
Recept na nadýchanú piškótu z troch vajec a minerálky.
3 | kusy | vajce |
100 | millilitrov | olej |
250 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
350 | gramov | polohrubá múka |
1 | deciliter | minerálna voda |
Vajcia, olej a cukor - dobre vyšľaháme na penu. Pridáme prášok do pečiva zmiešaný s múkou a postupne prilievame minerálku. Keď chceme kakaovú piškótu, pridáme kakao. Pečieme ako riadnu piškótu.
Je veľmi ľahučká, nadýchaná a z 3 vajec je taká hrubá ako keď spravíte riadnu piškótu zo 6 vajec. Oplatí sa vyskúšať. Pasuje s rôznymi plnkami.
Ďalšie recepty
napíš prosím či chutila. Mojej rodine chutí, ale
chcela by som vedieť aj názor nezaujatej osoby.
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiez urcite vyskusam a aj odfotim...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prave ho skusam upiect tak uvidim aky bude
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to stoji za to vyskusat. prosim ta, mineralka ma byt aka? perliva asi, ze? alebo moze byt aj jemne perliva? diky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
emily ja robim podobnu,ale s mliekom tiez z 3vajec a tiez je dost velka
3vajcia,pohar {250ml}cukru vymiesat,pridat pol pohara oleja,pol pohara mlieka,alebo vody,ci inej tekutiny,ak chces pomarancovu tak pomarancovu stavu,ci dzus,atd,alebo mlieko ine,napr.kokosve,sojove atd a 2pohare muky s pr.d.p,ak chces kakao pridat 2lyzice kakaa ak orechovu tak zase orechy,ci kokos...velmi jednoduche a netreba oddelovat biely od zltkov a tak,robim ju veeelmi casto a ludom velmi chuti aj len potreta lekvarom poliata cokoladou so slahackou,ci kopcekom zmzliny
nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Čo sa týka minerálnej vody, ja dávam čo najviac perlivú. Väčšinou robím z čistej minerálky, ale skúšala som aj z citrónovej a rozdiel nebolo vidieť. Práve táto perlivosť minerálky spôsobuje rast tejto piškóty. Keď som dala neperlivú, tak mi toľko nenarástla.
Skúšala som aj z ďžusom - pomarančovým ale nie do torty, ale len ako dezert s lekvárom a chutila aj tak.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
piskota je super a davala som budissku vodu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dnes som ju robila na domaci kinder mliecny rez...vyrastla krasne vsetko ok, len sa mi zda taka tuhsia ako klasicka piskota, neverila som velmi pomeru surovin-cukor dost vela sa mi zdalo ale nakoniec nebola az taka sladka ako som cakala, ja som si bielky vyslahala s polovicou cukru-neboli take tuhe asi koli cukru-nevyslahalo sa to uplne do tuha...zltky tiez so zvysnym cukrom zltky som vyliala do snhu pridala postupne muku s praskom do peciva-dala som len pol prsku do peciva a jemne perlivu mineralku 1.5dcl a olej podla recpetu. povrch mi po upeceni na povrchu praskal bola tam jemna akoby bielkova skrupinka-viete co myslim? tak ten povrch sa lamal inak vyrastla krasne...nieco som asi urobila zle... piekla som pri 175stuppnoch na plechu 30x30cm 45minut.
ta jemne perliva mineralka je ako u nas perliva a perlivu ani nevypijete tolko ma bublin
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som ju robila presne ako pise emily vajcia cukor a olej slahat, potom muku a pdp a mineralku budisku a vobec nepukala a bola super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no asi to bola chyba ze som bielka a zltka slahala zvlast a to treba spolu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robila som ju včera,je super,už som rozdala recepty ďalej ,vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no dnes som ju skusala znova...a vysla robila som aj jahodovu verziu-miesto mineralky som dala jahodovy kompot aj so stavou na syl ako sa robi rychly kolac...je bombovyyyyyyyyyy vlasny...a robila som aj vanilkovu aj kakaovu verziu s mineralkou, vjacia som slahla naraz a ziadna skrupinka sa neurobila... vdkaaaaa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim takmer totoznu na babovku a bublaninu a je super nadychana...
4 vajcia, 20dkg cukru, 20dkg muky, 1/2pdp, 1dcl vody a 1dcl oleja... pouzivam ju aj na zakladnu piskotu napr. s trasenym kremom.. je dobra
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
som veľmi rada, že Vám chutí. Prajem veľa úspechov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super vyskušam......
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, ja by som sa chcela opytat, keby chcem tuto falosnu piskotu spravit orechovu, ako nato?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
idem vyskusat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Práve peciem falošnu piškotu, uvidim, aky bude vysledok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčata prosim vas kolko vajec mi treba na formu 26cm kruh aby som dva krat prekrojila chcela by som vyskušat dakujem pa anka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jéj tak túto určite vyskúšam,veľká vďaka
