
Cesto: | ||
6 | kusy | žĺtok |
6 | kusy | bielok |
300 | gramov | polohrubá múka |
300 | gramov | cukor |
1 1⁄2 | decilitre | olej |
1 | deciliter | mlieko |
1⁄2 | deciliter | rum |
1 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
250 | gramov | maslo |
1 | plechovka | Salko |
2 | balíky | Zlatý klas |
500 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | prášková šľahačka |
Na ozdobu: | ||
kokos |
Žĺtka si vyšľaháme s cukrom na penu, pomaly prilievame mlieko (mierne teplé zmiešane s rumom) a olejom - striedavo.
Potom pridáme múku zmiešanú s PDP a pomaly šľaháme. Nakoniec primiešame varechou vyšľahaný sneh zo 6 bielkov.
Cesto vyleje ma vymastený a kokosom vysypaný plech, a pečieme na 180 stupňoch cca 30 minút.
Plnka: Z mlieka a Zlatého klasu uvariť hustý puding, Salko vymiešať s maslom a primiešať do vychladnutého pudingu.
Upečenú piškótu natrieme džemom, na džem plnku, na plnku vyšľahanú šľahačku a šľahačku posypať kokosom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty