Torta kocka 26x26x26 cm oblievana cokoladou v strede so studnou - stretli ste sa s niecim podobnym?
Pozrite si aj
Ja si myslím, že to ovocie nebude skutočne plávať, len akože.Preto by tam bol pohárik zbytočný. Jazierka som ešte nerobila, ale tu som sa dočítala, že sa to robí z piping gelu, vyzerá to ako želatina.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja si myslím že urobíš také jazierko zo zafarbeneho piping gelu...to vyzerá uplne ak voda a na to dáš to ovocie...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak neviem, chcú studňu alebo jazierko?? no ja by som urobila studnu z hmoty, dovnútra by som vytvarovala z oplátok miesto na zelatinu a na ňu poukladala to ovocie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ani studnu ani jazierko - ma to byt len "bezucelova" kocka, cierna a v strede s ovocim v zelatine - neda sa to k nicomu ... no, tuto tortu si asi do albumu nedam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prečo? ja by som sa rada na to pozrela ako sa ti nakoniec tá torta podarila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Studňu som síce nerobila,ale myslím,že by bolo vhodné vyhľbiť požadovaný tvar-kruh,keď jazierko tiež,normálne potiahnuť aj to,ak má byť voda priezračná,tak bysom tú jamku potiahla bielym,a dala tam jemne na modro sfarbený pipingel a na to tie ovocíčka.Nech sa podarí. Anka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Studňu som síce nerobila,len bazén,ale myslím,že by bolo vhodné vyhľbiť požadovaný tvar-kruh,keď jazierko tiež,normálne potiahnuť aj to,ak má byť voda priezračná,tak bysom tú jamku potiahla bielym,a dala tam jemne na modro sfarbený pipingel a na to tie ovocíčka.Nech sa podarí. Anka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
DAkujem za rady, no skor ma trapi ten potah - cokohmota alebo cokolada? Je mozne zafarbit cokoladu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Čokohmotu zafarbíš, aj keď nie celkom celkom na čierno, s čokoládou som to neskúšala, ale odporúčam čokohmotu, pretože pekne poliať čokoládou takú veľkú kocku - aby si na nej nemala strašidlá (hrbole), na to treba profíka a vééééééééééľa čokolády. Ak spravíš čokohmotu, tej tiež budeš potrebovať neúrekom, ale tá sa dá urobiť zvlášť na každú plochu a potom spoje nahriať, zlepiť a zahladiť a ani to nebude vidno. Okrem toho, poleva je dosť krehká a pri ďalšej manipulácii môže niekde prasknúť. Na tú ovocnú časť, nech sa to už volá ako chce môžeš potom kľudne použiť želatinu, tá sa s čokohmotou aj s čokoládou môže. Keď už budeš mať urobenú kompletnú kocku, tak ta vrchu môžeš vyrezať tvar aký budeš chcieť a vybrať jedno poschodie - teda jeden korpus, takže dostaneš jamku hlbokú asi 3cm, neviem, či to stačí, ak nie, vyberieš viac. Jamku vytrieš bielym krémom a do toho môžeš naliať želatinu, ale musí byť už vychladená, aby sa krém netopil, prípadne taká, čo už začína tuhnúť, naleješ polovicu, dáš ovocie, necháš trochu zatuhnúť a potom doplniš želatinu, prípadne ešte aj ovocie. No a ešte ma napdlo - nechceš použiť čiernu poťahovku - neviem s akou robíš, ale dalo by sa aj potiahnuť a omaľovať čiernou gelovkou, špongiou, to ti po zaschnutí ostane pekné matné a bude to aj jemné, len nesmieš použiť kyselinu citronovú, (môžeš ochutiť mandľovou príchuťou)lebo sa zmení farba.Len potom musíš opatrne so želetinou, lebo poťahovka sa so želatinou neľúbi a plače, teda tečie. A fotku sem daj, nech bude akákoľvek, takéto extráče sú vždy zaujímavé, aj keď sa celkom nepodaria, lebo niekto má rád niečo nové, čo ešte nikto nemal. Ja tiež rada robím nové veci, vždy je to pre mňa výzva, čo dokážem a potom prídem na veľa vecí, čo som ešte mohla urobiť lepšie. Takéto zákazky nám pomáhajú rásť.... Prajem veľa zdaru....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Juj,Sigetka, toto som potrebovalaDakujem pekne, praveze nechcu potahovku, mam RDI, PDT special aj smartflex, najradsej by som to zafarbila, uz aj preto, ze s cokohmotou som este vobec nerobila - no ale ved vsetko je raz prvykrat...uvidim, ako to vypali. Aj ja rada skusam nove veci, no toto ma veeelmi prekvapilo...ak nic ine, Tebe poslem foto.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keď to jazierko vytrie bielym krémom, nebude sa želatina topiť? Spomínala si, že želatina sa s čokohmotou "môže", ale predsa keď spraví jamku, ktorú vytrie bielym krémom, už tá želatina nebude na čokohmote, ale na tom kréme. Ja som kedysi zo želatiny chcela spraviť do kalicha víno, dala som želatinu už vychladnutú a rozpúšťala sa, tak som ju potom celkom odstránila a nahradila marcipánom. Lucita111, asi najlepšie spravíš, ak si popredu nanesieš na nejaký tanierik alebo čo trochu krému, zarobíš malé množstvo želatíny a naleješ ju na ten krém. Máš to najistejšie.Nech sa tortička vydarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Želatina sa na kréme netopí, akurát ju tam nesmieš dať teplú. Aj bazény a jazierka sa robia týmto spôsobom. Najlepšie je používať tú čo rýchlo tuhne - volá sa to cukrárenské želé, želíruje v podstate ešte teplé, ale také menšie množstvo môžeš aj po stuhnutí rozbrblať, dáš ho tam kde treba, môžeš povkladať aj to ovocie a trochu rozpustíš a zaleješ po vrchu, aby si docielila peknú rovnú hladinu. Je to ako tá želatina na cukrárenských zákuskoch. Je pevná, býva červená žltá a zelená. (1/2011 číslo časopisu Torty od mamy)Púšťa len v styku s poťahovými hmotami, ale nerozpúšťa sa želatina, ale poťahovka berie tekutinu zo želatiny a tým redne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za úplné a odborné vysvetlenie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, dostala som objednavku pre mna dost nezvycajnu - mam upiect kocku 26x26x26cm, polovica orech + parizsky krem a druha vanilka a tvaroh s ovocim - neviem, ci dobre uvazujem, ze medzi polovice dam vystuz karton ako pri poschodovych a este prepichnem, ked to je tak vysoke a jednotny tvar? Dalsia poziadavka je matny cierny povrch - myslela som, ze dam cokohmotu a pridam ciernej farby, no zakaznici chcu, aby to bolo jemne, nie "pevne" , teda asi obliat cokoladou zafarbenou na cierno? Co vy na to? A nakoniec vo vrchnej casti chcu zelatinove jazierko s plavajucim ovocim - toto asi spravim v nejakom malom pohariku, vyrezem do torty otvor a vlozim - co myslite? Je zo naozaj zvlastna torta. Dakujem Vam za kazdy nazor.