Bezlepkové tiramissu

Popis

Hambím sa

Bezlepkové tiramissu - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Inštrukcie

Piškóty:

  • 2 vajec
  • 40 g práškového cukru
  • 55 g kryštálového cukru
  • 135 g Jizerky

Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme dotuha a potom k nim po častiach prišľaháme kryštálový cukor. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a do zmesi pridáme múku (nezľakneme sa toho, že nám vznikne skoro „mrvenica“). Nakoniec k múčnej zmesi pridáme sneh z bielkov a premiešame do hladkej zmesi.

cesto naplníme do cuk. sáčka a na plech vyložený papierom na pečenie striekame  piškóty (ale pozor, trochu sa roztečú ). Pokiaľ nemáme cuk.sáčok, použijeme lyžicu.

Pečieme na 175°C a asi 15 minút

Plnka:

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • kakao
  • 8 PL vaječného likéru
  • 4 PL cukru
  • Espresso
  • Rum

Šľahačku vyšľahať a dať odležať do chladničky, mascarpone vyšľahať s cukrom a vaječným likérom a varechou primiešať vyšľahanú šľahačku

Na dno zapekacej misy dáme piškóty, ktoré namáčame v rume a espresse, na piškóty plnku a opakovať to 3 krát a na vrch posypať kakaom.

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.