Zgrcnutá vajcová zmes
Pozrite si aj
neviem ,ale mozno pomalsie slahat pri nizsej teplote
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Miskakiska a nemáš náhodou v spodnej nádobe veľa vody a dotýka sa ti voda dna misky s vajíčkami? Uber vody a nechaj len málo aby si mala misku ozaj len nad parou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nuz cele divne, lebo ja napriklad odjakziva co slaham slaham v hrnci ktory mam ponoreny vo vriacej vode a slaham na najvyzsich otackach hned od zaciatku, akurat slaham polovicny cas, cize ak mam slahat 30 min. ja slaham 15 min, este nikdy sa mi to nezgrclo.....ja by som skor tipla tie vajicka?....ale tazko povedat. Miskakiska drzim palce lebo nieco take vie riadne zbabrat cely den
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fu to je veľa škody..... 3 dávka... osobne si myslím nájsť si chvíľku času, sadnúť, vypiť kávu alebo dobrý džúsik.... ubrať vody a spomaliť šľahanie ako hovoría ivetinka i dadika... hlavne kľud a pokoj... držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
miskakiska, nie si sama, roky robím šľahaný krém nad parou a bol vždy v pohode, naposledy som brala vajíčka od iného dodávateľa a stalo sa mi to isté ako Tebe, trikrát po sebe a to som nemala ponorenú nádobu v horúcej vode, dnes ma to čaká znovu, tak som zvedavá, ako sa mi bude dariť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už sa to stalo aj mne. Mala som vajíčka, ktoré boli dobré, ale ten bielok sa mi zdal redší. Teda, okolo žĺtka sa držala taká tá bielková konzistencia, ale vajíčko obsahovalo aj redšiu tekutinu. Pritom, keď som vajíčko upražila ako volské oko tak pekne stuhlo, ale pri šľahaní bol sneh redší, nebol kompaktný, ale ako keby zvločkovatel.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a robiniektora zvas aj krem z vajicok ktore neslaha nad parou, alevajicka sazalievaju horucou vodou s cukrom - varisa na nit.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčence potrebujem strašne rýchlo pomoc a nemám ani chvíľu času hľadať v témach.Robím šľahaný krém nad parou už dlho ale dnes je asi nejaký sprostý deň.Už tretia dávka letela do umyvadla a ja neviem kde je chyba.Ešte ani maslo som tam nestihla dať.Urobila sa len pena a po 10 minútach šľahania zrazené.Vajcia mám z jednej prepravky už som vymenila aj cukor,robím všetko ako inokedy,ale už som zúfala a neviem kde je chyba.Na 1 vajco dávam 5 dkg cukru takže na 9 išlo 45 dekov.Môžu byť vadné aj vajcia?prosím pomôžte mi kde môže byť chyba.Ďakujem
