
Dr.Oetker
Pripravte si jednoduchý osviežujúci letný koláč.
Želé: | ||
3 | balíky | tortové želé žlté |
700 | millilitrov | pomarančový džús |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Náplň: | ||
500 | gramov | mascarpone |
2 | balíky | vanilkový cukor |
1 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
200 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | želatínový stužovač |
100 | millilitrov | voda |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Na želé:
- 3 balíčky Tortového želé žltého Dr.Oetker
- 700 ml ovocnej šťavy alebo džúsu
- 2 zarovnané PL cukru
Na náplň:
- 500 g mascarpone
- 2 balíčky Vanilkového cukru Dr.Oetker
- 1 KL Vanilkového extraktu Dr.Oetker
- 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
- 200 g práškového cukru
- 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker
- 100 ml vlažnej vody
- 200 ml smotany na šľahanie
Ešte potrebujeme:
- plech na pečenie (20 x 30 cm)
- elektrický ručný šľahač
Postup:
1. Na prípravu dezertu pripravíme tortové želé podľa návodu na obale so šťavou alebo džúsom a cukrom. Na plech opláchnutý studenou vodou nalejeme ⅓ želé a necháme v chladničke stuhnúť.
2. Na prípravu náplne v mise zmiešame mascarpone s vanilkovým cukrom, extraktom, kôrou a cukrom a vymiešame dohladka.
Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi.
3. Na stuhnuté želé nanesieme polovicu náplne a uhladíme. Nalejeme druhú tretinu želé a odložíme do chladničky stuhnúť (ak želé v kastróliku stuhlo, môžeme ho znovu rozohriať).
4. Nanesieme druhú polovicu náplne a zalejeme zvyšným želé. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Potom dezert nakrájame na kocky.
Dezert môžeme podávať so šľahačkou a lístkom mäty alebo medovky.Na dezert môžeme pred naliatím poslednej vrstvy želé naukladať ovocie (napr. marhule alebo ananás).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty