topiaci sa parizak ;0(
Pozrite si aj
ja ti neporadím-ale som zvedavá,ako ti poradia skúsenejšie,lebo ja mám tiež poslednú dobu problém s čoko plnkou(ale pudingovou),zráža sa mi,aj po opakovanom šľahaní,no do nedávna som nemala žiadny problém...žeby iná čokoláda?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja urobím klasický biely krém a potom si roztopím čokoládu a ked dosť prechladne rozmiešam z hotovým krémom a nič sa mi nezrazí dám to na chvílu do chladničky prešlahám a je čokoládový
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A prečo si ho vyšľahala večer a dala do chladničky? Ja ak si robím parížak, tak večer uvarím,nechám vychladnúť, dám do chladničky, ale šľahám až na druhý deň, keď idem plniť. Inak neviem, kde si urobila chybu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no mala som robit tortu,varila som ho rano,ze vecer naplnim,ale objednavka sa zrusila,mala som este upiect piect piskotu,tak som si povedala,ze upeciem rano pre nas len a naplnim,sak co uz teraz aj ja varim vecer a rano slaham,piskotu tiez neskoro vecer upeciem a rano plnim poobede,alebo navecer potahujem a zdobim..inak teraz v torte je uz uplne v poriadku jak zatuhol,som z toho naozaj jelen..akurat sa mi zda,ze korpusy su akesi viac mokre,asi to popilo trosku toho co sa topilo,neviem..skoda,ze mi nik neporadil
tak budem mat po ruke stale maslo a bodka a dam si radsej pozor aby som plnila hned po vyslahani radsej
a basta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a nestačilo ho len prešľahať ešte raz? Mne sa raz stalo, že keď mi dlhšie stál už vyšľahaný tak bol taký akoby polotekutý, ale som ho šľahala a potom plnila bez problémov...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no tak toto ma nenapadlo,vyborny napad urcite skusim i ked tajne dufam,ze sa mi to uz nestane,diky toria
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mám s týmto stále problém, dnes som šupla do toho puding bez varenia, ako do traseného a je super, chuť rovnaká a hustota akurátna. Len pozor na aké množstvo šľahačiek, aby nebol príliš hustý...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcata divna vec sa mi stala a to uz 2hy krat!Vyslahala som vecer parizak a dala do chladnicky a az na druhy den isla plnit a ked som to isla natriet,zacal sa normalne topit,je taky polotekuty.Uz sa mi to stalo s parizakom z bielej cokolady,ale to som pouzila inu znacku a dala do parizaku aj za lyzicu masla,tak som myslela,ze to moze byt tym a zachranila som to jednoducho tak,ze som vyslahala asi 150g masla a cely liter a pol parizaku,co sa topil zaslahala bol z toho vyborny lahky krem,takze som sa zachranila,vcera som nim ale potrela tortu zakaznicke,vo vnutri bol iny krem,tak teraz neviem,ale ten parizak ktoreho sa nedotknem je ok,akonahle naberiem na lyzicu a zacnem roztierat,alebo nejako hybat tym kremom sa topi..viete mi povedat preco?UZ 2roky pouzivam tu istu znacku slahacky,hej vlastne este raz sa mi to stalo s karamelovym parizakom,bol taky nedoslahany,nebool taky tuhy,potom som to robila karamelovocokoladove a to bolo ok,v tejto plnke bolo vela cokolady asi 600g plus kakao lebo chceli extra cokoladovy,som smutna,neviem,ci zmenili zlozenie dlhsie nebolo tie slahacky dostat,tak som robila pudingove zvycajne..no som zvedava ci mi nieco poradite,dakujem