reklama

Obrátený jablčník

Pridal/a aramana dňa 28. 01. 2017 - 19:44 - Recepty aramana
Obrátený jablčník, Recepty na koláče, aramana

reklama

Jablkový koláčik trochu inak Úsmev

Ingrediencie
Cesto:
6 kusy vajce
400 gramov kryštálový cukor
150 millilitrov olej
150 millilitrov voda
300 gramov polohrubá múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
150 gramov mak
Plnka:
1 kilogram jablká
100 gramov kryštálový cukor
200 gramov čokoláda
Poleva:
  trocha Cera
  trocha maslo
Postup

Jablká ošúpeme, nastrúhame a krátko podusíme s 100 g cukru do mäkka. Necháme trochu vychladnúť.

Žĺtka vymiešame do peny s 300 g kryštálovým cukrom, za stáleho šľahania pridáme horúcu vodu a olej. Z bielkov vyšľaháme sneh, do snehu jemne metlou zapracujeme žĺtkovú zmes a múku s práškom do pečiva.

Na plech položíme papier na pečenie, na to rovnomerne rozložíme udusené jablká.

Z cesta odoberieme 1/3 a vylejeme na jablká.

Do zvyšného cesta zapracujeme nemletý mak a ešte 100 g cukru.

Vylejeme na žlté cesto.

Začneme piecť na 180, po 5 minútach stiahneme na 150 a pečieme ešte asi 30 minút.

Vychladený koláčik prevrátime na druhý plech, stiahneme papier na pečenie a polejeme roztopenou čokoládou s Cerou a maslom. Cera a maslo stačia pridať v množstve veľkosti vlašského orecha. Maslo je tam kvôli tomu, aby čokoláda netvrdla na kameň, ale aby sa "vžila" do jabĺk.

Dobrú chuť!

Doplňujúce obrázky
Obrátený jablčník, Recepty na koláče, aramana, 1
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Priemer 4 (2 hlasov)

reklama


reklama

Vyzerá výborne :) Ako sa vám podarilo naliať makové cesto na to biele bez toho, aby sa zmiešali, prosím?

aramana, Ne, 07. 02. 2021 - 09:44

To žlté cesto so snehom je dosť husté. Vlastne ho nevylejete ale rozotriete. A keď do zvyšného pridáte ešte mak a cukor, bude tiež určite dosť husté a jednoducho sa nemá šancu pomiesat so žltým Áno

 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama