
Tento recept je od KatkyRF.
Cesto: | ||
25 | gramov | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | masť |
3 | polievkové lyžice | med |
4 | polievkové lyžice | mlieko |
60 | dekagramov | hladká múka |
kakao | ||
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
3 | balíky | Zlatý klas |
3 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 1⁄2 | balíky | Palmarin |
60 | dekagramov | práškový cukor |
Cesto:
25 dg práškového cukru 1 PL masti 3 PL medu 4 PL mlieka To všetko zmiešať a dať zohriať. Potom vmiešať 60 dg hladkej múky. Cesto rozdelíme na 3 časti. Do jednej pridáme trocha kakaa - od oka. 2 časti vyválkame na veľkosť plechu, upečieme. 3. časť - kde sme pridali kakao - vyšúlame na 9 rovnakých šulcov (na dlžku plechu) a tiež upečieme.
Krém: 1 liter mlieka 3 zlaté klasy 3 PL hl. múky 1 vanilkový cukor Uvariť. Keď vychladne vmiešame 1,5 palmarínu, čo sme vymiešali s 30 dg práškového cukru.
Spodný medový plát natrieme lekvárom, na to dáme polovicu krému, na ktorý poukladáme šulce (9 kusov), pokryjeme druhou polovicou krému a nakoniec vrchný medový plát, čo sme pred tým tiež natreli lekvárom.
Polejeme čokoládou. Zmäkne až na druhý deň.
Cesto je dosť lepkavé (ako každé medové cesto), treba dobre pomúčiť dosku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čitala som tento recept ale nedava sa tam žiadny kypriaci prašok