reklama

Bezlepkové tiramissu

Pridal/a katka210692 dňa 11. 08. 2015 - 19:19 - Recepty katka210692
Bezlepkové tiramissu, Recepty na zákusky, katka210692

katka210692


reklama

Vynikajúce tiramisu s doma upečenými bezlepkovými piškótami.

Ingrediencie
Korpus:
2 kusy vajce
40 gramov práškový cukor
55 gramov kryštálový cukor
135 gramov bezlepková múka
Náplň:
500 gramov mascarpone
250 millilitrov smotana na šľahanie
8 polievkové lyžice vaječný likér
4 polievkové lyžice práškový cukor
  silné espresso
Postup

Piškóty:

  • 2 vajec
  • 40 g práškového cukru
  • 55 g kryštálového cukru
  • 135 g Jizerky

Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme dotuha a potom k nim po častiach prišľaháme kryštálový cukor. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a do zmesi pridáme múku (nezľakneme sa toho, že nám vznikne skoro „mrvenica“). Nakoniec k múčnej zmesi pridáme sneh z bielkov a premiešame do hladkej zmesi.

cesto naplníme do cuk. sáčka a na plech vyložený papierom na pečenie striekame  piškóty (ale pozor, trochu sa roztečú ). Pokiaľ nemáme cuk.sáčok, použijeme lyžicu.

Pečieme na 175°C a asi 15 minút

Plnka:

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • kakao
  • 8 PL vaječného likéru
  • 4 PL cukru
  • Espresso
  • Rum

Šľahačku vyšľahať a dať odležať do chladničky, mascarpone vyšľahať s cukrom a vaječným likérom a varechou primiešať vyšľahanú šľahačku

Na dno zapekacej misy dáme piškóty, ktoré namáčame v rume a espresse, na piškóty plnku a opakovať to 3 krát a na vrch posypať kakaom.

Výnos
12 porcii
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama