reklama

Torta bez masla!!!???


reklama

Milé žienky! Prosím vás o pomoc. Dostala som veľmi zvláštne zadanie, urobiť rybu v tvare 3D - to je to najmenej. Bonbónikom je plnka. Požiadavka je bez akéhokoľvek masla, žiadali plnku zo zlatého klasu, alebo želatíny, ale to pod poťahovku jednoducho nejde. S takým niečím som sa ešte nestretla, preto vás prosím o radu, či radšej odmietnuť, alebo ako mám ísť na to. Ďakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Dalo by sa potrieť Nutellou pod poťah, alebo džemom, ten ale odskúšaný nemám, no nestuhne ti to a ako sa to bude poťahovať.... Ja osobne by som si s tým určite hlavu nelámala a odmietla by som, no niekto to môže brať ako výzvu.
Pozerala som tvoje torty - sú luxusnééééé, ty urobíš 3D tortu aj bez korpusu Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

andreao, Št, 14. 05. 2015 - 14:30

Ďakujem Timea, asi ju urobím z burizonov a bol by pokoj Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

aramana, Št, 14. 05. 2015 - 13:24

Prekvapenie maslo do ganache?O tom som nepočula.Len šľahaška a čokoláda Áno
Keby mali alergiu, tak nám to sem napíše asi.

Áno, uvádza to v recepte Jožka Zaukolcová str. 108 ČOKOLÁDA - sladké umenie, už som ho tu písala aj k bielej, mliečnej, aj k horkej čokoláde. Bozkávam

To čo Jožka Zaukolcová uvádza je nápln do praliniek, čiže plnka ganache ( mám tú knihu pred sebou).Po poťah ide poleva ganache - tá sa od plnky ganache odlišuje tým že tam žiadne maslo nejde, ale iba šľahačka a čokoláda. V prípade mliečnej či horkej čoko je to pomer 2:1 ( dve čoko a jedna šľahačka), v prípade bielej ganache je to pomer 3:1

Bea40, Ne, 17. 05. 2015 - 20:21

Lenka, to je krásne napísané: "2:1 ( dve čoko a jedna šľahačka)" - no čokoláda sa dá kúpiť vážená - tzv. peniažková, potom v 100 g balení, 200 g balení alebo 400 g balení - prosím upresniť, myslím, že to pomôže veľa žienkám, ďakujem

čokoláda tabuľková 100-gramová a smotana na šľahanie 200 ml ( príp.rajo má 180 ml)

čiže pomer 2:1 je 200 g čokolády a jedna 200 ml smotana na šľahanie

a pomer 3:1 je 300 g ( bielej) čokolády a jedna 200 ml smotana na šľahanie

haluzka, Št, 14. 05. 2015 - 11:12

ja robim bežne krém z parížskej šlahačky, buď z tmavej alebo bielej čoko a namiesto masla dávam mascarpone, je výborný a pod poťah presne ako aramana napísala ganache ...

kramky, Št, 14. 05. 2015 - 12:02

Chichocem sa vyšľahaná šľahačka + v šľahačke rozpustená čoko tmavá či biela + mascarpone + cukor = už len prešľahať Torta výborná plnka, ktorá môže ísť aj pod poťah, pokiaľ šľahačku použiješ rastlinnú... Tlieskam Tlieskam Tlieskam

kramky, Št, 14. 05. 2015 - 14:21

Chichocem sa asi musia povedať svoju presnú predstavu, ale či bude aj realizovateľná...

vyzerá dobre ..... koľko rastlinnej šľahačky a čoko, mascarpone??? :)

andreao, Št, 14. 05. 2015 - 14:27

Žienky zlaté zatiaľ veľmi pekne ďakujem, neviem, či má alergiu alebo maslo odmieta ako také. Ešte čokoládová by bola super, ale chcú marhuľovú Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe plnku. Hlava v smútku, ale ďakujem za tipy

bez masla, so Zlatým klasom, marhuľovú, a rybu veľkosti mladej kosatky a tak do 30 eur, nie?

haluzka, Pi, 15. 05. 2015 - 09:18

tak urob z marhuloveho kompotu a zlateho klasu zelatinu a daj toho vrstvu pod ten krem z bielej cokolady alebo rovno do toho kremu zaslahaj marhule...u mna ked chcu ovocnu, tak sa pytam, ci chcu ovocnu plnku alebo ovocie do torty...vacsinou vyhra ta z bielej cokolady a na to ovocie, je univerzalna, hodi sa na to každé ovocie...alebo im urob sacherku s marhulovym dzemom a mas po probleme Váľam sa od smiechu po podlahe ty musis vediet, co zvladnes urobit, my Ti len podsunieme napad ako sa to da zrealizovat, dalej uz je to na Tebe a komunikacii s klientom Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama