude vysledok Úsmev

anka999, So, 23. 03. 2013 - 20:18

dievčata prosim vas kolko vajec mi treba na formu 26cm kruh aby som dva krat prekrojila chcela by som vyskušat dakujem pa anka Tlieskam Tlieskam Tlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama