reklama

Sunquickový rez

Pridal/a zukinka.308 dňa 22. 08. 2011 - 22:27 - Recepty zukinka.308
obrázok k receptu

reklama

Výborný osviežujúci zákusok

Ingrediencie
24 kusy vajce
18 polievkové lyžice práškový cukor
18 polievkové lyžice polohrubá múka
  trocha prášok do pečiva
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
500 gramov maslo
1 kus vanilkový cukor
2 kusy biela čokoláda
65 gramov Cera
Postup

Cesto: 

Upečieme si 3x piškótu, každú zo 6 vajec, 6 pl pr.cukru a 6 pl polohr. múky - klasika, žĺtka s cukrom do peny, pridať múku s troškou pr. do peč. a tuhý sneh. Upečieme a necháme vychladnúť.

Plnka:

Vyšľaháme si zvyšných 6 vajec a 6 pl kryšt. cukru + vanilkový cukor nad parou, po vychladnutí pridať maslo alebo kto čo používa na plnky /Palmarin, atď.../. V recepte je 500 g, ja dávam 300 g, aby to nebolo veľmi maslové :)

Finálna úprava:

1 piškóta, na to časť plnky, 2 piškóta, túto celú polejeme celým Sunquickom (má 0,5 l). Ja to postupne rozlievam polievkovou lyžicou. Bude sa zdať, že toho je veľa, ale nie je:)

Na to ide ďalšia časť plnky a posledný plát cesta.

Ešte by nám malo zostať trošku plnky, ale tú zatiaľ dáme bokom, cca 4-5 pol. lyžíc.

Zákusok dáme zatuhnúť do chladničky a zaťažíme ho, ale iba tak jemne, nie veľmi :)

Poleva:

2 Milka čokolády si roztopíme s Cerou a polejeme vrch koláčika, ktorý sme potreli zvyšnou plnkou a nechali zase trochu zachladiť.

Nakoniec si ho môžeme ozdobiť buď cik - cak postriekaním čokoládou, alebo kto ako chce.

Doplňujúce poznámky

Babenky, dúfam, že to je zrozumiteľné, ak nie, napíšte mi, rada odpoviem na vaše prípadné otázky :) dúfam, ak ho niektorá z vás vyskúša, že bude chutiť...ja som ho už dávno nerobila, no až sa mi slinky zbiehajú

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

adamira, St, 24. 08. 2011 - 17:16

aj mna veeeeeelmi laka ale co tie vajicka ja sa ich stale bojim ked su slahane len nad parou , nehrozi nic ?

Nie nehrozí, čo by malo??? Ja robím do toriet iba plnku z vajec šľahaných nad parou a zatiaľ sa nič nestalo a všetkým vééééľmi chutí. Treba to šľahať min 30 min, no neviem presne kto už tu uverejnil šľahaná plnka nad parou, bez pary a robí sa to v mikrovlnke...ušetrí sa čas a ak sa presne dodrží medzičas šľahania 30 sekúnd, je úplne super.... a netreba sa pariť pri šľahaní v týchto horúčavách :) :)

DidaCS, Št, 20. 10. 2011 - 23:17

odkedy som ju našla tu medzi receptami, inú vaječnú ani nerobím... šetrí čas a je vynikajúca... a čo sa týka teploty ... aj v mikrovlnke sa to vlastne varí....inak by nezhustla a tiež som si odmerala teplotu pri najhorúcejšej nádobe v ktorej som to robila mala cez 87 °C takže spĺňa podmienku, že pri 80°C sa ničia baktérie salmonely... http://www.sandoz.sk/flash_sk/salmonela_sk.swf Úsmev))

...to je pravda, pokúsim sa ho v najbližšej dobe upiecť a foto dodám...inak vyzerá to ako klasický rez, piškóta, žltá piškóta od sunquiku a zase piškóta a medzitým plnka...

sanqikový je výborny ,ja robím plnku salko+ maslo+sanqik a na vrch robím polevu z cukru a sanqiku, čokoláda sa mi tam veľmi nedhodí Úsmev

...biela nemá rušivý dojem a chutí na tom výborne... Pohoda ...ale nemusí chutiť každému....

vikica, So, 03. 09. 2011 - 07:17

nevarene salko vyšľahať z maslom a tak sirup?v akom pomere?

jedno maslo +asi polovicu salka a asi pol deci sanqicku, aby to bolo na chuť také akurát Úsmev

tak teda tých receptov na sunquick je teda neúrekom, ja robím : z 12 vajec piškotu ( 12 vajec, 12PL Polohr. múky, 12pl kryš. cukru) = z toho 4 x pláty, sunquick riedim cukr. rozvarom, 1.plát + marhul. džem + 2.plát = poliať sunquick.rozvarom + plnka (3 vajcia šľahané nad parou s 8 PL cukru a 1x vanilk. a potom 1x maslo) + 3.plát = poliať kakaovo-kávovým rozvarom s rumom, potrieť marhul. džemom + 4. plát = už menej poliať sunquick. rozvarom = celé zaliať želatinou so zlatého klasu a sunquicku. Odskúšaný, robím ho tak často, lebo každému chutí, že už ma ani nebaví... niekde asi pred rokom som vkladala aj foto...

eňka, Ne, 11. 09. 2011 - 20:27

ahoj,rada ho vyskusam,ale nepises aky je pomer tych rozvarov

darina2, Ut, 20. 09. 2011 - 19:31

Musím vám říci, že máte nádherné dílka všech variací dortíků, ráda se dívám nádhera, ať se stále daří

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama