Popis
Recept s fotopostupom na jednoduchú ale intenzívne kokosovú roládu s kokosovým korpusom bez múky a s kokosovou náplňou.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
6 | kusy | vajec (cesto) |
6 | polievkové lyžice | trstinového cukru (cesto) |
1 1⁄2 | šálka | kokosu (cesto) |
1 | čajová lyžička | prášku do pečiva (cesto) |
240 | millilitrov | mlieka (náplň) |
200 | gramov | strúhaného kokosu (naplň) |
125 | gramov | masla (náplň) |
4 | polievkové lyžice | práškového cukru (náplň) |
180 | millilitrov | slahackova smotana (poleva) |
125 | gramov | horkej čokolády (poleva) |
Inštrukcie
Žltka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do hustej peny. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Obe hmoty zľahka spojíme a primiešame k nim strúhaný kokos s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote cca 200°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Ešte horúci korpus vyklopíme na papier na pečenie, dáme dole papier na ktorom sa piekol, otočíme ho späť a opatrne zrolujeme aj s papierom. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť.
Mlieko zohrejeme a do horúceho vmiešame kokos do plnky, premiešame a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do svetlej peny a postupne primiešame kokosovú hmotu. Ak chcete mať plnku viac krémovú pridajte viac masla a dajte menej kokosu. Môžete dochutiť rumom. Ak chcete ľahší krém, stačí keď kokos (polovičnú dávku a bez mlieka) primiešate do vyšľahanej šľahačky. Roládu môžete naplniť aj samotnou šľahačkou, čokoládovým krémom (ak ganache vid nizsie dáte na dve hodiny do chladničky a potom z neho vyšľaháte chutný krém). Fantázii sa medze nekladú.
Vychladenú roládu roztočíme, rozotrieme na ňu kokosovú plnku a opäť zrolujeme, dáme chladiť. Na polevu som použila ganache. Zohrejeme smotanu a v horúcej necháme roztopiť čokoládu, dôkladne premiešame a necháme vychladnúť pri izbovej teplote (1-2 hodiny). Keď začne hustnúť, zľahka ňou polejeme naplnenú roládu. Ak chcete mať okraje bez roztečenej čokolády, okolo bokov z oboch strán podložte papier na pečenie.












Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 32208x
Komentáre
je to mňam
ďakujem