reklama

Torty z lásky

Rýchla jablková torta

Cesto na rozmer tort.formy 26cm : 2 cele vajicka, 100g krys.cukor, 100g poloh.muka, 2KL vody, stipka prasku do peciva = upecieme piskotu Jablkove zele: 2 väčšie jablka nakrájane na male kocky, 1 ks zlaty klas, cukor podla chuti, 2,5 dcl vody = jablka + 0,5 dcl vody uvarit do mäkka, pridat zlaty klas rozmiesany v 2 dcl vody a uvarit na huste zele a navrstvit na korpus Šlahačka - 1 ks Dr.Oetker praskova (uslahat podla navodu) navrstvit na vychladnuty korpus a jablka
Súťažné obrázky

reklama

Narodeninová tortička

Suroviny: Cesto- 6vajec 6PL pol.muky 6PL kryštálový cukor 1PDP 1vanilinovy cukor Štipka soli Plnka- 6žltka 2vajcia 400g kryštálový cukor 500g masla 600g čokolády 70ml vody Postup(cesto): žĺtka si oddelíme od bielkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Pridáme cukor a šľaháme. Ďalej pridáme žĺtky a šľaháme do peny. Nakoniec pridáme preosiatu múku a PDP. Zľahka premiešame. Pečieme v predhriatej rúre na 180C cca 30min. Postup opakujeme aby nám vznikli 3cestá. Plnka: žĺtka a vajíčka vyšľaháme do peny . S cukru a vody urobíme sirup. Keď začne sirup vrieť opatrne prilejeme do žĺtkovej zmesi a ďalej šľaháme. Keď nám pena vychladne pridáme roztopenú vychladnutú čokoládu a maslo nakrájane na kocky . Vyšľaháme na hladký nadýchaný krém. Torta: prvý korpus potrieme višňovým lekvárom naň natrieme plnku prikryjeme ďalším korpusom a postup opakujeme. Celú tortu potrieme maslovym krémom a dame ju do chladničky. Ozdobíme podľa toho na akú príležitosť je tortička určená . Dobrú chuť!
Súťažné obrázky


reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu