Torta bez masla!!!???
Pozrite si aj
Dalo by sa potrieť Nutellou pod poťah, alebo džemom, ten ale odskúšaný nemám, no nestuhne ti to a ako sa to bude poťahovať.... Ja osobne by som si s tým určite hlavu nelámala a odmietla by som, no niekto to môže brať ako výzvu.
Pozerala som tvoje torty - sú luxusnééééé, ty urobíš 3D tortu aj bez korpusu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Timea, asi ju urobím z burizonov a bol by pokoj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Plnka zo zlatého klasu ale bez masla je vlastne puding, či?
Pod poťah daj ganache
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Do ganache ide tiež maslo aj 33% smotana , tak neviem. Ak majú alergiu na laktózu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
maslo do ganache?O tom som nepočula.Len šľahaška a čokoláda
Keby mali alergiu, tak nám to sem napíše asi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Áno, uvádza to v recepte Jožka Zaukolcová str. 108 ČOKOLÁDA - sladké umenie, už som ho tu písala aj k bielej, mliečnej, aj k horkej čokoláde.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To čo Jožka Zaukolcová uvádza je nápln do praliniek, čiže plnka ganache ( mám tú knihu pred sebou).Po poťah ide poleva ganache - tá sa od plnky ganache odlišuje tým že tam žiadne maslo nejde, ale iba šľahačka a čokoláda. V prípade mliečnej či horkej čoko je to pomer 2:1 ( dve čoko a jedna šľahačka), v prípade bielej ganache je to pomer 3:1
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ok , možno rôzne zdroje receptov
https://kuchynalidla.sk/blog/ganache
http://kousekdortu.cz/ganache/
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lenka, to je krásne napísané: "2:1 ( dve čoko a jedna šľahačka)" - no čokoláda sa dá kúpiť vážená - tzv. peniažková, potom v 100 g balení, 200 g balení alebo 400 g balení - prosím upresniť, myslím, že to pomôže veľa žienkám, ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čokoláda tabuľková 100-gramová a smotana na šľahanie 200 ml ( príp.rajo má 180 ml)
čiže pomer 2:1 je 200 g čokolády a jedna 200 ml smotana na šľahanie
a pomer 3:1 je 300 g ( bielej) čokolády a jedna 200 ml smotana na šľahanie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lenka, ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim bežne krém z parížskej šlahačky, buď z tmavej alebo bielej čoko a namiesto masla dávam mascarpone, je výborný a pod poťah presne ako aramana napísala ganache ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyšľahaná šľahačka + v šľahačke rozpustená čoko tmavá či biela + mascarpone + cukor = už len prešľahať
výborná plnka, ktorá môže ísť aj pod poťah, pokiaľ šľahačku použiješ rastlinnú...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
len či budú chcieť mascarpone....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
asi musia povedať svoju presnú predstavu, ale či bude aj realizovateľná...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá dobre ..... koľko rastlinnej šľahačky a čoko, mascarpone??? :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Žienky zlaté zatiaľ veľmi pekne ďakujem, neviem, či má alergiu alebo maslo odmieta ako také. Ešte čokoládová by bola super, ale chcú marhuľovú
plnku. Hlava v smútku, ale ďakujem za tipy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
bez masla, so Zlatým klasom, marhuľovú, a rybu veľkosti mladej kosatky a tak do 30 eur, nie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak urob z marhuloveho kompotu a zlateho klasu zelatinu a daj toho vrstvu pod ten krem z bielej cokolady alebo rovno do toho kremu zaslahaj marhule...u mna ked chcu ovocnu, tak sa pytam, ci chcu ovocnu plnku alebo ovocie do torty...vacsinou vyhra ta z bielej cokolady a na to ovocie, je univerzalna, hodi sa na to každé ovocie...alebo im urob sacherku s marhulovym dzemom a mas po probleme ty musis vediet, co zvladnes urobit, my Ti len podsunieme napad ako sa to da zrealizovat, dalej uz je to na Tebe a komunikacii s klientom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milé žienky! Prosím vás o pomoc. Dostala som veľmi zvláštne zadanie, urobiť rybu v tvare 3D - to je to najmenej. Bonbónikom je plnka. Požiadavka je bez akéhokoľvek masla, žiadali plnku zo zlatého klasu, alebo želatíny, ale to pod poťahovku jednoducho nejde. S takým niečím som sa ešte nestretla, preto vás prosím o radu, či radšej odmietnuť, alebo ako mám ísť na to. Ďakujem.