Citrónové rezy

Pridal/a melisa

Svieže citrónové rezy na pohostenie, či na slávnostné príležitosti.

Citrónové rezy - recept
Výnos
Porcie
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Piškóta 3x:
15kusyvajce
21polievkové lyžicecukor krupica
21polievkové lyžicepolohrubá múka
6polievkové lyžicevoda
3čajové lyžičkyprášok do pečiva
Náplň:
500millilitrovmlieko
2kusyZlatý klas
2kusycitrón
320gramovmaslo
250gramovpráškový cukor
Poleva:
300gramovpráškový cukor
2polievkové lyžicecitrónová šťava
5polievkové lyžicevoda

Inštrukcie

Piškóty:

potrebujeme 3 piškótové pláty. 5 bielkov vyšľaháme v suchej nádobe so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme 7 polievkových lyžíc cukor, po jednom 5 žĺtkov, 2 PL vlažnej vody a 7 PL preosiatu polohrubú múku zmiešanú s 1 ČL prášku do pečiva. Tak isto pripravíme všetky tri piškóty.

Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Hlboký plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút.

Necháme vychladnúť, papier odstránime. Tiež odstránime kožu z povrchu, ktorá sa vytvorila pri pečení.

Plnka: z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť na izbovú teplotu pod potravinárskou fóliou. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom a po častiach zašľaháme vychladnutý puding, šťavu a kôru z dvoch citrónov.

Poleva: práškový cukor preosejeme, pridáme horúcu vodu a šťavu z citróna. Ak by bola poleva riedka, pridáme ešte práškový cukor.

Plnenie: Ukladáme nasledovne: prvá piškóta, polovica plnky, jemne pritlačíme druhú piškótu, ktorú som pokvapkala citrónovým sirupom, rozriedeným vo vode, potrieme zvyšnou plnkou a priložíme tretiu piškótu, spodnou časťou navrch, jemne pritlačíme. Povrch polejeme citrónovou polevou, ktorú necháme v chlade zaschnúť. Nie celkom, inak by sa praskala pri krájaní. Pokrájame horúcim zúbkovým nožom na rezy.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (8 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.