reklama

Teplota pri vajecnom kreme nad parou


reklama

Cukrarocky, mam taku otazocku, dufam, ze sa vam nebude zdat moc smiesna. Robievam vajickove kremy nad parou, zatial som vzdy teplotu odhadovala od oka,alebo prstom, dnes som skusila s teplomerom. Pri akej teplote je krem hotovy?


reklama


reklama

luhli, Po, 29. 10. 2012 - 16:54

Ja som teda ešte nikdy nemerala teplotu pri robení vaječného krému nad parou a to ho robievam veľmi často. Osvedčilo sa mi ho robiť v mliekovare, v ktorom sa kedysi preváralo čerstvé mlieko, akurát píšťalu som z neho odložila, aby mi pri šľahaní krému stále nepískal. Natiahnem si minútky presne na 15 minút, a pokým nezazvonia, poctivo šľahám elektrickým ručným šľahačom. Keď vidím, že voda vo vnútri mliekovaru už vrie, stiahnem plyn na minimun. Takto ma to naučila moja mama a musím povedať, že ešte nikdy sa neurobil zle. Úsmev

Několik z nás má robotka Kenwooda KM070, takže vaříme v něm. Ale poznáš to až se ti zmenší obsah hmoty. A zhoustne.

Ja robím iba vaječné krémy a presne ako píše boxina,robím v mikrovlnke a je to super!!!Urobené raz-dva...poriadne horúce-pár krát som si už popálila jazyk Chichocem sa ,takže ja odporúčam takýto postup.Pekný deň všetkým Kvietok

Krém nad parou? - ja robím len také.... z 10 vajec, cukru a kakaa - 15 minút... Úsmev Sama uvidíš že hmota pekne zhustla a ostávajú v nej vlnky po šľahači....

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama