
Výborný čokoládový koláč s veľmi netradičnou chuťou trocha horkastou a sladkou zároveň.
4 | kusy | vajce |
110 | gramov | maslo |
110 | gramov | cukor krupica |
110 | gramov | hnedý cukor |
6 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
1 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
170 | gramov | polohrubá múka |
55 | gramov | kakao |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
štipka | soľ |
Formu vystelieme papierom na pecenie,jemne pomastime,vyhrejeme trubu na 180 stupnov,plynovu na stupen 4.
4 stredne veľké vajcia vyšľaháme vidličkou, pridáme zmäknuté maslo, cukre, smotanu a vanilku dame do vacsej misky a slahame elektrickym mixerom asi 2 minuty, alebo pokial to nie je hladke a spojene dokopy.
Na dalsi kusok papiera na pecenie si preosejeme muku, kakao, prasok do peciva, sodu bikarbonu a sol aby sa nam to spojilo, potom presypat do hmoty a slahat 30 sekund pokial sa nam to znova nespoji.
Masu prelejeme do formy a dame piect na 40-45 minut. Skusime spajlou ci je to upecene, ak nie,zakryjeme alobalom a pecieme dalsich 15 minut. Po upeceni chadime 10 minut v plechu, potom prelozime na mriezku.
PLNKA: 200 ml kyslej smotany, 225 g horkej cokolady dobrej kvality, najlepsie 70% kakaa 1 CL cukru krupica.
Cokoladu polamat na kusky a dat do hrnca, pridat smotanu a cukor a spolocne rozpustit nad parou. Nechat vychladit aby to zhustlo, potom plnit kolac a potierat.
Velmi nezvycajny kolac,ale velmi chutny a oblubeny. Kombinacia kyslej smotany a horkej cokolady je velmi osviezujuca,nie velmi sladka. Vyborna ku kavicke po skvelom nedelnom obede :-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja horku čoko možem určite vyskušam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiezpreferujem horku pred mliecnou.Preto mam strasne rada tento kolac...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosím ťa a kyslá smota to má byť pochúťková modrá???
alebo .....ktorá sa tam hodí najlepšie??????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ano ,pochutkova kysa smotana.Mala by byt husta,plnotucna,nie odtucnena
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skúšala som. Je fantastický!!!!!!!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super,som rada,si ma potesila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, vyzerá to super. Prosím ťa, ten koláč treba prekrojiť a naplniť a navrch ešte potrieť? Že či tomu dobre rozumiem. Ďak.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ano,treba prerezat a naplnit a ja aj vrch natieram.Alebo aspon boky a vrch polievam cokoladou.Je to dobre aj tak aj tak.Ten korpus je velmi jemny,chutny a ta plnka do toho je jedinecna,nieco ine,zvlastne... Vela stastia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak Faolan, konecne som vyskusala tvoju variatntu! Je super, teda bola Dakujem!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak to ma tesi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak toto som robila na oslavu na nedeľu. Nestihla som ho ani odfotiť. Je famózny!!! Už si ho rodina pýta znovu. Chcem sa ale spýtať, na akom plechu to pečieš. Na klasickom či v tortovej forme? Nebolo mi to celkom jasné.
Vrelá vďaka za recept!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj,som rada ze chutil,u nas je to podobne ja ho robim v 23 cm tortovej forme,ale je jedno v ktorej forme/plechu to urobis...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďak. Lebo na veľký plech sa mi toho zdalo málo. Tak už viem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty