
Makovo-kakaový korpus s kávovým krémom a čokoládovou polevou.
Cesto: | ||
250 | gramov | Palmarin |
200 | gramov | práškový cukor |
4 | kusy | vajce |
250 | gramov | mletý mak |
250 | gramov | polohrubá múka |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
1⁄2 | liter | mlieko |
1 | polievková lyžica | kakao |
Sirup: | ||
250 | gramov | kryštálový cukor |
1 | deciliter | voda |
deciliter | rum | |
2 | kusy | citrón |
Krém: | ||
1 | kus | Puding Caffé Latte Dr.Oetker |
3 | decilitre | mlieko |
125 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
čokoláda |
Vyšľaháme si 250 g palmarínu s 200 g práš. cukru, pridáme 4 žĺtky, 1 polievkovú lyžicu kakaa, 250 g mletého maku, 250 g polohr. múky, 2 kávové lyžičky sódy bikarbóny, 0,5 l mlieka a pomaly primiešame sneh zo 4 bielok.
Vymastíme hlboký plech brav. masťou a vysypeme hrubou múkou. Vylejeme cesto a pri teplote cca 170 stupňov upečieme.
Po upečení necháme vychladnúť a polejeme vychladnutým sirupom ktorý si pripravíme takto: 200 g kryš. cukru, 1 dcl vody, šťavu z 2 citrónov a 0,5 dcl rumu uvaríme.
Plnka: 3 dcl mlieka, 50 g kryš. cukru, puding Caffé Latte. Hneď ako si uvaríme puding ešte do horúceho primiešame 125 g masla a ešte teplú plnku natrieme na zákusok. Polejeme čokoládovou polevou.
Dobrú chuť
Ďalšie recepty
Mak sa primieša do cesta s ktorého sa upečie piškót. Tým že je tam aj kakao tak na prvý pohľad nevyzerá ako makový ale chuť má fantastickú.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim ta na aky plech je ta davka?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nan nezrovnalosti v rp.....pise sa liter mlieka v rozpise v postupe 0,5 l.....kto mi da odpoved....vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Správne je pol litra, len pri prepisovaní receptu nastala chyba. Už je to opravené
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
/ a kde je ten mak?