
katka210692
Vynikajúce tiramisu s doma upečenými bezlepkovými piškótami.
Korpus: | ||
2 | kusy | vajce |
40 | gramov | práškový cukor |
55 | gramov | kryštálový cukor |
135 | gramov | bezlepková múka |
Náplň: | ||
500 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
8 | polievkové lyžice | vaječný likér |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
silné espresso |
Piškóty:
- 2 vajec
- 40 g práškového cukru
- 55 g kryštálového cukru
- 135 g Jizerky
Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme dotuha a potom k nim po častiach prišľaháme kryštálový cukor. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a do zmesi pridáme múku (nezľakneme sa toho, že nám vznikne skoro „mrvenica“). Nakoniec k múčnej zmesi pridáme sneh z bielkov a premiešame do hladkej zmesi.
cesto naplníme do cuk. sáčka a na plech vyložený papierom na pečenie striekame piškóty (ale pozor, trochu sa roztečú ). Pokiaľ nemáme cuk.sáčok, použijeme lyžicu.
Pečieme na 175°C a asi 15 minút
Plnka:
- 500 g mascarpone
- 250 ml šľahačkovej smotany
- kakao
- 8 PL vaječného likéru
- 4 PL cukru
- Espresso
- Rum
Šľahačku vyšľahať a dať odležať do chladničky, mascarpone vyšľahať s cukrom a vaječným likérom a varechou primiešať vyšľahanú šľahačku
Na dno zapekacej misy dáme piškóty, ktoré namáčame v rume a espresse, na piškóty plnku a opakovať to 3 krát a na vrch posypať kakaom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty