zrazený krém
Pozrite si aj
podľa mňa sa krém zrazí buď keď je zle vymiešané maslo alebo ak sa dáva kaša tak veľký teplotný rozdiel. Napraviť by si to mohla nad parou, trochu prihriať, premiešať alebo potom skús si poriadne vyšľahať nové maslo a postupne pomaly pridávať ten zrazený krém. Mne to takto vždy pomôže. Ale záleží aj od toho aké maslo používaš, ja používam len klasické 82 percentné a trochu hery, málokedy sa mi plnka sekne, len naozaj musí byť maslo dobre vymiešané.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojky keď sa mi zrazí krém,dám ho na chvíľočku do mikrovlnky zohriať,premiešam,ak je treba postup opakujem.Ostane ti krásne hladký nerob si z toho ťažkú hlavu,týmto spôsobom sa pekne spojí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som teraz nechala vyslahat maslo, ozaj dobre a zabudla som ,ze varenu slahacku s coko som dala z chladnicky a po troske som pridavala,ale bola studena seklo sa mi tiez,ale po troske odoberat a zohriat asi 2-3x, pomaly vslahavat do zrazeniny tazke postupne sa mi to vyhladzuje:O) dufam, ze to vydrzi...joj ,nech sa nam dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ako písala Sarangel1- dať plnku na pár sekúnd do mikrovlnky, potom šľahačom vyšľahať a je znovu vynikajúci. Keby sa to nepodarilo na 1x
môžeš dať znovu do mikrovlnky a vyšľahať. Nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak ako pisu baby....dat do mikrovlnky a premiesat....ja som tiez mala z toho kedysi traumu ale ked mi takto poradila kamaratka uz je to v poho
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
baby tak s tou mikrovlnkou to počujem prvý krát, no naozaj super nápad, musím vyskúšať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mě minule ani mikrovlnka nepomohla,tak jsem přidala žloutka a krém se mi krásně vyšlehal
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nemusis davat vsetko do mikrovlnky.Ja odoberiem za 1 lyzicu ,nahrejem a potom s tym vyslaham.Vsetko sa krasne spoji.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
annahu pridala si surové žĺky?!? Do krému ?!? Alebo som to dobre nepochopila?!?
Niekde som tu čítala, nemôžem to nájsť, že zrazený krém má tri príčiny:
1. nerovnaká teplota masla a iných ingrediencií, ktoré idú do krému
2. veľmi malý podiel masla k ostatným surovinám
3. všetko robím tak, ako vždy, teplotu to má rovnakú, ale aj tak sa to pos..ie
Veľmi sa mi to páčilo, najmä tá tretia možnosť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne to dnes tiež blbne s tými plnkami..aj parižák-a ten robím stále rovnako,aj vanilkový...........rovnaká teplota,ani mikrovlnka nepomohla.Tentoraz pomohlo odpočívanie v chladničke..... a prešľahať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak ja som dnes podobne na tom ako erika43, zrazil sa mi parizak a aj pudingovo-vanilkovy.... nahrievala som nad parou, dokonca som to musela aj z torty strhnut...a upiect novy korpus idem ja vyskusat na ten vanilkovy mikrovlnku...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak mne sa dnes paradne zrazil a vymiesala som iba mascarpone +cukor+nutela rovnaka teplota a taku kvalitu som teda este nikdy nevidela a reku vyskusam vase rady sup do mikrovlnky na prvy krat nepomohlo som myslela,ze vase rady su na prd a sup druhy krat do mikrovlnky a mixerom vymiesala neverila som vlastnym ociam ten krem bol lahodny,hladky a prvy krat nesiel do kosa-super rada
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za rady :))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja dakujem ulozim si to
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám takú skúsenosť, že ako náhle sa mi teplota v kuchyni zdvihne nad 26 stupňov mám problém s krémom, hlavne s pravým parížskym.... keďže vtedy už nemám čas aby som znovu krém dala zohriať, opäť schladiť na niekoľko hodín.... pridávam do krému maslo, ktoré mi to vždy doteraz spojilo. No už som si povedala, že v takých teplách robiť nebudem, lebo miniem viac materiálu, ničím si nervy....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte kočeny.
Robila som krém do zamatovej rolády a zrazil sa mi. Robila som ju už x krát a vždy sa mi podarila, až do včera. Skúsila som ju nahriat a nebolo to ono.Ešte štastie, že som si predtým prečítala tieto príspevky a skúsila som pridat do nej ešte maslo ako tu radila Gabčulka a podaril sa mi.Sú tu rady nad zlato.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, chcem sa spýtať aká môže byť príčina zrazeného krému a ako sa to tá napraviť. V poslednom čase sa mi stále zráža krém
. Teraz pečiem na svadbu a ako naschvál sa mi krémy zrážajú. Ďakujem za vaše rady.