
fantastický zákusok
Cesto: | ||
150 | gramov | maslo |
150 | gramov | práškový cukor |
4 | kusy | vajce |
1 | polievková lyžica | kakao |
70 | gramov | čokoláda |
130 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
Sirup: | ||
100 | gramov | kryštálový cukor |
60 | millilitrov | voda |
4 | polievkové lyžice | griotka |
Plnka: | ||
250 | millilitrov | mlieko |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | kus | Zlatý klas |
1 | kus | žĺtok |
1 | kus | čokoládová poleva |
150 | gramov | višňový lekvár |
200 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | kakao |
50 | gramov | horká čokoláda |
Zmäknuté maslo vymiešame s pr. cukrom a žĺtkami dopenista. Pridáme kakao, nastrúhanú čokoládu, preosiatu múku s prdopeč. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre 180°C pečieme 20 min. Cukor prevaríme s vodou a necháme vychladnúť. Prilejeme griotku.
Mlieko, cukor, Zlatý klas, kakao a žĺtok uvaríme na kašu. Necháme mierne vychladnúť, potom do teplého pudingu vmiešame nahrubo nastrúhanú čokoládu. Za občasného miešania necháme vychladnúť, potom zmiešame s maslom. Vymiešame krém.
Z vychladnutého upečeného plátu odstránime papier a povrch polejeme griotkovým sirupom. Keď vsiakne, natrieme naň plnku a polejeme rozpustenou polevou.
Necháme v chlade stuhnúť a pokrájame na rezy. - upečený plát cesta môžeme pozdĺžne prerezať v polovici a potrieť višňovým lekvárom, rezy budú šťavnatejšie.
zaujimave, musim vyskusat. Dakujem!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá super, fotečka by nebola ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, je dobre uvedene mnozstvo muky do cesta? Ak dobre ratam, tak je to kilo a tristo gramov? Alebo to je preklep a ma tam byt 130 gramov, nie dekagramov? Dik.
Vyzera to perfektne, chcem to cez vikend skusit na oslavu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Áno bol tam preklep, už som to opravila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super, tak uz si trufnem to spravit. Dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vrela vdaka, jeden z najlepsich zakuskov, ake som kedy jedla. Ideme sa ujest.
http://www.tortyodmamy.sk/narodeninove/cokoladovo-griotkova-od-sissi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievčence, chystám sa na tento koláčik, ale akosi mi nezapína ....neviem ako je to myslené...prerezať v polovici a natrieť džemom....prosím, vysvetlíte mi to? je to myslené, že to treba prerezať ako tortový korpus?dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mnam uz sa mi slinky zbiehaju ako ten kolacik vyskusam dakujeme
