
Ľahký a osviežujúci
150 | gramov | celozrnná múka |
50 | gramov | trstinový cukor |
1 | kus | vajce |
Korpus: | ||
trocha | prášok do pečiva | |
65 | gramov | maslo |
Náplň: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | tvaroh jemný |
1 | kus | kyslá smotana |
2 | kusy | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Želé | ||
1 | kus | červené želé |
1 | kus | Zlatý klas |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Korpus:
Z múky, vajíčka, cukru, zmäknutého masla a na špičku noža prášku do pečiva uhnetieme cesto. Rozvaľkáme na kruh a preložíme na okrúhlu formu, tak aby ostalo aj na okraje. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť na 10 minút pri teplote cca 180°C.
Pudingovo tvarohová náplň:
Zatiaľ uvaríme z mlieka, cukru zlatého klasu puding, do ktorého vmiešame kyslú smotanu a tvaroh. Vyberieme cesto z rúry, rozložíme nakrájané jahody a zalejeme tvarohovou masou. Pečieme cca 50 minút pri teplote 160°C. Tento koláč by fungoval aj keby sme ho v tejto fáze dali do chladničky (bez pečenia) , len cesto by sa muselo piecť trochu dlhšie. ;) Takúto náplň dávam na zákusky úplne bežne.
Želé:
Koláč necháme vychladnúť, navrch poukladáme nakrájané jahody a zalejeme červeným želé, pripraveným podľa návodu na obale. Na chvíľu uložíme do chladničky.






Ďalšie recepty
super,vďaka za receptík...mohol by sa tvaroh nahradiť mascarpone ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podla mna urcite ano
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
určite vyborny kolačik
, vdaka za receptík
