
Osviežujúci zákusok s omamnou vôňou.
Ingrediencie
Kakaová piškóta: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | práškový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | polievková lyžica | kakao |
2 | polievkové lyžice | rum |
1 | kus | citrón |
Krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
300 | millilitrov | šľahačková smotana |
3 | plátky | želatína |
120 | gramov | práškový cukor |
gram | Tonka fazuľa | |
Želé: | ||
150 | millilitrov | ríbezľový sirup |
250 | millilitrov | voda |
5 | plátky | želatína |
Postup
Kakaová piškóta:
Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru. Žĺtky vymiešame s druhou polovicou cukru a citrónovou kôrou, pridáme kakao a rum. Vymiešané žĺtky a bielky spojíme a ručne vmiešame múku.
Krém:
Mascarpone vložíme do väčšej misy a premiešame mixérom. Pridáme mierne vyšľahanú šľahačku a ochutíme koreninou tonka fazuľa, ktorá dodá úžasnú vôňu. Tonka fazuľa je aromatická, stačí pol čajovej lyžičky. Ak nemáme tonka fazuľu, použijeme pravú vanilku.
Želé:
Ríbezľový sirup zmiešame s vodou. Namočenú želatínu dáme do misky a misku ponoríme do teplej vody. Keď sa želatína rozpustí, vlejeme ju do sirupu a dáme chladiť.
Piškótu vložíme do rámika, natrieme krém, dáme trochu vychladiť.
Na krém nalejeme ríbezľový sirup so želé a opäť dáme vychladiť.
Plech s rozmerom 28x32cm.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Tiramisu kocky
Bejč | Tiramisu kocky
Tiramisu kocky
Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, kávovou náplňou, piškótami a šľahačkou v štýle obľúbeného tiramisu dezertu.
Parížsky trojuholník s višňami
Bejč | Parížsky trojuholník s višňami
Parížsky trojuholník s višňami
Výborný čokoládový zákusok s parížskym krémom, sviežou višňovou náplňou a čokoládovou polevou.