reklama

Lieskovcovo-smotanové kocky

Pridal/a Irma dňa 12. 05. 2016 - 23:54 - Recepty Irma
Lieskovcovo-smotanové kocky, Recepty na zákusky, Irma

Irma | Lieskovcovo-smotanové kocky


reklama

Výborný, efektný a nie príliš sladký dezert s náplňou z tvarohu a kyslej smotany, dochutený lieskovými orechmi a kávou.

Ingrediencie
Plnka:
150 millilitrov voda
4 kusy smotana na šľahanie 33%
4 kusy kyslá smotana
4 kusy mäkký tvaroh
8 polievkové lyžice práškový cukor
4 kusy želatína Dr. Oetker prášková
20 dekagramov lieskové orechy mleté
2 polievkové lyžice kakao
1 polievková lyžica nescafé
1 balík detské piškóty
3 decilitre káva
3 polievkové lyžice rum
5 polievkové lyžice mirabelkový džem
Kakaová piškóta:
4 kusy vajce
8 polievkové lyžice voda vlažná
8 polievkové lyžice cukor
8 polievkové lyžice polohrubá múka
1 polievková lyžica kakao
1 balík práškový cukor
Postup

Upečenú kakaovú piškótu zo 4 vajec orežeme (okraje), položíme do plechu vyloženého papierom na pečenie do "obruče". 

Aj z vnútornej strany okolo obruče dáme papier na pečenie. Pevne zaistíme z vonkajšej strany aby nám tekutá masa nevytiekla. Piškótu potrieme mirabelkovým džemom.

Plnka: V kastróliku s cca 1,5 dcl studenej vody rozmiešame 1 vrecko želatíny a necháme napučať. Na slabom plameni ju rozpustíme a necháme 6 min. chladiť. 

Do hlbšej misky dáme po 1 šľahačku, 1 pochúťkovú smotanu, 1 tvaroh a práškový cukor (ja cukor dávam 2 PL), jemne metličkou rozmiešame (bublinky tam nemajú čo hľadať). Zoberieme z nej za 2 PL a zamiešame do želatíny a potom to celé  prelejeme späť. Dobre premiešame (nepeníme) a nalejeme na natretú piškótu. Necháme v chlade stuhnúť cca 1 - 2 h. 

Do uvarenej vlažnej kávy dáme rum, namáčame v nej piškóty, ktoré ukladáme na stuhnutú smotanovú hmotu.  

Teraz si pripravíme dvojitú dávku základnej smotanovej hmoty (2 smotany, 2 tvarohy a 2 kyslé smotany, 2 želatíny) do ktorej zamiešame ešte nescu a oriešky. Zalejeme ním piškóty a uložíme do chladu stuhnúť.

Do poslednej  základnej hmoty (1 smotana, 1 tvaroh a 1 kyslá smotana, 1 želatína) pridáme preosiate kakao a nalejeme na orieškovú hmotu. Vrátime do chladničky, najlepšie na noc.

Pred servírovaním narežeme na kocky, vrch som ja zdobila amarettovou posýpkou a pomarančovým želé.

Príjemné hodovanie prajem.

Výnos
1 plech
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

mana1, Pi, 13. 05. 2016 - 17:23

TlieskamTlieskamTlieskamIrmuška máš ich krásne úhľadné ,určite niekedy vyskúšam,mňam,Vyplazený jazykTortaVyplazený jazykTortaÁnoTortaÁnoTortaSrdceSrdceSrdce

Receptík som vyskúšala a je naozaj skvelý. Dakujem za tento recepta odporúčam ho vyskúšať

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama