
Irma | Lieskovcovo-smotanové kocky
Výborný, efektný a nie príliš sladký dezert s náplňou z tvarohu a kyslej smotany, dochutený lieskovými orechmi a kávou.
Plnka: | ||
150 | millilitrov | voda |
4 | kusy | smotana na šľahanie 33% |
4 | kusy | kyslá smotana |
4 | kusy | mäkký tvaroh |
8 | polievkové lyžice | práškový cukor |
4 | kusy | želatína Dr. Oetker prášková |
20 | dekagramov | lieskové orechy mleté |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | polievková lyžica | nescafé |
1 | balík | detské piškóty |
3 | decilitre | káva |
3 | polievkové lyžice | rum |
5 | polievkové lyžice | mirabelkový džem |
Kakaová piškóta: | ||
4 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | voda vlažná |
8 | polievkové lyžice | cukor |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | balík | práškový cukor |
Upečenú kakaovú piškótu zo 4 vajec orežeme (okraje), položíme do plechu vyloženého papierom na pečenie do "obruče".
Aj z vnútornej strany okolo obruče dáme papier na pečenie. Pevne zaistíme z vonkajšej strany aby nám tekutá masa nevytiekla. Piškótu potrieme mirabelkovým džemom.
Plnka: V kastróliku s cca 1,5 dcl studenej vody rozmiešame 1 vrecko želatíny a necháme napučať. Na slabom plameni ju rozpustíme a necháme 6 min. chladiť.
Do hlbšej misky dáme po 1 šľahačku, 1 pochúťkovú smotanu, 1 tvaroh a práškový cukor (ja cukor dávam 2 PL), jemne metličkou rozmiešame (bublinky tam nemajú čo hľadať). Zoberieme z nej za 2 PL a zamiešame do želatíny a potom to celé prelejeme späť. Dobre premiešame (nepeníme) a nalejeme na natretú piškótu. Necháme v chlade stuhnúť cca 1 - 2 h.
Do uvarenej vlažnej kávy dáme rum, namáčame v nej piškóty, ktoré ukladáme na stuhnutú smotanovú hmotu.
Teraz si pripravíme dvojitú dávku základnej smotanovej hmoty (2 smotany, 2 tvarohy a 2 kyslé smotany, 2 želatíny) do ktorej zamiešame ešte nescu a oriešky. Zalejeme ním piškóty a uložíme do chladu stuhnúť.
Do poslednej základnej hmoty (1 smotana, 1 tvaroh a 1 kyslá smotana, 1 želatína) pridáme preosiate kakao a nalejeme na orieškovú hmotu. Vrátime do chladničky, najlepšie na noc.
Pred servírovaním narežeme na kocky, vrch som ja zdobila amarettovou posýpkou a pomarančovým želé.
Príjemné hodovanie prajem.
Irmuška máš ich krásne úhľadné ,určite niekedy vyskúšam,mňam,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vdaka za recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Receptík som vyskúšala a je naozaj skvelý. Dakujem za tento recepta odporúčam ho vyskúšať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skvelý koláčik, doporučujem ho vyskúšať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč | Karamelový veterník
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo-vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.