Raw prezident rezy

Popis

Neodolala som a skúsila ešte takýto čokoládovo kokosový zákusok bez múky, cukru a pečenia

Raw prezident rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

2šálkystrúhaného kokosu (korpus)
1šálkavlašských orechov (korpus)
1šálkahrozienok (korpus)
2polievkové lyžicekakaa (korpus)
3šálkykokosu (kokosová náplň)
3polievkové lyžicekokos. oleja (kokosová náplň)
3polievkové lyžicemed (kokosová náplň)
3kusybanány (čokoládový krém)
1⁄4šálkakokosový olej (čokoládový krém)
1⁄4šálkaroztopený med (čokoládový krém)
1⁄4polievková lyžicakakao (čokoládový krém)

Inštrukcie

Korpus:

Hrozienka namočíme aspoň na hodinu, zlejeme ich a dôkladne rozmixujeme v mixéri s ostrými nožmi spolu s kokosom a orechmi. Pridáme kakao a ešte premixujeme. V prípade potreby môžete dochutiť medom. Hmotu utlačíme vo formé vystlanej papierom na pečenie o rozmere cca 18x22cm a uložíme do chladničky.

Kokosová náplň:

Kokos rozmixujeme s medom (agáve sirupom) a kokosovým olejom. môžete pridať aj 3 lyžice vody. Hmotu rovnomerne rozdelíme na korpus a opäť dáme schladiť.

Čokoládová náplň:

Banány rozmixujeme spolu s medom, olejom a kakaom na hladký krém, ktorý rozotrieme na kokosovú vrstvu a koláč dáme na cca 2 hodinu do mrazničky.

Čokoládova poleva:

Zmiešame 2 polievkové lyžice medu, 2 pl kokosového oleja a 2pl kakaa. Polevu rozotrieme na kakaový krém. Pozor na studenom rýchlo tuhne.

Raw prezident rezy - recept postup 1
Raw prezident rezy - recept postup 2
Raw prezident rezy - recept postup 3
Raw prezident rezy - recept postup 4
Raw prezident rezy - recept postup 5
Raw prezident rezy - recept postup 6
Raw prezident rezy - recept postup 7
Raw prezident rezy - recept postup 8
Raw prezident rezy - recept postup 9
Raw prezident rezy - recept postup 10
Raw prezident rezy - recept postup 11
Raw prezident rezy - recept postup 12
Raw prezident rezy - recept postup 13

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

TlieskamÁno vyzerá velmi dobre,dakujem si šikulka ÁnoVáľam sa od smiechu po podlahe

Ci si Kamil alebo Kamila - to "raw" je co za slovo zase? Na co sa tu zbytocne hrate?
Raw, raw, raw,raw, nejake zvuky co potkani vydavaju, alebo co?

Raw - anglické slovo - surové.Označujeme tým tepelne neupravené pokrmy Mrkám

Mily Jurko, Vas komentar mi pripomina cloveka, ktory ma viac odvahy (kritizovat - zhadzovat to, comu nerozumie) ako rozumu (aby si nieco nastudoval a potom sa vyjadroval k danej teme).

Slovo RAW neznamena len nepecene - nepecena je napriklad aj torta z kyslej smotany s piskotami a vobec nie je RAW. RAW je najlepsie prelozit ako surove, ide o pouzivanie ovocia, zeleniny, orechov a obilnin pri priprave jedal, ktore nepresli tepelnou upravou vyssou ako 42 °C. Vylucene su zivocisne produkty typu maso, mlieko, vajicka, atd. Obcas sa pouziva aj med. Ked sa pouzije nazov raw, je v tom zahrnuta cela charakteristika, neviem, ako by sa to inak dalo tak trefne opisat do nazvu receptu. A okrem toho, ludia, ktori hladaju raw recepty, zadavaju do googla prave tento medzinarodny vyraz. Ak by boli tieto super recepty pomenovane inak, asi by ich tazko nasli.

A autorke receptov dakujem za skvele inspiracie Úsmev

Milý Jurko, že Ty si sa prihlásil len kvôli tomu, aby si takto zahviezdil? Úsmev Možno to chce trošku čítať a cudzie reči sa učiť ...hoci aj v slovenčine máš medzery Plačem
Tak dakto sa tu snaží, aby dal nové recepty, aj iné od klasických a vždy sa nájde dakto, kto to zhovadí...nuž, nech sa páči Kvietok

Mila kucharka, ja si skor myslim, ze "zahviezdit" chcu zvycajne ti, ktori nevhodnym, zbytocnym a az smiesnym pouzivanim cudzich slov efektivne "hovadia" svoj slovensky pisany text. Ocividne, Tebe nevadi, ze urcite bolo vela citatelov, nie scitanych a jazykov znalych ako Ty, ktori museli vyhladavat vyznam slova "raw". Pritom mohol autor pekne po slovensky pouzit "nepecene", tak ako napr tu http://tortyodmamy.sme.sk/zakusky/nepecena-rolada
alebo tu http://tortyodmamy.sme.sk/zakusky/nepecena-rolada-0
alebo tu https://www.google.com/search?q=+rolada+nepecena&gws_rd=ssl
Nemyslis?
Okrem ineho, "potkani" je vyslovnost v urcitom slovenskom nareci, ale si mu dobre rozumela, didn't you?

Jednoducho uz ma prestalo bavit vsetky svoje recepty v style surovej stravy http://tortyodmamy.sme.sk/recepty/raw-recepty nazývať ako Nepečený ... bez cukru, múky .... tak som si dovolila piaty takýto recept nazvať jednoducho RAW. Ak niekoho zaujíma čo je to tak si to zistí, ak nie tak má smolu. Myslím si, že každý pár klikov do klávesnice zvládne. Raw recepty hľadajú ľudia čo sa takto stravujú, ostatní sa môžu inšpirovať. Myslím si, že málokto sa tak hraje s receptami ako ja. Ozaj nemôžem ulahodiť úplne každému, aj keby som sa pokrájala na márne kúsky. Prajem pekný deň.

No ved hej, je to smola....
Vdaka za recept.

Jurko, vidíš, ako pekne si to teraz vysvetlil...súhlasím s Tebou v tom, že slovenčina je ozaj prepchatá anglickými výrazmi, no s tým asi veľa na tejto úrovni nenarobíme Mlčím ...mne len neprišlo veľmi vhodné slovné prepojenie stránky o jedle s hlodavcami, pekný deň Kvietok

Zbožňujem, keď niekto, kto je tu chvíľu sa naváža do niekoho, kto si dá tú námahu, že napíše sem recept a ešte ho aj doplní fotopostupom. Je mi z toho smutno. Na čo sem vôbec ide? Čím je prínosom pre túto fantastickú stránku? Kde sa otočíme, vidíme anglické výrazy, sme síce na Slovensku, ale aj jazyk sa vyvíja, miznú z neho výrazy, ktorým už dnešný človek nerozumie a pribúdajú iné. Ja som tu vďačná za každú radu, fotopostup, link na inšpiráciu, ktorý tu niekto dá. Bez nich by som piekla tak možno bábovku....

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.