reklama

Koláčik s ríbezľovým želé

Pridal/a toriya dňa 13. 02. 2022 - 17:13 - Recepty toriya
Koláčik s ríbezľovým želé, Recepty na zákusky, toriya

reklama

Osviežujúci zákusok s omamnou vôňou.

Ingrediencie
Kakaová piškóta:
5 kusy vajce
5 polievkové lyžice práškový cukor
5 polievkové lyžice polohrubá múka
1 polievková lyžica kakao
2 polievkové lyžice rum
1 kus citrón
Krém:
500 gramov mascarpone
300 millilitrov šľahačková smotana
3 plátky želatína
120 gramov práškový cukor
  gram Tonka fazuľa
Želé:
150 millilitrov ríbezľový sirup
250 millilitrov voda
5 plátky želatína
Postup

Kakaová piškóta:

Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru. Žĺtky vymiešame s druhou polovicou cukru a citrónovou kôrou, pridáme kakao a rum. Vymiešané žĺtky a bielky spojíme a ručne vmiešame múku.

Krém:

Mascarpone vložíme do väčšej misy a premiešame mixérom. Pridáme mierne vyšľahanú šľahačku a ochutíme koreninou tonka fazuľa, ktorá dodá úžasnú vôňu. Tonka fazuľa je aromatická, stačí pol čajovej lyžičky. Ak nemáme tonka fazuľu, použijeme pravú vanilku. 

Želé:

Ríbezľový sirup zmiešame s vodou. Namočenú želatínu dáme do misky a misku ponoríme do teplej vody. Keď sa želatína rozpustí, vlejeme ju do sirupu a dáme chladiť.

Piškótu vložíme do rámika, natrieme krém, dáme trochu vychladiť.

Na krém nalejeme ríbezľový sirup so želé a opäť dáme vychladiť.

Plech s rozmerom 28x32cm.

Doplňujúce obrázky
Koláčik s ríbezľovým želé, Recepty na zákusky, toriya, 1
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama