Popis
Výborné vanilkové rezy.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | sestra |
Čas prípravy | 2 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 2 hod |
Ingrediencie
6 | kusy | vajce |
10 | dekagramy | kryštálový cukor |
35 | dekagramy | praskový cukor |
25 | dekagramy | hladka muka |
1 | kus | prášok do pečiva |
6 | polievkové lyžice | vlažnej vody |
2 | kusy | zlatý klas |
500 | millilitrov | mlieka |
2 | kusy | vanilkový cukor |
Inštrukcie
Zo 6 bielkov a 10 dkg kryštálového cukru urobíme sneh. 6 žĺtkov vyšľaháme s 20 dkg práškovým cukrom a vodou, prišľaháme viac než polovicu múky s práškom do pečiva a potom už len ručne primiešame aj zvyšok múky a vyšľahané bielka s cukrom. Upečieme 2 pláty.
PLNKA:
Z 2 zlatých klasov, 1/2 l mlieka a 2 vanilkových cukrov uvaríme puding, necháme dobre vychladnúť. Zatiaľ vyšľaháme 1 maslo a 15 dkg práškového cukru, postupne doňho pridávame vychladnutý puding.
Asi 3/4 plnky natrieme na prvý plát, dáme druhý plát a naň zvyšnú plnku. Polejeme čokoládou.
Recept je na menší plech.
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 8563x
Komentáre