Varna
Pozrite si aj
Robila som varnu podľa tohto receptu: 150 ml vody a 70 g masla dáme do hrnca zohrievať a keď začne vrieť, pridáme 150 g hladkej múky a miešame, kým sa hmota neodlepuje od hrnca. Po vychladnutí pridať 500 g jemného práškového cukru a pár kvapiek arómy (mandľová, citrónová...), dobre vypracovať. Podľa potreby pridať ešte cukor. Farbí sa dobre, asi pol hodinku po pridaní farby sa odtieň trošku zvýrazní.
Poťahovalo sa mi s ňou dobre, ale moc nám nechutila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Všetky moje tortičky sú robené s varnou ,okrem lienky. Som s ňou maximálne spokojná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lze použít i upravenou variantu varny,k základnímu receptu"viz výše uvedenému" přidat 1/2lžíce želatiny namočenou a pak rozehřátou v 50ml vody a 1a 1/2 lžíce medu,cukru dle konzistence.Tato varna je plastičtější,tvárnější a prý podobná chutí pravému marcipánu.Na českých stránkách Art mamy jsou s ní holky moc spokojené...já budu teprve zkoušet.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiež robím podľa základného receptu, ale nerobí sa mi s ňou dobre
stále sa mi trhala, aj keď opraviť to šlo celkom ľahko, ale moc ju nemusím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za vaše typy a pretože ma to laka tak to vyskušam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, prosím vás, aká je varna na poťahovanie.
Poprosím vás, ak máte nejaký dobrý recept na varnu,
Vopred ďakujem!