
Rezy sú osviežujúce, vhodné na slávnostné príležitosti.
Piškóta: | ||
18 | kusy | vajce |
24 | polievkové lyžice | kryštálový cukor jemný |
24 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 1⁄2 | balíky | prášok do pečiva |
6 | polievkové lyžice | voda |
trocha | potravinárska farba gélová červená | |
Plnka: | ||
750 | millilitrov | jahodová kompótová šťava |
7 1⁄2 | polievkové lyžice | Solamyl |
300 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
375 | gramov | maslo |
1260 | gramov | jahodový kompót |
350 | gramov | jahodový džem |
150 | gramov | biela čokoládová poleva |
Piškóta:
6 bielkov vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme 8 polievkových lyžíc cukor, po jednom žĺtky, 2 polievkové lyžice vody, na najnižšom stupni pridáme 8 polievkových lyžíc polohrubej múky zmiešanej s polovicou prášku do pečiva.
Plech (rozmer 28x38 cm) vyložíme papierom na pečenie a upečieme piškótu. Teplota 180°C 20 minút, sú iba orientačné. Týmto spôsobom si pripravíme všetky 3 piškóty.
Do jednej pridáme trochu červenej gélovej farby, tú dáme do stredu. Necháme vychladnúť.
Môžu sa ukladať postupne na seba, odporúčam stiahnuť šupku vytvorenú pri pečení, aby sa neoddeľovala plnka.
Plnka:
Mala som tri jahodové kompóty (1 kompót 420 g). Jahodové kompóty precedíme, získame 750 ml šťavy, odlejeme asi 200 ml, v ktorej rozmiešame 7,5 polievkovej lyžice Solamylu.
Zvyšnú šťavu dáme zovrieť spolu s vanilkovým cukrom, primiešame rozmiešaný Solamyl a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom a po častiach pridáme vychladnutý jahodový puding. Jahody rozmixujeme a jemne zamiešame do plnky.
Ukladáme nasledovne:
Žltá piškóta, potrieť lekvárom a polovicou plnky, priložiť ružovú piškótu, jemne zatlačiť, natrieť druhou časťou plnky, trochu si odložíme na potretie povrchu.
Tretiu žltú piškótu natrieme lekvárom a natretou časťou priložíme na plnku. Natrieme zvyšnou plnkou.
Polejeme bielou čokoládovou polevou.
Odložíme do chladu, aby sa chute spojili. Horúcim nožom pokrájame na rezy. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty